BAYER LEVERKUSEN F.C. – F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga 29. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A szombati játéknap s egyben a forduló rangadóját is a Bayer Leverkusen és a Bayern München játssza. A hazai gárda jelenleg a 11. helyen áll mindössze. Meglehetősen felemás a szezonjuk, eddigi 28 tétmeccsükből mindössze 10-et nyertek meg 5 döntetlen és 13 vereség mellett, utolsó 5 mérkőzésükön 1 győzelem mellett 2 döntetlen és 2 vereség szerepel. Hazai környezetben 15 meccset játszottak melyek közül 5 győzelem mellett 4 döntetlent és 5 vereséget szenvedtek el. Utolsó 5 hazai meccsükön 1 győzelem és 1 vereség mellett 3 döntetlent harcoltak ki.  A vendég bajorok a hét közben hazai pályán kaptak ki a Real Madrid-tól, igaz emberhátrányban s mindössze 2:1-re ám ez gyakorlatilag kizárólag Neuer-nek köszönhető. Jelenleg simán vezetik a Bundesligá-t, eddigi 28 meccsükből 21-et nyertek meg 5 döntetlen és mindössze 2 vereség mellett, utolsó 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 1 döntetlent játszottak és 1-szer kaptak ki. Idegenben 14 mérkőzésből 10-et nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli meccsükön 2 győzelem mellett 2 döntetlent értek el és 1 alkalommal kaptak ki. A keretből Lewandowski hiányozni fog sérülés miatt. Az őszi összecsapást a bajorok nyerték, ám a mai összecsapás nehezebbnek ígérkezik sőt a döntetlenre mutatkozik a legnagyobb esély.

Bayer Leverkusen: Leno;Wendell;Toprak;Jedvaj;Hilbert;Havretz;Baumgartlinger;Aranguiz;Brandt;Volland;Kampl

Bayern München: Neuer;Rafinha;Martinez;Alaba;Bernat;Vidal;Kimmich;Coman;Thiago;Costa;Müller

A mérkőzést a Bayern München kezdte. 2.perc: Thiago kapott pontos passzot majd lőtt kapura de Leno hárítani tudott. 5.perc: Leno ezúttal Müller fejéről lopta le a labdát. 10.perc: Volland lövése ment 14 méterről a kapu mellé. 12.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 14.perc: Havretz próbálkozását védte könnyen Neuer. 20.perc: Bernat lövését védte Leni magabiztosan. 22.perc: ismét Havretz próbálkozott lövéssel de Neuer ezúttal is védett.  29.perc: vendég szöglet melyet rögtön még egy követett helyzet nélkül. 34.perc: Alaba lőtt kapura 12 méterről de egy bevetődő védőnek köszönhetően maradt a 0:0! 37.perc: Aranguiz sárgult be. 40.perc: Thiago fejelt centikkel a kapu mellé. 44.perc: Vidal lőtt 16 méterről a kapu mellé. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Bayer Leverkusen kezdte. 49.perc: Kimmich fejelt a kapu mellé kitűnő helyzetből. 50.perc: Jedvaj sárgult be. 54.perc: Müller lőtte a kapu mellé Vidal labdáját. 58.perc: Vidal lövését blokkolták a hazai védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 59.perc: Jedvaj sárgult be ismét így piros lappal mehet le a pályáról. 60.perc: Costa helyére Robben állt be illetve Aranguiz helyére Dragvic. 62.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 66.perc: Brandt helyére Bellarabi állt be majd ezt követően Coman helyére Alonso. 74.perc: Robben lövése ment a kapu mellé. 77.perc: ismét Robben próbálkozott de Leno védeni tudott. 86.perc: Lahm lőtt centikkel a kapu mellé. 88.perc: Havretz helyére Bailey állt be. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben mindkét együttes a kapukat támadta ezért is akadt mindkét kapusnak hasonlóan sok dolga. A gólhoz közelebb a vendégek jártak ám a hazai védelem mindvégig résen volt. A második félidőben a kiállításig csupán egy-egy helyzet alakult ki, ezt követően a vendégek sorra dolgozták ki helyzeteiket ám ma egy sem talált utat a kapuig. Összességében jó mérkőzést láthattunk ahol igazságos eredmény született.

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.