F.C. BAYERN MÜNCHEN-JUVENTUS F.C.

A Bajnokok Ligája idei kiírásának eddigi legkiélezettebb mérkőzését rendezik meg az Allianz Arénában ahol a Bayern München ellenfele a Juventus F.C. lesz. Mindkét együttes vezet hazája bajnokságát, a bajorok 27 fordulót követően 22 győzelemmel állnak 3 döntetlen és mindössze 2 vereséggel a tabella élén, s így 5 ponttal előzik meg ősi riválisukat a Dortmundot. Az utolsó 5 mérkőzésükön 3 győzelmet arattak 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A bőrnadrágosok hazai környezetben 13 meccsből 12-őt nyertek meg 1 vereség mellett s ezen vereség is utolsó 5 mérkőzésükön esett meg mellette 4 győzelem szerepel. Idegenben Guardola együttese 14 meccsből 10-et nyert meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Legutóbbi 5 idegenbeli találkozójukból a bajnokságban 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. A kitűnő mérleg mellett némi kellemetlenség, hogy Badstuber és Boateng sérülés miatt lesz kénytelen kihagyni az összecsapást. A vendég együttes 30 mérkőzés után 3 ponttal vezeti hazája tabelláját a Napoli előtt, 22 győzelem mellett 4 döntetlen és 4 vereség szerepel a nevük mellett, az utolsó 5 mérkőzésükön 4 győzelem mellett 1 döntetlent értek el. Hazai pályán 15 mérkőzésből 12-őt nyertek meg 3 döntetlen mellett, utolsó 5 hazai bajnokijukon 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. Idegenben 16 mérkőzésükből 11-et nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett, utolsó 5 idegenbeli bajnokijukból 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. A sérültek listáján Chiellini;Dybala neve egyaránt szerepel így nagyon nehéz este elé néznek az olaszok. Az odavágó mérkőzés nagy iramot és 2:2-es döntetlent hozott de a müncheniek már 0:2-re is vezettek. Az esélyek egyértelműen a hazaik mellett állnak ám egy olasz együttest sosem szabad leírni.

Bayern München: Neuer;Alaba;Benatia;Kimmich;Lahm;Alonso;Ribery;Vidal;Müller;Costa;Lewandowski

Juventus: Buffon;Lichtsteiner;BArzagli;Bonucci;Evra;Cuadrado;Khedira;Pogba;Sandro;Hernanes;Morata

A mérkőzést a Juventus együttese kezdte. A 3.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 5.percben Pogba szerzett labdát a 16-oson belül majd lőtt szép mozdulattal Neuer kapujába 0:1! A 11.percben Ribery lőtt a keresztléc fölé. A 14.percben Müller fejesét Buffon fogta magabiztosan, az ellentámadásból Morata lőtt a kapu fölé. A 18.percben Costa lövése kerülte el méterekkel Buffon kapuját. A 20.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Morata a hálóba talált ám les címén azt a játékvezető érvénytelenítette. A 26.percben hazai szabadrúgás következett melyet azonban a védők vágtak ki a 16-oson belülről. A 28.percben Morata indítását Cuadrado kapta a 16-oson belül majd lőtt higgadtan a kapu bal felső sarkába 0:2! Összesítésben 2:4 a Juventus javára. A 29.percben Khedira sárgult be. A 36.percben Costa lövését a védők blokkolni tudták. A 38.percben Morata sárgult be, az ezt követő szabadrúgást a vendég védők vágták ki. A 40.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Müller tört a 16-oson belülre majd lőtt kapura de Buffon magabiztosan hárította azt. A 43.percben Kimmich sárgult be. A 44.percben Cuadrado került iccerbe ám Neuer földöntúli bravúrt bemutatva mentetni tudott. maradt a 0:2! A hosszabbítás 1 perc,melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Bayern München Kezdte. A szünetben Benatia helyére Bernat állt be. A 48.percben Lichtsteiner sárgult be. Az 50.percben Lichtsteiner középre adását a hazai védők tisztázták. Az 51.percben Lewandowski sárgult be. Az 53.percben Bonucci is sárga lapos társai sorsára jut. Az 54.percben Alonso ívelt a 16-oson belülre szabadrúgásból de a vendég védők fel tudtak szabadítani. Az 55.percben Lewandowski ugrott mindenkinél magasabbra a 16-oson belül ám fejesét Buffon magabiztosan fogta, azt ezt követő kontra támadásból Morata tört a hazaiak 16-osán belülre de lövését Neuer hatalmas bravúrral hárítani tudta. Az 57.percben ismét Morata a főszereplő de lövését ezúttal a hazai védők blokkolták, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 59.percben Morata gyenge lövését Neuer hárította majd a támadás végén már hazai szöglet következhetett melyből helyzet nem alakult ki. A 60.percben Bernat lövését blokkolták a vendég védők, ezt követően Alonso helyére Coman állt be a hazaiaknál. a 63.percben Ribery lövését blokkolták a 16-oson belül a vendég védők, majd a kipattanó Vidal küldte kapura de ezt is kipattant s így Coman elé pattant a játékszer de végül helyzet nem született belőle. A 66.percben Ribery szögletét Buffon húzta le a levegőből. A 68.percben Khedira helyére Sturaro érkezett a vendégeknél, hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 70.percben Costa lőtt kapu elé keresztbe de mindenki feje felett elszállt a labda. A 71.percben Hernanes lőtt kapura de lövését blokkolták, még e percben Cuadrado sárgult be. A 72.percben Morata helyére Mandzukic érkezett a vendégeknél. A 73.percben Koman beadását fejelték a vendég védők szögletre,melyből helyzet nem alakult ki. A 73.percben ismét Lewandowski emelkedett mindekinél magasabbra a jobb kapufánál ám ezúttal a kapuba tudta fejelni a játékszert 1:2! A 77.percben hazai szabadrúgás következett melyet Koman ívelt be a védők ki tudták fejelni, a labda Ribery elé került kinek kísérletét blokkolni tudták. A 78.percben Vidal lőtt messziről kapura de labda a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. A 80.percben Ribery beívelését Buffon húzta le. A 83.percben Coman beadását tisztázták a vendég védők. A 87.percben hazai szöglet következett majd rögtön utána jött Ribery beívelése de helyzet egyikből sem alakult ki. A 88.percben Costa tekerte a labdát Buffon kezei közé. A 89.percben Costa lőtt a bal kapufa mell, ezt követően Pereyra váltott Cuadradot a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben Coman lőtte be a 16-oson belülre  a labdát melyet Müller fejelt gyönyörű mozdulattal a kapuba 2:2! A 93.percben Coman lövése kerülte el a kapu bal oldalát. Ezzel véget ért a rendes játékidő melynek ugyan az lett a végeredménye mint az első mérkőzésnek így következehetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejét a hazaik kezdték. A 92.percben Ribery-t állította meg a vendég védelem a 16-oson belül. A 93.percben Lichtsteiner próbálkozását Neuer védte hetalmas bravúrral. A 95.percben Sandro lövését blokkolták. A 96.percben ismét Ribery-t állították meg a vendég védők. A 99.percben Lewandowski lövését blokkolták a vendég védők. A 101.percben a vendég védők Coman-t állították meg, ezt követően Ribery helyére Thiago állt be a hazaiaknál. A 103.percben Hernanes próbálkozását fülelték le a hazai védők. A 103.percben Pereyra sárgult be. A hosszabbítás első félidejének hosszabbítása 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

a hosszabbítás második félidejét a vendégek kezdték. A 108.percben Müller passzolt a 16-oson belül Thiago elé aki a kapu jobb alsó sarkába lőtte a játékszert 3:2! A 109.percben Alcantara sárgult be. A 110.percben Coman cselezett a 16-oson belül majd lőtt a kapu jobb oldalába 4:2! Ezzel a mérkőzés és a továbbjutás is minden valószínűséggel eldőlt. A 112.percben Bernat sárgult be valamint Sturaro is. A 116. percben Mandzukic lőtt kapura de Neuer hárítani tudott. A 117.percben Sturaro lőtt a kapu fölé 5 méterről. A 118.percben Neuer védett nagyot egy vendég lövést követően. A több helyzet nem alakult ki így maradt a 4:2-es végeredmény.

Az első félidőben a vendég együttes kezdett nagy lendülettel melynek következménye képen 2 gólt is tudtak szerezni. A hazaiak becsülettel próbálkoztak de helyzeteknél tovább nem jutottak. A második félidő elejét a Jveuntus meg tudta nyomni ám ziccereit nem tudta értékesíteni s a minden erőt megmozgató hazaik előbb szépíteni tudtak majd megszerezték a hőn áhított vezető találatot is. A hosszabbításban már a hazaik voltak lélektani fölényben melyet sokáig nem tudtak kihasználni sőt egy-egy veszélyes vendég támadás is futott a pályán. A hosszabbítás 2. félidejében azonban már érvényesült a papírforma, a hazaiak gyakorlatilag 2 perc alatt eldöntötték a továbbjutást a végletekig kimerült vendég játékosok hibáit kihasználva. Összességében kitűnő párharcot láthattunk ahol a jobb csapat jutott tovább. Az este másik mérkőzésén a Barcelona idegenbeli 2:0-ás sikerét követően hazai pályán 3:1-re győzte le az Arsenal együttesét s jutott így a legjobb 8 együttes közé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.