MANCHESTER UNITED F.C. – CHELSEA F.C.

A Premier League 33.fordulóját rendezik meg a hétvégén,  a forduló rangadójára vasárnap kerül sor amikor is az Old Trafford-on vendég szerepel a Chelsea. A hazaiak hosszú veretlenségi sorozata így nagy veszélybe kerül ugyanis Anglia jelenleg legjobb együttese látogat egy meglehetősen szerényen teljesítő patinás klubhoz. A Manchester United jelenleg mindössze a 6. helyen áll igaz 3 mérkőzéssel kevesebbet játszott mint az őt megelőző Everton. Eddigi 30 meccsükből 15-öt nyertek meg 12 döntetlen és 3 vereség mellett, utolsó 5 bajnokijukból 2 győzelem mellett 3 döntetlent értek el. Bármily meglepő a hazaiak hazai pályán szinte szenvednek, eddigi 16 meccsükből mindössze 6-ot nyertek meg 9 döntetlen és 1 vereség mellett, utolsó 5 hazai meccsükön 4 döntetlen mellett 1 győzelem szerepel. Sérültek. Rooney;Mata;Jones és Smalling. A Chelsea vezeti a tabellát a Tottenham előtt 4 ponttal ám 1 mérkőzéssel kevesebbet játszva. Conte fiai eddigi 31 meccsükből 24-et nyertek meg 3 döntetlen és 4 vereség mellett, utolsó 5 meccsükből 4-et nyertek meg 1 meglepő vereség mellett. Idegenben 16 mérkőzésből 11-et nyertek e meg 3 döntetlen és 2 vereség mellett, utolsó 5 idegenbeli bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 döntetlent értek el. A két együttes idén már kétszer is találkozott s mindkétszer a londoniak diadalmaskodtak, sokak szerint Mourinho képtelen  megverni  máig szeretett angliai csapatát….. A mai mérkőzés esélyese a vendég egyesület.

Manchester United: De Gea;Darmian;Rojo;Bailly;Valencia;Pogba;Herrera;Fellaini;Lingard;Rashford;Young

Chelsea: Begovic;Azpilicueta;Luiz;Cahill;Alonso;Matic;Kante;Moses;Pedro;Hazard;Costa

A mérkőzést a Chelsea kezdte. 6.perc: Rashford csapott le egy lepattanóra ám a kapu mellé lőtt csúnyán. 7.perc: egy kitűnő kiugratást követően Rasfhord lőtt a hálóba 1:0! A gólpassz Herrera nevéhez fűződik, a találatot megelőzően a bíró előnyszabályt alkalmazott. 13.perc: De Gea fogta Hazard lecsúszott beadását. 15.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 16.perc: Young középre adásáról mindenki lemaradt a kapu előtt. 22.perc: hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem sőt vendég kontra alakult ki ám helyzet ebből sem alakult ki. 23.perc: hazai szöglet melyet követően Rashford beadását Courtois védte. 29.perc: Young lőtt 16 méterről borzasztóan a kapu mellé senkitől sem zavartatva. 33.perc: Costa sárgult be. 35.perc: vendég szabadrúgás melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. 42.perc: Rashford lövése pattant meg Cahill-en így hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 46.perc: Costa távoli lövése ment a kapu mellé. 47.perc: Young lőtt a nézőtérre. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Manchester United kezdte. 48.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Cahill besárgult, a szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. 49.perc: Young tört be majd beadását Herrera lőtte a kapuba egy megpattanást követően 2:0! 52.perc: egy Fellaini labdaszerzést követően Lingard lőtt a kapu fölé kevéssel. 52.perc: Hazard lőtt a kapu fölé. 54.perc: Moses helyére Fabregas állt be a vendégeknél. 60.perc: Pedro lőtt a kapu mellé Azpilicueta labdáját követően, majd Lingard helyére Carrick állt be a hazaiaknál. 61.perc: Carrick passzát követően Rashford lőtt centikkel a kapu mellé. 66.perc: vendég szöglet melyet követően Pedro lőtt a kapu fölé. 66.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki, majd Willian váltotta Matic-ot. 69.perc: Rashford küzdött nagyot majd lőtt kapura de Courtois védeni tudott. 73.perc: Herrera sárgult be. 75.perc: Hazard ment el a jobb szélen de helyzet nem alakult ki belőle. 75.perc: Rojo sárgult be visszarántásért. 77.perc: újabb vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 81.perc: Young lőtt ismét a lelátóra. 82.perc: Ibrahimovic állt be Rashford helyére. 83.perc: Zouma helyére Loftus-Cheek érkezett. 90.perc: Fabregas sárgult be rátartás miatt. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc: Ibrahimovic sárgult be. 93.perc: Fosu-Mensah érkezett Young helyére. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak meglepően jól kezdtek s meg is szerezték a vezetést gyakorlatilag az első vendég hibát követően. A Chelsea ezt követően igyekezett támadni ám a támadó gépezet nem működött egészen tökéletesen. A hazaiak Rashford révén veszélyesek voltak sőt Young két esetben is üresen lőhetett kapura de ezekből helyzet nem alakult ki. A második félidőben a hazaiak némi meglepetésre ismét vezetést gólt szereztek amely mint később kiderült végleg el is döntötte a mérkőzést. A vendégeket nagyon keményen fogták végig s gyakorlatilag De Gea munka nélkül maradt. A mai Manchester United kitűnően játszott s megérdemelten nyert.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.