TOTTENHAM HOTSPUR F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premeier League 19. Fordulójához érkeztünk az az az őszi szezon utolsó mérkőzéséhez. Angliában ebben az időszakban rendezik meg a legtöbb mérkőzést 10 nap alatt,ahol a csapatoknak gyakorlatilag 10 nap alatt 3 mérkőzést kell lejátszaniuk. a Boxing Day-t követően 2 nappal később rendezik a mostani fordulót majd 2015. Jan 1-jén a következőt. A bajnokság egyik legizgalmasabb időszaka ez amikor is az addig nyugodtnak látszó tabella sokszor a feje tetejére állt már. A mai mérkőzések sorát a Totthanem Hotspur-Manchester United rangadó nyitja. A vendéglátók a tabella 7.helyét foglalják el jelen pillanatban és óriási harcot vívnak a BL selejtezőt jelentő 4. helyért az Arsenal;Southampton;West Ham trióval. Pochettino együttese az utóbbi heteket tekintve hazai pályán egészen jól szerepel ám az idegenbeli mérkőzéseken még akad porszem ami beakad a gépezetbe, elmúlt 6 mérkőzésükön 4 győzelem 1 döntetlent s 1 vereséget értek el. A sérültek listája gyakorlatilag üres. Nem ez a helyzet a vendégel oldalán. Van Gaal az egész évben azon küzdött,hogy rakja össze csapatát  a leghatékonyabban. A mai meccsen Blind;Rojo;Fellaini;Januzaj biztosan nem lép pályára míg Shaw;Herrera és Di Maria játéka erősen kérdéses. Ezen problémákat leszámítva a vendégek jó szériát tudhatnak magukénak ugyanis elmúlt 6 mérkőzésük során 5-öt megnyertek s csupán 1 döntetlent játszottak azt is idegenben az Aston Villa otthonában. Rendkívül jó mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek erősen megoszlanak az együttesek között. A múltbéli eredmények egyértelműen a vendégek mellett állnak ám az idei évben idegenben nem szerepelnek úgy mint korábban.

Totthanem Hotspur: Lloris;Chiriches;Fazio;Vertonghen;Davies;Chadli;Mason;Stambouli;Eriksen;Thowsend;Kane

Manchester United: De Gea;McNair;Jones;Evans;Valencia;Young;Rooney;Carrick;Mata;Van Persie;Falcao

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 7. percben De Gea védett. A 8. percben egy jobb oldali beadást követően Falcao került helyzetbe, de kimaradt végül. A 9. percben vendég szabadrúgás, melyet Mata ívelt a sorfal felett kapura, de a hazai kapus védeni tudott. Vendég szöglet a 11. percben melyet követően les miatt lefújták a támadást. A 14. percben hazai szabadrúgás következett a 16-os elől, de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 18. percben Young adott középre veszélyesen, de a védők ki tudták fejelni a mezőnybe a labdát. A 19. percben Falcao óriási helyzetben lőtt a kapus kezébe. A 20. percben egy bal oldali beadást követően Keane fejelt majd Fazio lőtt kapura, de De Gea védeni tudott. A 21. percben Falcaot szerelték a 16-osnál, majd az ezt követő támadás végén Kane lőtt De Gea kezébe. A 22. percben egy vendég szabadrúgás következett, melyet 21 méterről Mata lőtt kapufára, majd a kipattanót a védők vágták ki a gólvonalról. A 24. percben vendég szöglet következett Young beadását követően Jones fejelt kapura, de a védők a gólvonalról ismét menteni tudtak. A 26. percben Rooney ment el egy szép csellel, de a 16-os vonalánál a védők leszerelték,még ebben a percben Stambouli sárgult be. A 27. percben Thousend sárgult be egy becsúszást követően. A szabadrúgást követően a hazaiak jöhettek kirúgással. A 29. percben Thousend adott be a jobb oldalról, de a vendég védők kifejelték a labdát. A 32.percben Young adta középre a labdát de a hazai védők ismét a helyükön voltak. A 34. percben Falcao lövését védte Loris. A 35. percben vendég szöglet következett, melyet Rooney végzett el a beívelést követően gólveszély nem alakult ki. A 38. percben Davis lőtt keresztbe a kapu előtt, de lövése a kapu mellett ment el. A 40. percben Van Persie hagyott ki egy óriási helyzetet. A 43. percben Young adta be a labdát, ahol Rooney fejelt kapura, de Lloris. Hazai szabadrúgás a 45. percben, melyet Young tekert a kapura, de Lloris védett hatalmasat. A hosszabbítás 1 perc az első félidőben, melyben helyzet már nem alakult ki az állás 0:0!

A második félidőt a a hazaiak kezdték. A 45.percben Rafael állt be Valencia helyére. A 49.percben vendég szöglet következett melyet Mata ívelt kapu elé de a védők kivágták így újabb szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki. Az 51.percben Young sárgult be egy becsúszást követően. Az 52. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki, még ebben a percben hazai szöglet, melyet követően gólveszély nem alakult ki. Az 55.percben Mata középre adását Van Persie lőtte a kapu mellé. Az 59. percben Van Persie tálalt középre, de Lloris fogta a labdáját. Az 59. percben egy jobb oldali beadást vágtak ki a védők. A 66. percben Thousend távoli lövését védte De Gea magabiztosan. A 68.percben Rafael középre adását Mata lőtte az egekbe. A 70. percben Young középre adását szerezték meg a hazai védők. A 71. percben Mcnair sárgult be egy becsúszást követően. A 72. percben hazai szabadrúgás következett, melyet ismét a vendég védők fejeltek a mezőnybe, még ebben a percben Fazio lőtt a 16-os vonaláról a kapura, de De Gea védeni tudott. A 73. percben Evans helyére Smalling érkezett. A 75. percben De Gea jött ki jól a kapujából és fülelt le egy hosszú indítást. A 76. percben Mcnair helyére Shaw állt be. A 77. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően . A 78. percben egy hazai szabadrúgás következett, melyet követően Thousend lövését De Gea védte, még ebben a percben Chadli helyett Lamela érkezett, illetve Thousend helyére Denbele érkezett. A 82. percben Kane hagyott ki egy óriási ziccert. A 83. percben hazai szöglet következett, melyet követően gólveszély nem alakult ki. A 83. percben Falcao sárgult be,az ezt követő szabadrúgásból Ericsen fejelt a kapu fölé. A 86. percben Rafael sárgult be, majd hazai szabadrúgás következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. 3 perc a hosszabbítás a második játékrészben. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:0!

Érdekes összecsapáson vagyunk túl. Az első félidőt tekintve a vendégek rendkívül jól játszottak s több óriási ziccert is „sikerült” kihagyniuk.A hazaik nem erőltették túl a támadásokat egészen a második félidő közpéig,innentől azonban varázs ütésre feljavult a játékuk s kis híjján a vezetést is megszerezték. A kapuk a mérkőzés végén már nem forogtak veszélyben így maradt is a 0:0-ás végeredmény.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.