ATLETICO MADRID-PSV EINDHOVEN

A Bajnokok Ligája Nyolcaddöntőinek visszavágói zajlanak a hét közben . Ma este az Atletico Madrid és a PSV Eindhoven nyolcaddöntő visszavágóját vesszük górcső alá. A hazai együttes a Spanyol pontvadászatban a második helyen áll a Barcelona mögött 9 pont hátránnyal. Eddigi 30 mérkőzésükből 21-et nyertek meg 4 döntetlen és 5 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükből 4-et nyertek meg 1 vereség mellett. Hazai környezetben 14 meccsből 10-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett, utolsó 5 hazaijukon 3 győzelmet arattak 2 döntetlen mellett. Az idegenbeli mérkőzéseiken 16 mérkőzésből 1-et nyertek meg 1 döntetlen és 4 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli meccsükből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett. A vendég PSV együttese második hazája bajnokságában 2 pontra lemaradva az Ajax együttesétől. Eddigi 28 mérkőzésükből 20-at nyertek meg 6 döntetlen és 2 vereség mellett. Utóbbi 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Hazai környezetben 14 meccset követően 10 nyert meccsel 3 döntetlennel és 1 vereséggel rendelkeznek, utóbbi 5 hazai bajnokijukon 3 győzelmet arattak egy döntetlen és 1 vereség mellett. Idegenben 14 meccsből 10-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Utolsó 5 idegenben lejátszott mérkőzésükből 5-öt nyertek meg. Az első összecsapáson 0:0-ás döntetlen született némi meglepetésre mely mindkét együttes számra érdekessé teszi a ma esti összecsapást. Az esélyek az Atlatico Madrid mellett állnak az eddigi teljesítmény illetve a játékoskeret erőssége miatt.

Atletico Madrid: Oblak;Juhamfarn;Gimenez;Godin;Luis;Fernandez;Gabi;Niguez;Koke;Griezmann;Carrasco

PSV Eindhoven: Zoet;Arias;Bruma;Mirin;Moreno;Willems;Ginkel;Guadrado;Propper;Jong;Locadia

A mérkőzést a PSV gárdája kezdte. A 2.percben Griezmann lövése Zoet kezében halt el. A 11.percben Moreno lövését blokkolták a vendég védők, az ezt követő sarokrúgásból újabb következhetett de helyzet ebből sem alakult ki. A 15.percben Griezmann bombáját Zoet tudta hárítani. A 17.percben hazai szöglet következett melyet követően Godin fejelt centikkel a kapu fölé. A 21.percben vendég szöglet következett Guardado ívelt a kapu elé de a hazai védők tisztázni tudtak. A 23.percben Koke tekerését Zoet húzta magához. A 28.percben Ginkel passzolt a kapu elé ám Oblak jól lépett ki így helyzet nem alakult ki. A 30.percben Locadia sárgult be a vendégeknél. A 31.percben Juhanfran kapu elé lőtt labdáját a vendég védők vágták ki, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 33.percben Wllems szögletéből a hazai hozhatták a játékszert. A 37.percben Niguez érkezett jól a belőtt labdára ám szerencsétlenségére a védők még időben tisztázni tudtak előle. A 40.percben Carraso lőtt távolról kapura de lövése ha kevéssel is de a kapu fölé ment. A 43.percben Griezmann lövését egy vendég védő blokkolta hatalmas bravúrral, majd a kipattanót Niguez lőtte kapura de ezt is blokkolni tudták a vendég védők. A 44.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle.  A hosszabbítás 1 perc a félidő végén de helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 47.percben Carrasco középre tett labdáját a vendég védők vágták ki, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 49.percben ismét Carrasco beadását mentették szögletre a vendég védők, a sarokrúgást követően Gimenez helyezkedett a legjobban de fejes a kapu jobb oldala mellett ment el centikkel. Az 52.percben Fernandez lövését védte Zoet magabiztosan. Az 56.percben Fernandez helyére Torres állt be a hazaiaknál. Az 58.percben Locadia kezelte jól a labdát a 16-oson belül majd lőtt kapura de Oblak hatalmas bravúrral hárítani tudott, a kipattanót Jong fejelte kapura de a hazai védők menteni tudtak. A 62.percben Luiz lőtt kapura de Zoet ezúttal is a helyén állt. A 63.percben Carrasco 5 méterről lőtt a kapu fölé. A 64.percben hazai szöglet következett melyet követően Zoet húzta le a labdát. A 67.percben Jong sárgult be. a 71.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők tisztáztak. A 72.percben Luiz középre lőtte a labdát de a vendég védők tisztázni tudtak, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. A 75.percben Willems helyére Brenet érkezett a vendégeknél valamint Carrasco helyére Kranevitter a hazaiknál. A 77.percben Zoet gyűjtött be egy újabb beadást. A 78.percben Arias lövését blokkolták a vendég védők. A 79.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 83.percben Griezmann lövését ismét Zoet fogta. A 86.percben Torres tört be a 16-oson belülre de lövése a bal kapufa mellett húzott el. A 87.percben Godin helyére Hernandez állt be a hazaiknál, illetve Locadia helyére Lestienne érkezett a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Több helyzet nem alakult ki így véget is ért a mérkőzés. KÖvetkezhet a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejét a vendégek kezdték. A 92.percben Koke lőtt a kapu mellé. A 94.percben hazai szöglet következett melyet követően Hernandez fejelt centikkel a kapu mellé. A 104.percben Griezmann tört a 16-oson belülre de lövését ezúttal is Zoet tudta hárítani. A 105.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. Ezzel véget is ért a hosszabbítás első félideje.

A második felét a vendégek kezdték a hosszabbításnak. A 114.percben Propper beívelését Oblak húzta el. A 117.percben Propper lövését blokkolták a hazai védők. A 118.percben Jong helyére Narsingh állt be a vendégeknél. A 121.percben Guardado sárgult be majd még e percben Ginkel is a sárga laposok sorsára jutott. Ezzel azonban véget is ért a mérkőzés. Következhettek a büntetők.

Az első 11-est a vendégek végezték el s Ginkel higgadtan lőtt a kapuba 0:1! Griezmann válaszolt villámgyorsan 1:1! Guardado következett e a vendégektől de a lába neki sem remegett meg 1:2! A hazaiaktól Gabi jött s egyenlítette ki az állást 2:2! Propper volt a soros aki szintén a kapuba lőtt 2:3! Koke jött látott s gólt lőtt 3:3! Bruma lőtt a kapuba 3:4! Niguez követte vetélytársát 4:4! Moreno következett a vendégektől de ő sem hibázott 4:5! Torres következett aki ezúttal elviselte a rá nehezedő nyomást 5:5! Lestienne végezte el a 6. büntetőt jól így 5:6! Gimenez lőtt a kapuba 6:6! Arias lőtte  labdát a kapuba 6:7! Felipe Luiz egyenlített 7:7! Narsingh következett aki az este folyamán először hibázott és a keresztlécre lőtte a labdát 7:7! Juhanfran állt a büntetőhöz s nem is hibázott ezzel 8:7-re az Atletico Madrid győzött s jutott a legjobb 8 együttes közé a BL-ben.

Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült többnyire s Griezmann;Niguez és Carrasco révén több alkalommal is megszerezhették volna a vezetést a ám a vendég védelem ezt nem tette lehetővé. A vendégek egy egy rögzített szituáció révén próbáltak találatot elérni. A második játékrészben a hazaiak még nagyobb nyomást gyakoroltak a vendég védelemre mely azonban kitűnően állta a sarat sőt nem sok hiányzott a vendégek vezető találatéhoz sem. A hosszabbítás első félidejében a hazaiak igyekeztek eldöntetni a találkozó sorsát de sikerrel ezúttal sem jártak. A hosszabbítás második félidejében már nem alakult ki annyi helyzet s lélekben mindkét együttes a 11-esekre készül. A büntetőknél aztán a csapatok kitűnően lőtték a 11-eseket ám a vendégek hibáztak s ez jelentette vesztüket. Összességében a jobb csapat jutott tovább megérdemelten s némi szerencsének köszönhetően.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.