B.V.B. BORUSSIA DORTMUND – SCHALKE F.C.

A Német Bajnokság 13. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló és egyben az ősz rangadóját a Ruuhr-vidéken rendezik meg ahol a Borussia Dortmund hazai pályán mérkőzik meg a Schalke együttesét. A Dotrmund egy elképesztő szezonkezdést követően sokáig vezették a bajnokságot, ám az elmúlt hetekben elképesztő mélyrepülésbe kezdett. A Bajnokok Ligájából kiestek a bajnokságban az utolsó 5 mérkőzésből 4 vereséget szenvedtek el  1 döntetlen mellett. A Bajnokságban 12 mérkőzésből 6-ot nyertek meg 2 döntetlen és 4 vereség mellett.  Hazai környezetben 5 mérkőzésből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett, ám az utóbbi 2 mérkőzésből mindkettőt elvesztették. A Schalke eddigi 12 mérkőzéséből 7-et nyert meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükből 4-at nyertek meg 1 döntetlen mellett. Idegenben 5 mérkőzésből 3-at nyert meg 2 vereség mellett. A két együttes mindig parázs mérkőzéseket játszott melyek a Dormund enyhe fölényét mutatják. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol lehetetlen megmondani ki nyeri a mai rangadót.

Borussia Dortmund: Weidenfeller;Schmelzer;Sokratis;Toprak;Pulisic;Weigl;Sahin;Guerrerio;Götze;Aubameyang;Yarmolenko

Schalke: Fahrmann;Stambouli;Naldo;Kehrer;Oczipka;Meyer;McKennie;Caligiuri;Di Santo;Burgstaller;Konoplyanka

A mérkőzést a Borussia Dortmund kezdte. 1.perc. Konoplyanka lőtt a keresztléc fölé. 3.perc: McKennie sárgult be. 9.perc. Götze szabadrúgását a vendég védők vágták ki. 12.perc: előbb Aubameyang lövését védte Fahrmann ám a kipattanót Aubameyang már a kapuba lőtte 1:0! 14.perc: Aubameyang lőtt a kapu fölé kitűnő helyzetből. 18.perc: Stambouli testéről saját kapujába pattant a labda 2:0! 20.perc: hazai szöglet melyet követően Aubameyang passzolt Götze elé aki a kapuba lőtt 3:0! Kissé megrogyott a Schalke. 22.perc. Kehrer sárgult be. 25.perc: Aubameyang került helyzetbe ám lövését a védelem blokkolta majd a kipattanót 18 méterről Guerreiro lőtte a hálóba 4:0! Van e innét visszaút a vendégek számára? 31.perC: vendég szöglet de helyzet nem alakult ki belőle. 33.perc. Di Santo helyére Tedesco érkezett illetve McKennie helyére Harit állt be. A hosszabbítás 2 perc, melyben Caligiuri sárgult be. Több említésre méltó esemény nem történt a félidőben.

A második félidőt a Schalke kezdte. A félisőben Kehrr helyére Nastasic érkezett. 52.perc. vendég szöglet helyzet nélkül. 53.perc. Sokratis sárgult be. 54.perc: Nldo talála a hálóba szabálytalanul a videóbíró visszanézést követően a találatot érvénytelenítették. 55.perc. Aubameyang sárgult be. 56.perc. hazai szöglet melyet követően a vendégek kontráztak majd Caligiuri nagy helyzetet hagyott ki. 57.perc: Oczipka lőtt a kapu fölé. 58.perc: Aubameyang újabb ziccerét fogta a vendég kapus. 60.perc. Aubameyang újabb lövése ment a kapu mellé. 61.perc. vendég szöglet melyet követően Burgstaller fejelt a hálóba 4:1! 65.perc: Harit kezelte jól a labdát majd lőtt a kapuba 4:2! Éledezik a Schalke. 67.perc: Burgstaller lövése kerülte el kevéssel a kaput. 69.perc: Bartra állt be Yarmolenko helyére. 72.perc. Aubameyang megkapta második sárgáját piros lap 10 emberrel a hazaiak. 74.perc: Burgstaller fejesét Weidenfeller ütötte a kapu mellé, vendég szöglet helyzet nélkül. 78.perc. Götze helyére Castro állt be. 79.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 79.perc: Castro sárgult be. 83.perc: Zagadu állt be Guerreiro helyére. 86.perc: Caligiuri lőtt a hálóba 4:3! Elképesztő mérkőzés. 90.perc: Konoplyanka sárgult be. A hosszabbítás 7 perc. 94.perc: vendég szöglet melyet követően Konoplyanka lőtt a hálóba 4:4! 97.perc: Sahin és Fahrmann sárgult be. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a hazaiak mindent elsöprő lendülettel vágtak bele a mérkőzésbe. Egyre jöttek a nagyobbnál nagyobb helyzetek majd megtört a jég s egymást követő 4 találattal terhelték a vendégek kapuját. A Schalke mintha a pályán sem lett volna. A második félidőben a vendégek a 60. percet követően szinte megölték a hazaiak játékát s mindemellett 4 gólt lőttek. A hazaik 3 pont mellett az önbizalmukat is lehúzhatták az illemhelyen egy ilyen semleges nézők számára fantasztikus mérkőzésen. Hihetetlen találkozót láthattunk elképesztő gólokkal és persze hibákkal.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.