S.D. EIBAR-RAYO VALLECANO

A spanyol bajnokság 29. fordulóját rendezik a hétvégén, melynek nyitó mérkőzésén az Eibar fogadja hazai pályán a Rayo Vallecanot. A hazai együttes a tabella 14. helyét foglalja el s az idei évben nincs is egyéb céljuk, mint hogy elkerüljék a kieső zónát. Az elmúlt 6 fordulót tekintve 5 vereség és egy döntetlen szerepel a nevük mellett. Mint azt az eredmények is mutatják, a hazaiak nem játszanak csúcs formában, sőt a liga egyik leggyöngébb formájával rendelkeznek. Ezzel szemben a vendég együttes a tabella 10. helyét foglalja el. Az elmúlt 6 mérkőzésükön négy győzelmet könyveltek el két vereség mellett. Formájuk kimondottan jónak számít, és mint az idény során az már kiderült, képesek megszorongatni bármelyik csapatot idegenben is. A hiányzók listáján a hazai oldalon nincs említésre méltó név, míg a vendégeknél Leo Baptistao sérülés miatt nem szerepelhet, valamint Amaya és Trashorras piros lapok miatt nem játszhatnak. Érdekes mérkőzés előtt állunk, ahol az esély egyenlően oszlik meg a felek között.

Eibar: Jimenez; Bóveda; Navas; Anibarro; Didac; Saul; Garcia; Arruaberrena; Jon Errasti; Ander Capa; Piovaccari

Rayo: Alvarez; Tito; Zé Castro; Ba; E Insúa; Kakuta; Baena; Bueno; Jozabed; Blázquez; Manucho

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 3. percben egy bal oldali beadás ment el a kapu előtt keresztbe, de senki sem ért bele. A 6. percben egy hatalmas hazai helyzet alakult ki a 16-oson belül ám a védők még a gólvonal elől ki tudták rúgni a labdát. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 13. percben egy jobb oldalról középre adott labdát hárított Alvarez kapus. A 14. percben egy középre adott labda haladt el a kapu előtt érintetlenül. A 16. percben egy vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 17. percben Manucho elől szedte le a labdát Jimenez kapus. A 21. percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 24. percben egy lövést követően Jimenez kapusnak kellett hatalmasat védenie. A 25. percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Boveda fejelt középreől a kapu mellé. A 34. percben egy hazai támadás végén Alvarez kapus buktatta Piovaccarit, így büntető következett, melyet Arruabarrena lőtt a kapuba, ezzel 1:0! Alvarezt sárga lappal jutalmazta a bíró az esetet követően. A 38. percben Insua helyére Martinez érkezett. A 39. percben Manucho próbálkozását követően a hazaiaknak a gólvonalról kellett menteni. A 40. percben egy jobb oldali átadást követően Bueno érkezett jól és fejelt a kapu bal oldalába, ezzel 1:1! A 42. percben egy vendég szögletet követően Manucho fejelt a kapu bal oldalába, ezzel 1:2! 1 perc a hosszabbítás az első félidőben. Ezzel véget ért az első játékrész, melynek állása 1:2!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 49. percben Baena tekerte be középre a labdát, de a védők tisztázni tudtak. Az 51. percben Berjon íveli a labdát a kapu előterébe, de Alvarez magabiztosan fogta a labdát. Az 52. percben hazai szöglet következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 54. percben Manucho lövése a kapuban kötött ki azonban ezt les miatt érvénytelenítették. Az 56. percben Manucho sárgult be reklamálás miatt. Az 58. percben Piovaccari sárgult be egy szabálytalan belépőt követően. Az 60. percben Anibarro sárgult be. A 62. percben Baena helyére Fatau érkezett. A 65. percben capa helyére Moral érkezett. Valamint Errasti helyére Lara érkezett. A 67. percben egy Manucho érkezett egy középre adott labdára de lövése a kapu mellett ment ki. A 70. percben hazai szöglet következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 70. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 71. percben Manucho vitte a labdát a büntetőterületen belülre és lőtt kapura, de a védők tisztázni tudtak. A 73. percben Bueno vitte be a labdát a 16-oson belülre de lövése a kapu mellé ment. A 74. percben Tito sárgult be. Hazai szabadrúgás következett, melyet követően a védők tisztázni tudtak. A 77. percben vendég szöglet következett, de gólveszély nem alakult ki. A 78. percben Arruabarrena helyére Lekic érkezett. A 79. percben Embarba lőtt kapura 14 méterről, de lövése  a kapus ölében landolt. A 82. percben Castro helyére Morcillo érkezett. Még ebben a percben Manucho érkezett jól a szabadrúgásra, és fejelte a labdát a kapu közepe felé, azonban Jimenez védeni tudott. A 89. percben Rossello lőtt távolról kapura de a labda mellé megy. A 90. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Moral fejeli a labdát kapura, de az egyik védő kifejeli a mezőnybe a labdát. 4 perc a hosszabbítás a második játékrészben. A 92. percben egy középre érkező labdát Moral lőtte a labdát fél ollózva a kapura, de Alvarez nagyot védett. A 94. percben Rossello sárgult be. Még ebben a percben Navas kapott sárga lapot, majd állították ki piros lappal. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 1:2!

A várakozásoknak megfelelően egy kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk, ahol a végeredmény az első félidő végére kialakult. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban s több alkalommal is veszélyt tudtak ki alakítani szélről beadott labdák következtében. A vezető gólt a hazaiak szerezték meg egy okosan lefejelt labdát követő 11-esből. Ezt követően a vendégek cseréltek s pár percen belül egyenlítettek, majd meg is szerezték a győzelmet jelentő találatok. A második félidőben leginkább a sárgalapok sorjáztak a helyzetek helyett. Összességében egy élvezhető találkozót láthattunk, ahol a helyzeteit jobban kihasználó csapat szerezte meg a 3 pontot.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.