ARSENAL F.C.-QUEENS PARK RANGERS

A Premier League 18. Fordulóját rendezik meg ma. A mai mérkőzések sorát a 18:30-kor kezdődő Arseal-QPR összecsapás zárja. A hazai gárda a tabella 6.helyét foglalja el s amennyiben nyerni tud ma este akkor továbbra is tapad a BL-t jelentő helyekért. A hazaiak jelenleg a 6.helyen állnak mely eredmény többek között az elmúlt hónapbeli teljesítményüknek is köszönhető, 3 győzelem mellett 2 vereség és egy döntetlen szerepel a csapat neve mellet. Wenger a sérülés fronton sem áll a legjobban ugyanis Coscielny;Özil;Diaby;Arteta;Wilshere és Ramsey is a sérültek listáján szerepel. A vendégek a kieső zóna fölött a 16.helyen tartózkodnak,melynek több oka is van. Elsősorban a keret hiányosságai valamint a sérülések is befolyásolják. Jelenleg Taarabt;Sandro és Faurlin sérültek. Az elmúlt hetekben a vendégek felemás eredményeket produkáltak ugyanis 3 győzelem mellett 3 vereségük van. Érdekesség a vendégekről hogy ebben a bajnokságban idegenben még pontot sem tudtak szerezni. Ennek is köszönhetően az esti összecsapás esélyese a hazai gárda és már az is nagy meglepetés lenne ha a hazaiak pontot veszítenének. A két csapat egymás elleni mérlegére tekintve elmondható,hogy az Arsenal áll sokkal jobban.

Arsenal: Scseszny;Debuchy;Monreal;Gibbs;Mertesacker;Rosicky;Flamini;Casorla;Sanchez;Giroud;Welbeck

QPR: Green;Isla;Onuoha;Ferdinand;Caulker;Traore;Mutch;Henry;Kranjcar;Austin;Vargas

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. Az első percben Sanchez adta a kapu elé a labdát de azt a védők ki tudták vágni onnét. A 8.percben Welbeck lövése még lepattant a védőkrő Sanchez elé akit azonban felrúgtak így hazai büntető következhetett. Sanchez végezte el a büntetőt de Green kapus az irányt megérezve kivédte azt. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 19.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 23.percben vendég szabadrúgás következett a térfél közepéről melyet Scseszny húzott le a levegőből. A 25.percben Giroud lőtt távolról a kapu fölé. A 26.percben Sanchez lőtt 23 méterről a kapu fölé. A 27.percben Ferdinand sárgult be lerántásért. A szabadrúgás 23 méterről járt a hazaiaknak akik közül Giroud lőtte kapura a labdát de Green nagy bravúrral védeni tudott. A 30.percben Sanchez ment el a jobb oldalon de Traore a 16-oson belül gyönyörűen szerelni tudta. A 31.percben hazai szöglet következett melyet követően a védők rúgták a mezőnybe a labdát. A 32.percben egy jobb oldali beadást követően Ferdinand blokkolta a labdát. A 33. percben újabb hazai szöglet következett melyet a hazaiak fejeltek a kapu fölé. A 34.percben újabb hazai szöglet következett melyet Casorla ívelt középre de a vendég védők ki tudták rúgni a mezőnybe. A 37.percben egy szép támadás végén Gibbs adta középre a labdát ahol Sanchez érkezett s fejelt a gyakorlatilag üres kapuba 1:0! A 39.percben vendég szabadrúgás következett melyet Kranjcar végzett el de Caulker a labdát a kapu helyett az alapvonalon túlra fejelte. A 42.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás félidei állás.

A második félidőt a hazai együttes kezdte. A 49.percben Debuchy jobbról középre tett labdájáról Sanchez maradt le. Az 53.percben egy szerencsétlen kirúgást követően Giroudot találta el a labda aki átesett Onuoha,a csatár megfejelte ezt követően a védőt így piros lapot kapott így a hazaiak 10 emberrel folytathatták  a mérkőzést. Az 55.percben Mutch kapott sárga lapot. Az 62.percben Sanchez lőtt a kapu fölé.A 63. Traore és Henry helyett Hoilett és Fer érkezett. A 65. percben Rosicky lőtt a kapu közepébe egy szép támadás végén 2:0! A 69.percben Isla lőtt a kapu mellé. A 70.percben Hoilett sárgult be egy szabálytalanság révén. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 76.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 77.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 78. percben vendég 11-es következett buktatást követően. a 11-est Austin lőtte a kapu közepébe 2:1! A 83.percben Chambers érkezett Rosicky  a hazai oldalon. A 86.percben Hoilett ívelt a kapu előtt keresztbe el. A 88.percben Kranjcar lőtt távolról a kapu fölé. A 89.percben Couglehin állt be Welbeck helyére. A 89.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet alakult ki de a hazaiak védelme kilőtt a mezőnybe. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 94.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult belőle. Több helyzet már nem alakult ki így maradt az 2:1-es végeredmény.

Egy rendkívül egyhangúnak indult találkozó hozta talán a mai nap legkiélezettebb összecsapását. Az első félidőben a hazai együttes enyhe nyomással kezdte az első félidőt . a félidő közepén mintha erőt gyűjtöttek volna a hazaiak majd a 30 perctől nagy offenzívába kezdtek melynek meg is lett végül az eredménye. Igaz egy kimaradt büntető nehezítette a dolgukat de Sanchez találata az első játékrészt a hazaiak javára döntötte. a második játékrész nagyjából ott folytatódott ahol az első abbamaradt egészen Giroud kiállításáig. Innentől a vendégek is kissé aktívabb támadójátékot produkáltak ám emiatt jobban ki is nyíltak. Ennek következtében Rosicky meg is szerezte a hazaiak második s egyben győztes találatát is. A vendégek ugyan fokozták a nyomást de egy szépítő találaton kívül többre nem futotta erejükből. Összességében egy izgalmas mérkőzést láthattunk ahol a jobb csapat győzött.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.