MANCHESTER UNITED F.C.-ASTON VILLA F.C.

A Premier League 31. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A Manchester United hazai közönség előtt fogadja az Aston Villa gárdáját. A hazaiak jó formának örvendenek ugyanis az elmúlt 6 mérkőzésükből 5-öt nyertek meg 1 vereség mellett. A sérültek listáján Van Persie neve szerepel valamint Evans eltiltás miatt nem vehet részt a mai mérkőzésen. A hazaiak jelenleg a tabella 4. helyén állnak s a Liverpool mai vereségét követően az már az eredménytől függetlenül biztos,hogy ebben a pozícióban is maradnak. A vendégek a tabella 16.helyén állnak s igyekeznek elkerülni a kieső zónát. Az elmúlt mérkőzéseiken 2 győzelmet 1 döntetlent és 3 vereséget értek el, a sérültek listáján szerepel Herd;Baker;Richardson és Senderos ami biztosan nem segíti az Old Traffordon a vendégek dolgát. A papírforma a hazaiak sikerét ígéri sőt az sem lenne meglepetés ha egy többgólos hazai győzelmet láthatnánk.

Manchester United: De Gea;Rojo;Jones;Valencia;Blind;Herrera;Fellaini;Young;Mata;Carrick;Rooney

Aston Villa: Guzan;Hutton;Okore;Calrk;Lowton;N’Zogbia;Delph;Weimann;Sanchez;Benteke;Agbonlahor

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2. percben Blind ment el a bal oldalon majd adott középre, de helyzet nem alakult ki belőle. Az 5. percben Rooney tűnik el gyanús körülmények között a büntetőterületen belül. A 10. percben Mata lövése kerülte el egy kicsivel a vendégek kapuját, szöglet következett, melyet követően egy újabb következett, de helyzet ebből sem alakult ki. A 11. percben újabb hazai szöglet következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 21. percben Valencia jobb oldali beadását követően Fellaini fejelt Guzan kapus kezébe. A 22. percben Young bal oldali beadását ismét Guzan húzta le. A 23. percben Rojo lövését védte Guzan bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 27. percben Valencia jobb oldali beadását követően Rooney ollózta a labdát a kapu bal oldala mellé. A 40. percben Mata bal oldali átadását Guzan ütötte ki a mezőnybe. A 42. percben Blind megpattanó lövését védte Guzan kapus. A 43. percben egy jobb oldali akciót követően Young passzolt Herrera elé, aki 15 méterről lőtt a kapu bal alsó sarkába, ezzel 1:0! A hosszabbítás 2 perc. A 46. percben hazai szöglet következett, melyet követően Rooney lőtt kapura, majd a kipattanót Fellaini fejelte a kapus kezébe. A 47. percben hazai szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért a félidő, melynek állása 1:0!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Bacuna állt be Hutton helyére a csere oka sérülés volt. A 49.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 50.percben Benteke lövése kerülte el a hazai kaput. Az 55. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Mata lőtt magasan a kapu fölé. A 62. percben egy jobb oldali beadást követően Fellaini fejesét védte hatalmas bravúrral Guzan. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 69. percben Rooney lőtt 16 méterről a kapu mellé. A 70. percben Di Maria érkezett Young helyére. A 72. percben hazai szöglet következett, melyet követően Blind lövése pattant meg Fellainin de a labda az alapvonalon hagyta el a játékteret. A 76. percben vendég szabadrúgás következett a jobb oldalról, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 77. percben Weimann helyére Cole érkezett, illetve Fellaini helyére Falcao jött pályára. A 79. percben Di Maria ment el a jobb oldalon majd adta középre a labdát, melyet Rooney lőtt hatalmas erővel a kapu jobb felső sarkába, ezzel 2:0! A 80. percben egy vendég szögletet követően Benteke lőtt a kapuba De Gea hibájából, 2:1! A 83. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki, ezt követően Delph sárgult be. A 85. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 86. percben vendég szabadrúgás következett a térfél bal oldaláról, melyet követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 88. percben hazai szöglet következett melyet követően egy újabb következhetett, helyzet egyikből sem alakult ki. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 92. percben egy jobb oldali passzjátékot követően Rooney passzolt Herrera elé aki a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát 16 méterről, ezzel 3:1! Véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 3:1!

Az első félidőben a hazaiak nagy nyomást helyeztek a vendég kapura ám Guzan kapus nagy hárításainak köszönhetően érintetlen maradt az Aston Villa hálója. A félidő végén Herrera lövése ellen már a kapus sem tudott mit tenni, így a félidőben 1:0-ás előnnyel vonulhattak le a hazaiak. A második játékrészben is folytatódott a United nyomása, de a következő találatra egészen Di Maria beállásáig kellett várni, ekkor azonban Rooney lövésével szemben nem volt ellenszere Guzan kapusnak, s úgy festett, hogy a mérkőzés ezzel el is dőlt. Ám ezt követően a vendégek gyorsan szépítettek és úgy tűnt, akár még egy pontot el rabolhatnak az Old Traffordról, de Herrera végül megnyugtatta a hazaiak szurkolóit. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, ahol a jobban játszó csapat gyűjtötte be a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.