JUVENTUS F.C. – F.C. BARCELONA

Folytatódik a Bajnokok Ligája idei kiírása a negyeddöntőkkel. A kedd este slágermérkőzése gyakorlatilag egy korábbi BL döntő megismétlése ahol a Juventus és a Barcelona dönti el két összecsapáson melyikük méltóbb a továbbjutásra. A zebrák vezetik hazájuk bajnokságát magabiztosan s gyakorlatilag kisebb csoda kellene,hogy idén zsinórban 5. alakalommal ne ők nyerjék az Olasz bajnoki címet. Ami Bajnokok Ligáját illeti csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé ahol a Sevillát már gyakorlatilag az első összecsapáson kiejtették a másodikon pedig már csak arra figyeltek,hogy a szintet ne adják alább 3 lőtt gólnál. Allegri együttese bomba erős s ugyan ez az utóbbi évek Juventus-ára jellemző volt a BL serleget nem tudták 1996 óta elhódítani. A Barcelona már nem várja a ma estét ilyen pozitív előjelekkel. A bajnokságukban csupán 2. helyen állnak s a legutóbbi fordulóban ki is kaptak így nőtt a hátrányuk az El Classico előtt melyet a hétvégén rendeznek. A BL-t illetően ők is csoportelsőként léptek tovább majd történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy 4 gólos hátrányból továbbjutottak, persze a csodáknak is van két oldala! A katalánok kerete jó állapotnak örvend sérülésről nem érkezett jelentés. A nap legszomorúbb híre, hogy a Dortmundiak buszát valószínűleg terrortámadás érte, így a mai másik meccset Szerda 18:30-ra halasztották. Bartra a korábbi Barcelona játékos megsérült a támadás során, de állapota nem kritikus. Jó mérkőzés előtt állunk melynek esélyese a Juventus.

Juventus:  Buffon, Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Alves, Khedira, Pjanic, Cuadrado, Dybala, Mandzukic, Higuain

Barcelona: ter Stegen, Roberto, Pique, Umtiti, Mathieu, Rakitic, Mascherano, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

A mérkőzést a Barcelona kezdte.  3. perc: Hazai szabadrúgás következett, a beadást követően Higuain helyezkedett jól, majd lőtte laposan a labdát kapura, de ter Stegen könnyedén védeni tudott. 7. perc: Cuadrado adott pontos passzt Dybala elé, aki magabiztosan lőtte a labdát a kapu bal alsó sarkába, 1:0! 12. perc: Messi lőtte a szabadrúgást a lelátóra. 21. perc: Iniesta szerzett labdát a 16-oson belül, majd lőtt kapura, azonban Buffon védeni tudott, vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. 22. perc: Dybala lőtte a labdát 16 méterről a kapu bal oldalába, 2:0! 28. perc: Alves sárgult be. 39. perc: Suarez fejelte kapura a labdát, de a védők tisztázni tudtak. 40. perc: vendég szöglet, a beadást követően nem alakult ki helyzet. 44. perc: Higuai vette át a labdát a kapu előterébe, majd lőtt kapura, de ter Stegen ismét jól védett. 45. perc: Hazai szöglet következett, de gólveszély nem alakult ki.

A második félidőt a Juventus kezdte. A félidőben Gomes érkezett Mathieu helyére a vendégeknél. 47. perc: Messi helyezkedett jól a kapu előterében, azonban lövése a kapu jobb oldala mellett ment el. 49. perc: Vendég szöglet következett, de a védők tisztázni tudtak. 52. perc: Iniesta lőtte a kipattanót centikkel a keresztléc fölé. 53. perc: Higuain vette át a labdát a 16-oson belül, majd lőtte a labdát kapura, de ter Stegen védeni tudott. Még ebben a percben Suarez sárgult be.  54. perc: Higuain lőtte a labdát a 16-oson belülről kapura, azonban ter Stegen ismét védett. Ezt követően hazai szöglet következett, a beívelést követően Chiellini érkezett a labdára, majd lőtte azt a kapu bal oldalába, 3:0! 57. prc: Iniesta sárgult be. 61. perc: Vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. 63. perc: Mandzukic sárgult be. 68. perc: Suarez elé tálaltak, azonban lövését bravúrral védte a kapus, a játékvezető azonban szögletet ítélt, melyből helyzet nem alakult ki. 73. perc: Lemina érkezett Cuadrado helyére. 74. perc: Khedira sárgult be. 75. perc: Roberto tálalt Suarez elé, de lövése a kapu fölött ment ki. 78. perc: Vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki gólveszély. 80. perc: Ismét vendég szöglet következett, a beívelést követően a védők tisztáztak. 81. perc: Dybala helyére Rincon érkezett. 82. perc: Hazai szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. 87. perc: Vendég szabadrúgás következett, Messi 23 méterről lőtte a labdát a sorfalba. 88. perc: Vendég szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. 89. perc: Pjanic helyére Barzagli érkezett. 4 perc a hosszabbítás a félidő végén. 91. perc: Umtiti sárgult be. Még ebben a percben Lemina sárgult be. 95. perc: Roberto érkezett a beadásra, majd fejelte a labdát kapura, de Buffon könnyedén védte. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 3:0!

 

Az első félidőben a hazai csapat egyértelműen határozottabban játszott és könnyedén nyomás alatt tartották a vendég együttes kapuját. A 7. percben a Juventus megszerezte Dybala révén az első góljukat, nem sokkal ezután a 22. percben szintén Dybala-nak köszönhetően megszerezték a második góljukat is. A második játékrészben a  Barcelona igyekezett felzárkózni, de végül sikertelenül. Az 53. percben a hazaiak megszerezték a harmadik és egyben az utolsó góljukat, Chiellini személyében. Ezt követően egy két kisebb helyzetet leszámítva már nem történt más. Összességében egy érdekes mérkőzést láthattunk, ahol az erősebben játszó Juventus együttese megérdemelten aratott győzelmet.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.