BUNDESLIGA UBORKASZEZON

Talán a 2020.-as év eddigi legnagyobb bejelentését tették meg a hét közepén miszerint Május 16.-án illetve legkésőbb Május 22.-én a Bundesliga folytatódik. Ennek örömére a tabella mellet rátekintünk néhány szárnyra kapott pletykára is a kényszerszünetből.


Mindenek előtt azonban egy biztos, mint egy falat kenyérre akkora szüksége volt az európai top focinak, hogy a négy legerősebb bajnokság egyike újra induljon. Németország elvállalta e téren a veztő szerepet s remélhetőleg a példájuk előbb utóbb minden még le nem zárt bajnokságra át fog ragadni s emellett a Nemzetközi kupák is újra indulnak.
A tabellát igaz csak pár ponttal de a Bayern München vezeti. A müncheniek háza felől egyre több pletyka lát napvilágot, hogy Sane a Manchester City szélsője csatlakozik a klubhoz. Az üzelt a nyáron minden bizonnyal a támadó súlyos sérülése miatt nem köttetett meg. Timo Werner úgy fest nem ölti magára a bajorok mezét sőt nyíltan kizárta, hogy Münchenbe igazoljon, helyette a Liverpool lehet befutó. Neuer személye körül egyre több kérdés merül fel, egyáltalán hosszabbít e szerződést netán mást szerződttnek a helyére. Alaba személye eddig nem került nagy rivalda fénybe ám egy esetleges Barcelonai szerződés mindenképp a címlapokra helyezhetné a védőt.


Jelenleg a Borussia Dormund 4 pontos hátrányban a 2 helyen áll. A Dortmund egy nagyszerű téli igazolásal megerősítette csatársorát, ám  kialakult gazdasági helyzet miatt lehet, hogy Haaland mellett még Sancho-t is elveszíti. Haalandért a Real Madrid lehet befutó míg az angol támadóért a Manchester United mozgat meg mindent valószínűleg. Az érkezők névsora e távozók esetében is kérdéses főként a Bajnokok Ligája indulás lehet ez esetben mérvadó.


A Lipcse a dobogó 3. helyén áll mindössze 1 pontra a Dortmundtól. Gulácsi Péter a héten ünnepelte 30. születésnapját. Pletykák persze már Péter pótlásáról is megjelentek ám tekinve formáját kevésbé valószínű, hogy a nyáron posztriválisa érkezne. Az együttesből egyenlőre a lehetséges távozók száma nagyobb mint a potenciális érkezőké.


Mindenképp éredekes szezonfolytatásra van kilátás ahol az esetleges sérülések (hosszú leállás miatt) nagyban befolyásolhatják a végeredményt. Sűrű izgalmas hetek elé néz a Bundesliga.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.