BOSZNIA-HERCEGOVINA – IRÁN

Az F csoport 3. fordulójának mai második mérkőzésén Bosznia mérkőzik meg Irán együttesével. A Bosnyákok az első köreben 2:1-es vereséget szenvedtek el Argentínától majd a 2. körben meglepetésre 1:0-ra kaptak ki Nigériától. Irán válogatottja az Argentínoktól szenvedett el egy 1:0-ás vereséget illetve 0:0 át játszott Nigéria válogatottjával. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol Irán a továbbjutásért fog harcolni míg a bosnyákok a szép búcsúért.

Bosznia: Begovic;Vrsajevic,Sunjic;Kolasinac;Spahic;Besic;Pjanic;Susic;Hadzic,Ibisevic;Dzeko

Irán: Hagigi;Hosselini;Puladi;Sadegi;Montazeri;Nekunam;Dedzsagah,Sodzsaei;Tejmurjan;Gucsannezsa;Hadzszafi

A mérkőzést a Bosnyákok kezdték. A 2. percben Hajsafi jutott be a 16-oson belülre, de lövése elakadt a védőkben. A 4. percben Vrsajevics adott középre, ahonnan Dzeko lőtt kapura, de Hagigi fogta a labdát. A 5. percben bosnyák szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. A 7. percben Susic jutott be a labdával a 16-oson belülre, de a védők jól zártak. A 9. percben Susic adott középre az alapvonalról, ahonnan iráni fejes következett, de Begovics végül fogta a labdát. A 10. percben bosnyák szabadrúgás, melyet követően szögletre mentettek a védők, a sarokrúgást követően szabadrúgás következett a 16-os bal sarkáról, melyet Pjanic rúgott a sorfalba. A 15. percben egy bosnyák támadás futott a jobb oldalon, a lövést követően Hagigi védett nagyot. A 19. percben Puladi lőtt kapura 28 méterről, de Begovics védeni tudott. A 22. percbe Vrsajevics érkezett a 16-oson belül, de a védők szögletre mentettk, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 23. percben Dzeko lőtt kapura 22 méterről, és a labda a jobb oldali kapufáról vágódott a kapuba, ezzel 1:0! A 25. percben Sodjaei egyenesen a keresztlécre lőtt, a lepattanót pedig kapuralőtték, mivel azonban az irániak lesen helyezkedtek, így a bosnyákok jöhettek szabadrúgással. A 30. percben Dedjaga rúgta a szabadrúgást 30 méterről, de a lövését követően ketten is lesen tartózkodtak. A 32. percben Hajsafi lőtt a bal szélről, de az egy védőről ment ki, a sarokrúgást követően Begovicsnak kellett fognia a beívelt labdát. A 39. percben Ibisevics és Dzeko jutottak el a 16-osig, de a védők kirúgták a labdát a mezőnybe. A 40. percben Susic akadt el egy védőben az 5-ös vonalánál. A 42. percben Vrsajevic passzolt a 16-oson belül társának, de az már nem ért oda a labdához. A 43. percben Ibisevic lőtt a jobb kapufa mellé távolról. Iráni szabadrúgás a 45. percben, melyet Dedjagaívelt középre, de Begovic fogta a labdát. 3 perce a hosszabbítás az első félidő végén. A 47. percben iráni szabadrúgás, melyet Dedjaga ívelt be, de a védők tisztázni tudtak. A 48. percben bosnyák szabadrúgás, melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő, melynek eredménye 1:0!

A második félidőt Irán kezdte. A félidőben Heidari érkezett Shojaei helyére. A 49. percben Pjanics lőtt a bal kapufa mellé távolról. Az 52. percben Montazeri lőtt kapura a jobb szélről, de a labdát Begovic fpgta. Iráni szabadrúgás az 53. percben, Dedjaga ívelt középre, de a védők felszabadítottak. Az 55. percben Dedjaga adott egy labdát Heidarinak a szélre, de a centerezett labdára nem érkezett senki. Puladi addott középre Dedjagának, de lesen tartózkodott, így a támadást lefújták. Az 58. percben ismét iráni támadás futott a baloldalon , de Dedjaga lesen tartózkodott. A 60. percben Dzeko adott középre, ahonnan Pjanic lőtt a kapu jobb alsó sarkába, ezzel 2:0! A 61. percben Vranjes érkezett Hadzic helyére. A 63. percben Alireza érkezett Hajsafi helyére. A 65. percben Dedjaga lőtt egy hosszút a bal szélen, amire Alireza érkezett, de a védők blokkolni tudták. A 67. percben Dzeko adott középre, de a védők felszabadítottak, még ebben a percben bosnyák szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. A 68. percben Karim érkezett Dedjaga helyére. A 69. percben Heidari adott középre, de a labda elkerülte Karim fejét. A 70. percben egy balról beívelt labdát követően Sunjic szabadított fel. A 78. percben Besic sárgult be, még ebben a percben Heidari adott középre, de a védők tisztázni tudtak. A 79. percben Susic helyére Salihovic érkezett. A 81. percben Reza lőtt a 16-os jobb sarkáról a jobb kapufa mellé. A 82. percben iráni szöglet, melyet követően a védők újabb szögletre mentettek, az újabb szögletből a védők kirúgták a labdát a mezőnybe, ezt követően a középre érkező labdát Nekounam passzolta Rezának, aki jobb belsővel rúgta a labdát a kapuba, ezzel 2:1! Ezt követően bosnyák kontra indult, amelyet Ditter a 16-oson belülről lőtt a kapufa segítségével a kapuba, 3:1! Még ebben a percben iráni szabadrúgás, a beívelt labdát követően Begovicsnak kellett védenie. A 87. percben Montazeri adott középre, de a védők felszabadítottak, még ebben a percben Karim sárgult be. A 88. percben iráni szöglet, Timotian beívelését követően helyzet nem alakult ki. 3 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 93. percben Heidari lőtt a 16-os jobb vonaláról, de a labda lepattant egy védőről. Ezzel véget ért a második félidő, a végeredmény 3:1 a Bosnyákok javára.

A mérkőzés folyamán egy igazi párharcot láthattunk, ahol mind a két csapat kitett magáért. Az első félidőben a Bosnyákok uralták a mérkőzést, rúgniuk egy gólt és nyomás alá helyezni az iráni védelmet. A második félidő első negyed óráját Irán végig hajtotta, egészen a Bosnyákok második találatáig, ezt követően kissé erőre kaptak a Bosnyákok, és ugyan azt a focit játszották amit az első félidőben. Azonban a 80. perctől Irán ismét erőre kapott, és ezúttal gólt is tudtak szerezni. A szépítő találatot követően a Bosnyákok rögtön betaláltak, és ezzel el is döntötték a mérkőzést. Összességében egy rendkívül jó mérkőzést láthattunk, melyet a Bosnyák válogatott megérdemelten nyert meg.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.