EVERTON F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 3. Fordulójának vasárnap délutáni rangadóját rendezik meg Liverpool-ban ahol az Everton csapata fogadja hazai pályán a listavezető Manchester City együttesét. A hazai együttes a forduló előtt a 7. helyet foglalta el miután az első fordulóban a frissen feljutó Watford együttesével meglepetésre döntetlent játszott, ezt követően legalább ekkora meglepetésre 3:0-ra győzte le a Southampton együttesét idegenben. A vendég City kitűnően kezdte a szezont, előbb idegenben 3:0-ra legyőzte a West Bromwich együttesét majd hazai pályán ugyan ilyen arányban mosták le a Chelsea együttesét. Pellegrini együttese azóta a hátsó alakzatba megszerezte a Valenciá-tól Otamendi-t. A hazaiaknál a mai mérkőzést Baines,Pienaar, és Hibbert nagy valószínűséggel kihagyja. A vendégeknél Fernando és Zabaleta játékára nem számíthat Pellegrini edző. A két együttes korábbi összecsapásai alapján 9 Everton győzelem mellett csupán 4 City siker szerepel 1 döntetlen mellett. Igazán érdekes jó mérkőzés előtt állunk.

Everton: Howard;Coleman;Stones;Jagielka;Galloway;Barry;McCarthy;Cleverley;Barkley;Kone;Lukaku

Manchester City: Hart;Kolarov;Mangala;Kompany;Sagna;Toure;Fernandinho;Sterling;Silva;Navas;Aguero

A mérkőzést a hazaik kezdték. A 2.percben Stones ragadt be így Aguero lőhetett kapura de Howard nagy bravúrral hárítani tudott. A 3.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. Az 5.percben a hazai védők mentettek Sterling elől a 16-os vonalánál. A 10.percben egy szép vendég akció végén Aguero kapott jó labdát a jobb oldalról de Howard ezúttal is hárítani tudott. A 11.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 14.percben Silva távoli próbálkozását Howard védte ismét magabiztosan. A 15.percben Kone vesztette el a labdát majd Silva adta középre a labdát a jobb oldalról ám Sterling lemaradt a labdáról. A 17.percben vendég szögelt következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. A 19.percben Barkley távoli lövését kellett Hart-nak védenie. A 23.percben Lukaku talált a hálóba szép cselt követően ám a partjelző lest intett így maradt a 0:0! A 26.percben Coleman távoli kísérlete ment el a vendég kapu mellett. A 28.percben Sterling távoli lövését követően Howard védett nagyot. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 31.percben egy vendég támadást akadályozott meg Stones a 16-oson belül. A 32.percben hazai szögelt következett melyet követően Jagielka fejelt a keresztléc fölé szép mozdulattal. A 34.percben Toure lőtte  ajobb oldalról a labdát keresztbe a kapu előtt. A 35.percben Stones lökött így vendég szabadrúgás következett de a pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 37.percben ismét vendég támadás futott a jobb oldalon de Sagna-t végül a hazai védők könnyedén megállították. A 42.percben Magala sárgult be miután Barkely-t állította meg szabálytalanul. A szabadrúgást Barkley lőtte a kapu fölé méterekkel. A hosszabbítás 4 perc a félidő végén. A 47.percben a megsérült Galloway helyére Browning érkezett. A 48.percben a 16-os vonala előtt Cleverley-t vágták fel, az esetet követően Fernandinho sárgult be. A szabadrúgást Lukaku lőtte a kapu fölé centikkel. Ezzel véget is ért a félidő melynek állása 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46.percben Howrad fogta meg Kolarov beadását. A 47.percben Sterling passzolt Silva elé aki 16 méterről a bal kapufát lőtte telibe de a labda kipattant így maradt a 0:0! Az 55.percben Toure lőtte a kapu előtt keresztbe a labdát. Az 56.percben Navas beadását Howard húzta le a levegőből. Az 58.percben Likaku tökéletesnek tűnő passzát Kompany fülelte le. A 60.percben sterling passzolt Kolarov elé aki elképesztően éles szögből lőtte ki a jobb alsó sarkot 0:1! A 62.percben Kone került helyzetbe a 16-oson belül de a vendég védők tisztázni tudtak sőt az ellentámadást követően Howard-nak kellett nagy bravúrt bemutatnia Aguero próbálkozásánál. A 63. percben Kone helyére Naismith érkezett. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 66.percben Barkley próbálkozását blokkolták így hazai szöglet következhetett melyet követően egy újabb sarokrúgást kellett a hazaiaknak elvégezniük. A vendég védők ezt is kivágták így megint szöglet következett de ezt a vendég védők már a mezőnybe tudták továbbítani. A 72.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 76.percben sterling helyére Nasri állt be a vendégeknél. A 78.percben hazai szögelt következett melyet követően Hart öklözte ki a labdát a 16-oson belülről, ezt követően egy veszélyes beadást kellett a vendég védőknek kivágni a mezőnybe. A 80.percben toure lőtt a keresztléc fölé, ezt követően Aguero helyére Bony állt be a vendégeknél. A 83.percben újabb hazai szöglet következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. A 86.percben Silva beadását blokkolták, ezt követően Deulofeu állt be Cleverley helyére a hazaiaknál. A 86.percben Nasri sárgult be reklamálásért. A 87.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 88.percben egy vendég kontrát követően Howardnak kellett óriásit hárítania,az ezt követő vendég támadás végén Toure passzolt Nasri elé aki elegáns mozdulattal emelte át Howard kapust 0:2! Ezzel minden bizonnyal eldőlt a mérkőzés, a gólt követően Delph állt be Silva helyére a vendégeknél. A 90.percben Naismith került helyzetbe ám mint kiderült az akciót les előzte meg. A hosszabbítás 4 perc. A 94.percben hazai szöglet következett melyet követően Hart ütötte ki a labdát s ezzel véget s ért a mérkőzés.

Egy rendkívül jó iramú mérkőzést láthattunk. Az első félidőt a vendégek kezdték veszélyesen ám Howard révén sikerült a hazaiaknak 3 veszélyes helyzetet is megúszniuk. A félidő második felét a hazaik uralták több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítaniuk de végül 0:0-al mentek a félidőre. A második játékrészt megint a vendégek kezdték jobban de gólt ekkor még nem sikerült szerezniük. A 60.percben megtört a jég s Kolarov révén megszerezték a vendégek a versenyt. Ezt követően a hazaiak igyekeztek kiegyenlíteni de végül Nasri gólja eldöntötte a mérkőzést. Összességében a hazaiak nem voltak sokkal rosszabbak ám helyzeteiket nem tudták kihasználni míg a vendégek igen, ez döntött.

Check Also

PSG – JUVENTUS F.C.

A 2022-0223-as Bajnokok Ligája idény a mai estén kezdetét veszi. Az este egyik csúcs rangadójára …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.