B.V.B. BORUSSIA DORTMUND-F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga idény legfontosabb mérkőzésére kerül sor a 25. fordulóban amikor is a tabella 2. helyezettje a  Borussia Dortmund fogadja hazai pályán a Bayern München együttesét. A két legeredményesebb német klub az utóbbi években uralta a német bajnokságot. Tuchel együttese jelenleg 5 pontos lemaradásban van Guardiola együttesével szemben, eddigi 24 mérkőzésükből 18-at nyertek meg 3 döntetlen és 3 vereség mellett. Az elmúlt 5 összecsapásukból 4 győzelmet értek el 1 döntetlen mellett. A Dortmund hazai pályán a tabella 2. helyezettje épp a Bayern mögött, 11 mérkőzésből 10-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. Az utóbbi 5 hazai bajnokijukat megnyerték. A sérültek listáján Sokratis neve szerepel. A vendég együttes eddigi 24 mérkőzéséből  20-at nyert meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzéséből 3-at nyert meg  1 döntetlen és 1 vereség mellett. Idegenben a Bayern vezeti a tabellát a Dortmund előtt 12 mérkőzést követően  9 győzelemmel 2 döntetlennel és 1 vereséggel. Utolsó 5 idegenbeli mérkőzésükön 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. A sérültek listáján Boateng;Martinez és Badstuber neve szerepel. A két együttes legutóbbi 18 mérkőzéséből a hazaiak 5-öt nyertek meg 4 döntetlen és 9 vendég siker mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükből a Dortmund 1-et nyert meg 4 vereség mellett, az elmúlt hazai összecsapásából a Dortmund a Bayern ellen 1-et nyert meg 1 döntetlen és 3 Bayern sikerrel szemben. A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese ugyanakkor a Bayern az utóbbi időben gyengébben szerepel így a hazaiaknak nagyon nagy esélye lehet, hogy közelebb zárkózzanak riválisukhoz.

Borussia Dortmund: Burki;Schmelzer;Hummels;Bender;Piszczek;Gundogan;Weigl;Durm;Reus;Aubameyang;Mkhitaryan

Bayern München: Neuer;Lahm;Kimmich;Alaba;Bernat;Vidal;Alonso;Robben;Müller;Costa;Lewandowski

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben Piszczek mentett a 16-oson belül, az ezt követő szögletből a hazaiak tudtak kontrázni de kontra végén Reus lövését blokkolták a vendégek. Az 5.percben Burki ütötte középre a labdát ám Müller a léc fölé lőtte a labdát. A 6.percben Burki ismét hibázott ezúttal hosszan vette át a labdát de Lewandowski nem ért oda időben. A 11.percben Aubameyang lövését Neuer védte bravúrral. A 18.percben egy bal oldali beadást követően Vidal lőtt szép mozdulattal a kapu bal oldala mellé. A 20.percben Durm került helyzetbe de végül a bal kapufa mellé lőtte a labdát. A 22.percben Alonso sárgult be. A 27.percben Reus kapott jó labdát de Kimmich az utolsó pillanatban szerelni tudott, a sarokrúgásból hazai helyzet nem alakult ki azonban kontra igen mely végén Costa lőtt tiszta ziccerben kapuba de Burki óriásit tudott védeni. A 33.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 37.percben Bender sárgult be. A 40.percben Durm mentett Vidal elől egy kitűnő jobb oldali beadás végén, a sarokrúgásból Reus indult meg majd lőtt a félpályáról Neuer ölébe. A 42.percben Robben lőtt 18 méterről Burki ölébe. A 43.percben szintén Robben lőhetett kapura ám ezúttal a bal alsó mellé tüzelt. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0!

A második félidőt a Bayern kezdte. Az 55.percben Vidal fejelte a labdát a kapu előtt keresztbe de helyzet végül nm alakult ki belőle. Az 57.percben egy hazai támadás akadt el Hummels miatt. Az 59.percben Robben lőtt 16 méterről a kapu fölé. A 60.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 64.percben Durm fejelte szögletre Robben beadási kísérletét, az ezt követő szögletből Vidal lőtt a keresztlécre Burki bravúrjának köszönhetően. A 66.percben Aubameyang lőtt centikkel Neuer kapuja mellé. A 70.percben egy hazai támadás végén Alonso ért bele fejjel a labdába így tudta megzavarni a hazai támadókat s helyzet végül nem alakult ki. A 72.percben Robbenn lőtt az egekbe 13 méterről. A 75.percben Costa helyére Ribery állt be a vendégeknél. A 77.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 79.percben Alonso lőtt távolról Burki Kapuja mellé. A 80.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazaiak hozhatták a labdát. A 81.percben Reus helyére Ramos lépett pályára a hazaiaknál. A 83.percben Mkhitaryan löcését blokkolták a vendég védők az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 86.percben Müller lőtt a kapu fölé 16 méterről. A 88.percben Aubameyang adott be a jobb oldalról majd Ramos fejelt tiszta helyzetből  a kapu mellé, nagy helyzet maradt ki. A 90.percben Benatia érkezett Alonso helyére aki megsérült. A 91.percben Gundogan helyére sahin érkezett. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0!

Az első félidőben mindkét együttes támadólag lépett fel. A hazaiak Aubameyang révén szerezhették volna meg a vezetést a vendégek pedig Müller illetve Robben révén kerültek helyzetbe. Mindkét együttes igyekezett a labdát birtokolni ám ez végül a Bayern-nek sikerült jobban főként a félidő végén nyújtott teljesítményüknek köszönhetően. A második játékrészben mindkét együttes ott folytatta ahol abbahagyta, igaz a vendégek többet támadtak de helyzeteiket vagy Burki vagy a védelem ki tudta védeni, védekezni. A hazaiak leginkább a kontrájukban bízhattak de ezúttal ezekből nem alakultak ki veszélyes helyzetek. Összességében a döntetlen igazságos eredmény.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.