F.C.BARCELONA – ATLETICO MADRID F.C.

 

A 22. Fordulót rendezik meg a hét végén a Spanyol pontvadászatban. A forduló rangadóját a Camp Nou-ban rendezik meg ahol a Barcelona fogadja az Atletico Madrid együttesét. A hazaiak a tabella élén álltak a fordulót megelőzően. Az elmúlt 20 mérkőzésből 15-öt győzelemmel zárt 3 döntetlen és 2 vereség szerepel. Az elmúlt 5 fordulóban 4 győzelem mellett 1 döntetlen szerepel így elmondható,hogy a hazaiak bomba formában várhatták a fordulót. Ami a sérülteket illeti Iniesta sérülése úgy fest helyre jött sőt Arda Turan is játékra alkalmas így tulajdon képen a hazaiak a lehető legerősebb kerettel fogadhatják a tabella második helyezettjét. A vendégek is kitűnő formában vannak 21 mérkőzésükből 15-öt nyertek meg 3 döntetlen és 3 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésből 4-et győzelemmel zártak 1 döntetlen mellett. A vendég együttes régen nyert már a Barcelona ellen idegenben és a jelenlegi formákat tekintve az Atletico-nak nincs sok esélye a mai összecsapás folyamán.

Barcelona: Bravo, Alba, Mascherano, Pique, Alves, Iniesta, Busquets, Rakitic, Messi, Suarez, Neymar

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Niguez, Fernandez, Carrasco, Gabi, Koke, Griezmann

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 3. percben Niguez lövését védte bravúros mozdulattal Bravo, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 7. percben hazai szabadrúgás következett, Messi beadását Koke fejelte ki. A 10. percben egy jobb oldali beadást követően Koke rúgta a labdát a kapu jobb oldalába, 0:1! A 14. percben egy középre érkező labdára Suarez érkezett későn így a labda az alapvonalon ment ki. A 16. percben hazai szöglet következett, melyet követően Alves lőtte a labdát kapura, azonban egy védő kivágta a labdát. A 20. percben egy vendég akció végén Fernandez lőtte a labdát távolról a kapu mellé centikkel. A 24. percben Godin sárgult be. A 25. percben Gabi sárgult be, az ezt követő szabadrúgást Messi lőtte a kapu jobb alsó sarka mellé. A 28. percben Messi lövését blokkolták a vendég védők. A 29. percben Suarez jutott helyzetbe a 16-oson belül, azonban Oblak hárítani tudott. A 30. percben egy gyönyörű passzjátékot követően Messi lőtte a labdát egyenesen a kapu közepébe, 1:1! A 32. percben vendég szabadrúgás következett az oldalvonal mellől, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 37. percben Griezmann lőtt 13 méterről a kapu fölé. A 38. percben Suarez került helyzetben a 16-oson belül, majd lőtte a labdát Oblak lábai között a kapuba 2:1! A 40. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 42. percben Juanfran sárgult be. A 43. percben Neymar lövését blokkolták a vendég védők. A 44. percben Filipe Luist állították ki, miután letalpalta Messit. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 2:1!

A második félidőt a vendégek kezdték. A félidőben Gabi helyére Gamez érkezett. A 49. percben hazai szöglet következett, melyből végül helyzet nem alakult ki. Az 54. percben hazai szöglet következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 55. percben Garrascot szerelték a 16-oson belül, melyet követően szöglet következett, Koke beívelését követően Bravo ütötte ki a labdát. z 56. percben egy jobb oldali beadást követően Griezmann lőtt kapura, azonban Bravo védte a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 58. percben ismét vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 62. percben vendég szabadrúgás következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 65. percben Godin kapta meg második sárgalapját, így kiállították. A 66. percben Rakitic helyére Arda Turan érkezett. A 67. percben Griezmann helyére Savic érkezett. A 68. percben hazai szabadrúgás következett, Messi lövését Oblak védte, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 75. percben Fernandez helyére Thomas állt be a vendégeknél. A 78. percben Arda Turan hagyott ki óriási helyzetet a 16-oson belül. A 80. percben Alves lőtt távolról centikkel a kapu mellé. A 81. percben Messi cselsorozatát követően hazai szöglet következett,melyből helyzet nem alakult ki. A 82. percben Roberto állt be a hazaiaknál Alves helyére. A 88. percben hazai szöglet következett, Suarez lőtte a labdát a keresztléc fölé. A 90. percben vendég szabadrúgás következett, helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:1!

Az első félidőben a vendégek meglepték a hazai együttest és lerohanták őket. A félidő elején több helyzetet is kialakítottak, majd a vezetést is megszerezték teljesen megérdemelten. A Barcelona a 25. perc környékén vette át z irányítást, majd a 30. percben Suarez révén meg is szerezték az egyenlítő találatot. A hazaiak ezután sem álltak le, majd a 38. percben a vezetést is sikerült megszerezniük. A félidő végén a vendégek egyel megfogyatkoztak Felipe Luiz kiállítása miatt. A második félidőben a vendégek igyekeztek kiegyenlíteni, melyre Griezmann révén esélyük is nyílt, de Bravo hatalmasat hárított. Ezt követőena vendégek még eggyel kevesebben lettek, és ez meg is pecsételte a találkozó sorsát. A hazaiak megérdemelték a három pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.