ATHLETIC-BILBAO-F.C. BARCELONA

Elérkeztünk Spanyolországba ahol a szezon kezdés előtt megrendezendő Spanyol Szuperkupa döntőjének első felvonását tekinthetjük meg.

A Spanyol Bajnokságot a Barcelona nyerte meg a Real Madrid előtt. A Spanyol Kupát szintén a Barcelona nyerte meg az Athletic Bilbaót legyőzve. Mivel a szabályok értelmében le kell játszani a szuperkupa mérkőzéseit így ma este az Athletic Bilbao mérkőzik meg hazai pályán a Barcelona együttesével. A katalánok a hét elején bezsebeltek még egy trófeát ugyanis hihetetlen izgalmas mérkőzésen hosszabbítás után 5:4-re győzte le a szintén spanyol Sevilla együttesét az Európai Szuperkupa Döntőjében. A keret a barcelonát súlytó büntetés miatt nem változott. A hazai gárda az igazolási piacon igencsak nyugodt maradt s említésre méltó transzfert eddig nem bonyolítottak le. A két együttes örök mérlege természetesen a katalánok erőfölényét mutatja s az elmúlt mérkőzéseket is sorra nyerte a Barcelona. Ugyan a mérkőzést Bilbaoban rendezik természetesen a mérkőzés esélyese a vendég egyesület ám a Bilbao hazai pályán képes elképesztő játékkal előrukkolni. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Athletic Bilbao: Iraizoz;Balenziaga;Laporte;Etxeita;Marcos;Etxebarria,San Jose;Susaeta;Eraso;Zuloaga;Aduriz

Barcelona: Ter Stegen;Alves,Bartra;Vermaelen;Adriano;Roberto;Mascherano;Rafinha;Pedro;Suarez;Messi

A mérkőzést a Barcelona kezdte. A 11.percben Eraso került gólhelyzetbe ám próbálkozását Ter stegen tolta a kapufára így hazai szögelt következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 13.percben San Jose szerzett elképesztően nagy találatot egy szöglet utáni kipattanó labdát követően 1:0! A 17.percben Suarezt blokkolták vendég szögelt következett melyet rögtön még egy követett de helyzet egyikből sem alakult ki. A 20.percben újabb vendég szögelt következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 27.percben Suarez adott középre de labdáját a védők az alapvonalon túlra rakták, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 33.percben hazai szöglet következett melyet követően Ter Stegen húzta le a levegőből a labdát. A 37.percben Messi passzát követően Rafinha mehetett volna ziccerben kapura ám a hazai védők tisztázni tudtak. A 41.percben Pedro sárgult be. A 42.percben hazai szabadrúgás következett mely Ter Stegen kezei között halt el. A 44.percben Eraso kapott sárga lapot valamint csapattársa Etxebarria is. A 46.percben Messi távoli próbálkozását Iraizoz védte hatalmas bravúrral. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a hazaiak kezdték Az 50.percben Pedro közeli próbálkozása csattant a felső lécen. Az 52.percben Messi újabb lövését Iraizoz védte ember feletti bravúrral szögletre. a szögletet megelőzően csere a vendégeknél Rafinha helyére Iniesta állt be. Az 53.percben a vendég szögletet követően Iraizoz szerezte meg a labdát s indította Adurizt aki 11 méterről fejelt Ter Stegen kapujába 2:0! Érik a meglepetés. Az 56.percben Pedro lövése ment a kapu mellé. A 60.percben Roberto helyére Rakitic érkezett. A 62.percben Aduriz csapott le a labdára a 16-oson belül slőtte ki a bal alsó sarkot 3:0! A 66.percben Martinez érkezett Zuloaga helyére a hazaiaknál. A 67.percben hazai szöglet következett, a sarokrúgást követően Alves szabálytalankodott a 16-oson belül s így 11-es következett valamint egy sárga lap Alves-nak. A 11.est Aduriz lőtte a kapuba 4:0! A gólt követően Etxeita sárgult be túlzott gólörömért. A 71.percben Ramirez érkezett Pedro helyére a vendégeknél. A 76.percben Messi lövését blokkolták a hazai védők. A 77.percben Gurpegi érkezett Eraso helyére. A 80.percben vendég szögelt következett de helyzet nem alakult ki belőle sőt Mascherano kapott sárga lapot szabálytalankodásért. A 85.percben Susaeta helyére Boveda állt be a hazaiaknál. A 86.percben Suarez  passzolt Messi elé Iraizoz azonban megszerezte a labdát. A 88.percben Gurpegi sárgult be. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 91.percben Iniesta sárgult be. A 92.percben San Jose sárgult be. Több esemény már nem történt a mérkőzésen így maradt a 4:0-ás végeredmény.

Egy elképesztően jó mérkőzést láthattunk. Az első játékrészben némi meglepetésre a hazaiak fel tudták venni a barca sztárjaival a tempót s hasonló mennyiségű helyzetet tudtak kialakítani sőt a vezetést is meg tudták szerezni. A második félidőben a katalánok növelték a játék tempóját ám ebből ők jöttek ki rosszabbul ugyanis a kihagyott helyzetek után Aduriz révén még nagyobb lett a különbség s meg sem álltak a hazaiak 4 rúgott gólig. Természetesen a vendégek is sok helyzetet alakítottak ki ám Iraizoz frenetikus védéseinek köszönhetően maradt a két együttes között a 4 gólos különbség. A visszavágó mérkőzés így is érdekesnek ígérkezik ugyanis a gránát-vörös kékek minden képen szeretnék megszerezni a Spanyol Szuperkupát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.