B.V.B. BORUSSIA DORTMUND – SCHALKE F.C.

A Német Bajnokság 13. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló és egyben az ősz rangadóját a Ruuhr-vidéken rendezik meg ahol a Borussia Dortmund hazai pályán mérkőzik meg a Schalke együttesét. A Dotrmund egy elképesztő szezonkezdést követően sokáig vezették a bajnokságot, ám az elmúlt hetekben elképesztő mélyrepülésbe kezdett. A Bajnokok Ligájából kiestek a bajnokságban az utolsó 5 mérkőzésből 4 vereséget szenvedtek el  1 döntetlen mellett. A Bajnokságban 12 mérkőzésből 6-ot nyertek meg 2 döntetlen és 4 vereség mellett.  Hazai környezetben 5 mérkőzésből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett, ám az utóbbi 2 mérkőzésből mindkettőt elvesztették. A Schalke eddigi 12 mérkőzéséből 7-et nyert meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükből 4-at nyertek meg 1 döntetlen mellett. Idegenben 5 mérkőzésből 3-at nyert meg 2 vereség mellett. A két együttes mindig parázs mérkőzéseket játszott melyek a Dormund enyhe fölényét mutatják. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol lehetetlen megmondani ki nyeri a mai rangadót.

Borussia Dortmund: Weidenfeller;Schmelzer;Sokratis;Toprak;Pulisic;Weigl;Sahin;Guerrerio;Götze;Aubameyang;Yarmolenko

Schalke: Fahrmann;Stambouli;Naldo;Kehrer;Oczipka;Meyer;McKennie;Caligiuri;Di Santo;Burgstaller;Konoplyanka

A mérkőzést a Borussia Dortmund kezdte. 1.perc. Konoplyanka lőtt a keresztléc fölé. 3.perc: McKennie sárgult be. 9.perc. Götze szabadrúgását a vendég védők vágták ki. 12.perc: előbb Aubameyang lövését védte Fahrmann ám a kipattanót Aubameyang már a kapuba lőtte 1:0! 14.perc: Aubameyang lőtt a kapu fölé kitűnő helyzetből. 18.perc: Stambouli testéről saját kapujába pattant a labda 2:0! 20.perc: hazai szöglet melyet követően Aubameyang passzolt Götze elé aki a kapuba lőtt 3:0! Kissé megrogyott a Schalke. 22.perc. Kehrer sárgult be. 25.perc: Aubameyang került helyzetbe ám lövését a védelem blokkolta majd a kipattanót 18 méterről Guerreiro lőtte a hálóba 4:0! Van e innét visszaút a vendégek számára? 31.perC: vendég szöglet de helyzet nem alakult ki belőle. 33.perc. Di Santo helyére Tedesco érkezett illetve McKennie helyére Harit állt be. A hosszabbítás 2 perc, melyben Caligiuri sárgult be. Több említésre méltó esemény nem történt a félidőben.

A második félidőt a Schalke kezdte. A félisőben Kehrr helyére Nastasic érkezett. 52.perc. vendég szöglet helyzet nélkül. 53.perc. Sokratis sárgult be. 54.perc: Nldo talála a hálóba szabálytalanul a videóbíró visszanézést követően a találatot érvénytelenítették. 55.perc. Aubameyang sárgult be. 56.perc. hazai szöglet melyet követően a vendégek kontráztak majd Caligiuri nagy helyzetet hagyott ki. 57.perc: Oczipka lőtt a kapu fölé. 58.perc: Aubameyang újabb ziccerét fogta a vendég kapus. 60.perc. Aubameyang újabb lövése ment a kapu mellé. 61.perc. vendég szöglet melyet követően Burgstaller fejelt a hálóba 4:1! 65.perc: Harit kezelte jól a labdát majd lőtt a kapuba 4:2! Éledezik a Schalke. 67.perc: Burgstaller lövése kerülte el kevéssel a kaput. 69.perc: Bartra állt be Yarmolenko helyére. 72.perc. Aubameyang megkapta második sárgáját piros lap 10 emberrel a hazaiak. 74.perc: Burgstaller fejesét Weidenfeller ütötte a kapu mellé, vendég szöglet helyzet nélkül. 78.perc. Götze helyére Castro állt be. 79.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 79.perc: Castro sárgult be. 83.perc: Zagadu állt be Guerreiro helyére. 86.perc: Caligiuri lőtt a hálóba 4:3! Elképesztő mérkőzés. 90.perc: Konoplyanka sárgult be. A hosszabbítás 7 perc. 94.perc: vendég szöglet melyet követően Konoplyanka lőtt a hálóba 4:4! 97.perc: Sahin és Fahrmann sárgult be. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a hazaiak mindent elsöprő lendülettel vágtak bele a mérkőzésbe. Egyre jöttek a nagyobbnál nagyobb helyzetek majd megtört a jég s egymást követő 4 találattal terhelték a vendégek kapuját. A Schalke mintha a pályán sem lett volna. A második félidőben a vendégek a 60. percet követően szinte megölték a hazaiak játékát s mindemellett 4 gólt lőttek. A hazaik 3 pont mellett az önbizalmukat is lehúzhatták az illemhelyen egy ilyen semleges nézők számára fantasztikus mérkőzésen. Hihetetlen találkozót láthattunk elképesztő gólokkal és persze hibákkal.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.