ARSENAL F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 31. fordulójának rangadóját rendezik ma 13:45-től. Az Emirates stadionban az Arsenal fogadja a Liverpool gárdáját. A hazaiak a tabella 3. helyéről várják az összecsapást, míg a vendégek az 5. helyen vannak. A hazai együttes bomba formában futballozik az utóbbi időszakban ugyanis 6 mérkőzésből 6 győzelmet produkáltak. A vendégek hasonlóan kitűnő formában vannak, ugyanis leszámítva az utolsó fordulót, 5 mérkőzést nyertek meg zsinórban. Egyedül a Manchester United tudta őket megverni, igaz az Anfield Road-on. A korábbi statisztikákra visszatekintve a hazaiak mutatói jobbak és ennek köszönhetően a mai mérkőzés is az ő győzelmüket jósolja.

Arsenal: Ospina; Monreal; Koscielny; Mertesacker; Bellerin; Coquelin; Ramsey; Sanchez; Cazorla; Ozil; Giroud

Liverpool: Mignolet; Sakho; Toure; Can; Henderson; Allen; Lucas Leiva; Moreno; Coutinho; Sterling; Markovic

A mérkőzést a Liverpool kezdhette. Az 1. percben Sanchez került helyzetbe a büntető területen belül, majd lőtt kapura, azonban az a kapu mellett ment ki. A 3. percben Bellerin A védőkön keresztül jutva lőtt laposan kapura, azonban a labdára nem érkezett senki. A 4. percben Cazorla kapott pontos passzt és lőtte a labdát a kapura, de Mignolet  könnyen védte azt. Az 5. percben Ramsey volt szabadon a 16-oson belül, és lőtte a labdát a kapu jobb sarkába, azonban Mignolet nagyot védett. A 6. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. Újabb hazai szöglet következett, melyből ismét nem alakult ki gólveszély. A 11. percben vendég szöglet következett, a beívelést követően a védők tisztázni tudtak. A 17. percben Sterling jutott be a 16-oson belülre, és lőtt a kapu előtt keresztbe, de a labdára nem érkezett csapattárs, így az kiment a túloldalon. A 21. percben Sanchez adta a labdát középre, de az elkerülte a csapattárs fejét, így nem született gól. A 22. percben Coutinho kapott jó labdát és lőtt 25 méterről, de a labda a kapu bal oldala mellett ment ki. A 26. percben hazai szöglet következett, melyet követően a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 37. percben Bellerin cselezte be magát a 16-oson belülre, majd lőtt a védők között a hálóba, ezzel 1:0! A 40. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Özil rúgott 20 méterről a sorfal fölött a kapuba, így 2:0! A 42. percben hazai szöglet következett, melyet Özil ívelt a kapu elé, de végül nem érkezett rá játékos társ. A 44. percben Coutinho tekerte be a labdát a kapu elé, de Ospina jól jött ki és lehúzta a labdát. egy perc a hosszabbítás a félidő végén. A 46. percben Sanchez vette át jól a labdát, és lőtte kapura 20 méterről a felső keresztléc alá, ezzel 3:0!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 47. percben Giroud lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, azonban a védők tisztázni tudtak. A 49. percben Can sárgult be egy durva szabálytalanság következtében. Az 50. percben Koscielny helyére Gabriel érkezett. Még ebben a percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Mignolet jól jött ki a kapuból és húzta le a labdát. Az 51. percben Giroud érkezett jól a kipattanóra és lőtte a labdát kapura, de Mignolet ismét védett. Az 52. percben Sterling lőtt a 16-oson belülről magasan a kapu fölé. Az 54. percben Sterling lőtte a labdát a kapu előterébe, de Ospina fogta a labdát. Az 55. percben hazai szöglet következett, de helyzet nem alakult ki belőle. Az 57. percben Giroud a védőkön keresztül fejelt a kapura, de gól végül nem született. Még ebben a percben vendég szöglet következett, a beívelést követően egy védő kivágja a labdát a mezőnybe. A 61. percben Ramsey helyére Flamini érkezett. A 63. percben Coutinho lőtt 20 méterről a kapura, a labda centikkel a bal kapufa mellé megy. A 66. percben vendég szöglet következett, melyet Coutinho ívelt középre de a védők tisztázni tudtak. A 70. percben Bellerin sárgult be. A 72. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 73. percben Can lőtt 23 méterről kapura, de a labda a jobb kapufa mellett ment ki. Még ebben a percben Özil helyére Welbeck érkezett. A 75. percben vendég szöglet következett melyből gólveszély nem alakult ki. A 76. percben Bellerin követett el szabálytalanságot, így büntetőt rúghat a Liverpool. A 11-est Henderson lőtte a kapu bal oldalába, így 3:1 az állás! A 79. percben Henderson tekeri be a labdát a kapu előterébe, de Ospina megfogta azt. A 81. percben Welbeck tört be a büntető területen belülre és lőtt kapura, de Mignolet magabiztosan védett. A 85. percben Can sárgult be, és ezzel ki is állították piros lappal. A 87. percben vendég szöglet következett, melyből gólveszély nem alakult ki. A 88. percben Giroud cselezte be magát a büntető területre, de lövését blokkolták. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. 4 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 91. percben Giroud jól érkezett a labdára és lőtt a kapu bal oldalába, ezzel 4:1! Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek eredménye 4:1!

A mérkőzés első 5 percében a hazaiak nagy nyomást helyeztek a vendég kapura melynek köszönhetően Mignoletnak két hatalmas bravót is be kellett mutatnia. Ezt követően éledeztek a vendégek és két óriási helyzetet is sikerült kialakítaniuk, ám gólt végül egyikből sem sikerült szerezniük. Ez után a hazaiak szenzációs 10 percet produkáltak melyben gyakorlatilag a mérkőzést is eldöntötték. A második játékrészben a vendégek próbálkoztak a támadással és ennek a félidő végén meg is lett az eredménye, így szépíteni tudtak. A mérkőzés slussz poénja mégis a hazaiaké lett, ugyanis Giroud lévén beállították a 4:1-es végeredményt. Rendkívül magas színvonalú mérkőzést láthattunk, ahol a hazai együttes megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot.

Check Also

ATALANTA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Bajnokok Ligája csoportköre folytatódik. Az F csoportban a nap rangadójaként a botladozó Manchester United …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.