ARSENAL F.C.-CHELSEA F.C.

A Premeier League 34. Fordulójának csúcsrangadóját rendezik meg az Emirates stadionban. A hazaiak a tabella 3.helyét foglalják el a forduló előtt, formájuk elképesztő elmúlt 7 mérkőzésüket egyaránt megnyerték valamint az FA kupa döntőjébe is bejutottak. Wenger legénységéből Chamberlain hiányzik a mai mérkőzésről. A vendégek formája már nem ennyire lenyűgözőn ám mégis gyakorlatilag a Premier League idei bajnokának tekinthető. Mourinho együttese elmúlt 6 mérkőzéséből 1 döntetlen mellett 5 győzelmet aratott. Sérültekről nincs hír a vendég oldalon így gyakorlatilag a legerősebb 11-es állhatnak ki a londoni kékek. Az őszi összecsapást a Chelsea együttese nyerte 2:0-ra. A korábbi mérkőzésekre visszatekintve a Chelsea erőfölénye rajzolódik ki.

Arsenal: Ospina;Koscielny;Monreal;Mertesacker;Özil,Couqlein;Cazorla;Ramsey,Giroud;Sanchez;Bellerin

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Terry;Azpilicueta;Cahill;Ramires;Matic;Fabregas;Oscar;Willian;Hazard

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 4.percben hazai szabadrúgás következett melyet Casorla lőtt Courtois kezébe. A 6.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták el a labdát. A 12.percben Girud fejesét húzta le Courtois. A 13.percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 16.percben Oscar csúsztatását követően Bellerin mentett a gólvonalról szögletre. a sarokrúgást követően a vendégek jöhettek kirúgással. A 29.percben Terry szabadított fel a 16-oson belül. A 31.percben ismét Terry szabadított fel ezúttal fejjel az ötös vonaláról. A 34.percben egy gyönyörű hazai akció végén Casorla lövésbe ért bele Cahill kézzel de büntető nem követte az esetet. A 35.percben Couqlein sárgult be. A 38.percben Ramires passzolt szépen Hazad elé kinek lövését Ospina védte hatalmas bravúrral. A 39.percben egy hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 44.percben Özil egy ügyes cselt követően lőtt a 16-oson belülről Courtois kezébe. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Oscar helyére Drogba állt be. Az 50.percben Monreal kapott jó labdát Sancheztől de a labda végül a kapu fölött húzott el. Az 55.percben egy hazai szabadrúgást követően a vendégek szerezték meg a labdát. A 65.percben egy hazai támadás végén Sanchez elől kellett menteni a vendég védőknek. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 66.percben Drogba lövését védte Ospina. A 68.percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki,ezt követően Willian sárgult be könyöklésért. A 67.percben Mertesacker lövése kerülte el a jobb kapufát. A 72.percben Ivanovic sárgult be durvaságért. A 73.percben Drogba lőtt a kapu mellé azonban a labda egy hazai játékosról ment ki s ennek köszönhetőn vendég szöglet következett, helyzet ebből nem alakult ki. A 76.percben Casorla lövése kerülte el Courtois kapuját. A 77.percben Welbeck állt be Couqlein helyére. A 82.percben hazai szöglet következett melyből helyzet azonban nem alakult ki. A 84.percben Giroud helyére Walcott állt be. A 89.percben Ramsey sárgult be egy visszahúzást követően. A 90.percben Zouma érkezett Fabregas helyére. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 91.percben Monreal adta be a bal oldalról a labdát de mindenki lemaradt a játékszerről. A 93.percben Casorla sárgult be. Ezt követően Quadrado állt be Willian helyére. A 95.percben Monreal sárgult be egy lerántást követően. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 0:0.

Egy átlagos iramú rangadón vagyunk túl ahol ismét Mourinho akarata érvényesült. Igaz a londoniak nem nyertek ám előnyük nem csökkent a tabella élén így egy esetleges hétközi győzelemmel matematikailag is bajnokok lehetnek. Az első félidőben a hazaiak tartották nyomás alatt a kaput ám a veszélyes helyzeteket a vendégek szolgáltatták. A második játékrészbe a mérkőzés helyenként már-már az unalomba fulladt. Ugyan a legvégén még akadt egy egy veszélyesnek tűnő támadás de végül maradt a 0:0!

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.