ARSENAL F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Prmier League 3. Fordulójának rangadóját vívják meg ma este 21:00-ás kezdéssel az Emirates Stadiumban ahol a házigazda Arsenal gárdája fogadja a Liverpool együttesét. A hazaik elég gyengén kezdték a szezont legalábbis a várakozásokhoz képest, ugyanis Wenger tanítványait a West Ham United játékosai lepték meg kitűnő játékkal s győztek az Emirates Stadiumban 2:0-ra. Az ezt követő összecsapáson Wenger tanítványai 2:1-es kí keserves győzelmet tudtak aratni. Eltérő helyzetben vannak némi meglepetésre  a vendégek szurkolói akik azért azért szoríthatnak csapatunknak,hogy a Manchester City után ők legyenek a 2. még 100%-os együttes a ligában. Rodgers együttese két 1:0-ás sikerrel kezdte a bajnokságot előbb a Stoke együttesét verték egy kései találattal majd egy vitatható góllal a Bournemouth együttesét fektették két vállra. A hazaik közül Welbeck,Rosicky és Wilshere sérülés miatt lesz kénytelen kihagyni a ma esti összecsapást, míg a vendégeknél Sturridge,Allen,Flanagan és Lallana hagyják ki az összecsapást. Érdekes összecsapás előtt állunk melynek egyértelmű esélyese nincs.

Arsenal: Cech;Monreal;Bellerin;Chambers;Gabriel;Couqulein;Cazorla;Sanchez;Özil;Ramsey;Giroud

Liverpool: Mignolet;Can;Lovren;Skrtel;Gomez;Lucas;Coutinho;Milner;Clyne;Firminho;Benteke

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben Benteke keveredett a 16-oson belülre majd lőtt a bal alsó sarok mellé. A 3.percben egy gyönyörű vendég támadás végén Coutinho lőtt gyönyörű mozdulattal a felső lécre, a kipattanót követően helyzet már nem alakult ki. A 6.percben Giroud fejese ment el a keresztléc fölött. A 7.percben a vendég védelem tétlenkedett de végül Mignolet nagyot tudott védeni. A 8.percben egy pontos passzot követően Ramsey lőtt a vendégek kapujába ám a bíró les címén érvénytelenítette azt. A 9.percben Mignolet Benteke lövését fogta biztosan. A 13.percben egy hazai védelmi hibát követően Coutinho lőhetett kapura de lövését blokkolni tudták. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 20.percben hazai sarokrúgás következett melyet követően a vendégek szereték meg a labdát ám Bellerin jókor avatkozott közbe. A 25.percben Milner ment el a jobb szélen majd lőtt kapura de Cech nagy bravúrral védeni tudott. A 26.percben Clyne távoli lövése pattant meg egy hazai védőn így sarokrúgás következett. a szögletből helyzet nem alakult ki. A 33.percben Gabriel mentett hatalmasat Coputinho elől így vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 39.percbe egy bal oldali középre adást követően Cech mutatta be a forduló védését Bentekével szemben, az ezt követő szögletet követően Firminho lövését hárította a Cseh hálóőr. Az újabb sarokrúgásból már helyzet nem alakult ki. A 41.percben Özil szabadrúgását húzta le a levegőből Mignolet. A 43.percben egy vendég labdaszerzést követően Couqulein szerzett labdát szép becsúszással. A 45.percben Coutinho 17 méteres lövését Cech tolta bravúrral a kapufára, hatalmas mentés volt, a hazaiakat eddig gyakorlatilag Cech tartja a mérkőzésben. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 47.percben Mignolet-nak kellett nagyot mentenie egy bal oldali beadást követően. Az 50.percben Firminho blokkolta Cazorla lövését. Az 53.percben Giroud közeli próbálkozását blokkolták a vendég védők, az ezt követő szögeltből helyzet nem alakult ki. Az 54.percben  újabb hazai szögelt következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 57.percben Giroud lőtt távolról Mignolet kapuja mellé. A 60.percben egy szép hazai akció végén Sanchez elé került a labda 5 méterről de a chilei csak a kapufát találta telibe. A 61.percben Coutinho távoli lövését védte ismét Cech. A 62.percben Skrtel sárgult be lökésért, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 63.percben Firminho helyére Ibe állt be a vendégeknél. A 64.percben egy hazai tűzijátékot követően Skrtel szabadított fel. A 65.percben Ramsey cselezgetett majd adott középre de helyzet végül nem alakult ki. A 66.percben Gabriel sárgult be. A 67.percben Can is a sárga laposok sorsára jutott. A 70.percben Ramsey jobbról érkező labdáját Giroud lőtte Mignolet kezébe, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 71.percben Milner lőtt Cech kezei közé távolról. A 72.percben Ramsey emelését Mignolet hárította. A 73.percben Giroud helyére Walcott érkezett. A 75.percben Lucas helyére Rossiter érkezett a vendégeknél. A 78.percben vendég szögelt következett melyet követően Chambers fejelte ki a az alapvonalon túlra a labdát helyzet azonban ebből a szögletből sem alakult ki. A 79.percben Gomez is sárga lapot kapott lökésért. A 81.percben Cech hárított ismét hatalmasat Ibe lövésénél. A 82.percben Chamberlain váltotta Couqulein-t. A 83.percben Mignolet hárította Ramsey távoli löketét. A 84.percben Skrtel mentette meg a vendég csapatot a hazai vezető góltól, óriási mentés volt. Az ezt követő sarokrúgásból Chamberlain lövése tévesztett kaput centikkel. A 85.percben Mignolet sárgult be időhúzásért. A 86.percben ismét Skrtel mentett nagyot Cazorla elől, ezt követően Moreno állt be Coutinho helyére. A 888.percben ismét Skrtel mentett hatalmasat a 16-oson belül majd Mignolet ütötte ki a játékszert a 16-oson kívülre. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 93.percben Gabriel hozta el tisztán a labdát Moreno elől. A 94.percben Chamberlain távoli próbálkozását Mignolet hárította szép mozdulttal. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés és maradt a 0:0!

Egy elképesztően jó mérkőzést láthattunk ahol minden megvolt amit szemünk szánk kívánhatott egyedül a gól maradt el. Az első félidőben a vendégek mindent elkövettek de nem sikerült túljárniuk Cech eszén. A második játékrészben hasonló volt  a helyzet csak ezúttal Skrtel és Mignolet-et nem tudták a hazaik átjátszani. Az iram kissé ingadozó volt ám ez betudható a két együttes idény eleji formájára. A hazaik végigtámadták a második játékrészt ám végül maradt a gól nélküli döntetlen. Összességében megérdemelt eredmény született azt gondolom a helyzeteket figyelembe véve.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.