BURNLEY F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 24. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A szombati játéknap két érdekes mérkőzést is tartogat számunkra. Előbb a Burnley fogadja ott hon a Manchester United-et, majd ezt követően a Newcastle fogadja a Manchester City együttesét. A délutáni összecsapás több szempontból is érdekesnek ígérkezik, ugyanis a hazaiak a top 6 együttest követik mindössze 5 pont lemaradással. Az őszi összecsapáson amely pár hete volt már 2:0-ra is vezetett a Burnley ám Lingard-nak köszönhetően mégis 2:2 lett a végeredmény. Ezen kívül a vendég gárdával kapcsolatos hír, hogy Alexis Sanchez a hírek szerint órákra van attól, hogy a vörös ördögökhöz igazoljon illetve ezzel párhuzamosan a formáját vesztett Mkhitaryan az Arsenal-hoz igazoljon, az üzlet Mkhitaryan ügynöke miatt húzódik a jelentések szerint. A hazaiak eddigi 23 meccsükből 9-et nyertek meg 7 döntetlen és 7 vereség mellett. Utolsó 5 bajnokijukból 2 döntetlen mellett 3 vereséget szenvedtek el. Kijelenthető tehát mintha lendületüket vesztették volna. Hazai környezetben 11 meccsből 5-öt nyertek meg 2 döntetlen és 4 vereség mellett, utolsó 5 hazai meccsükből 2-őt nyertek meg  3 vereség mellett. Sérültek: Brady;Heaton és Walters, valószínűleg pályára léphet Ward és Wood. A vendégek a tabella második helyén állnak tisztes távolságban városi riválisuktól 12 pontra. Eddigi 23 meccsükből 15-öt nyertek meg 5 döntetlen és 3 vereség mellett, utolsó 5 meccsükből 2-őt nyertek meg 3 döntetlen mellett, idegenben 11 meccsből mindössze 6-ot nyertek meg 3 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli meccsükön 4 győzelem mellet 1 döntetlent értek el. A vendégek formája éppen felfelé ível, igaz azt senki sem tudja meddig tart ki ezen széria. Sérültek: Billy;Blind;Carrick és Ibrahmovic. Érdekes jó mérkőzés előtt állunk melynek a vendég együttes az esélyes.

Brunley: Pope;Taylor;Mee;Tarkowski;Bardsley;Cork;Defour;Arefield;Hendrick;Gudmundsson;Barnes

Manchester United: De Gea;Valencia;Smalling;Jones;Young;Pogba;Matic;Mata;Lingard;Martial;Lukaku

A mérkőzést a Manchester United kezdte. 2.perc. vendég támadás ám Pogba passzát követően Lingard labdája már nem talált társat. 6.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Tarkowski fejelt a kapu mellé. 7.perc: Jones Bardsley elől mentett a kapu előterében a kipattanót pedig De Gea fogta magabiztosan. 9.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 13.perc: Pogba löbbölt a kapu fölé egy kitűnő keresztlabdát követően. 14.perc: De Gea fogott egy közeli lövést. 18.perc. Martial lövését blokkolta Tarkowski, az ezt követő szögletből Young lőtt távolról a kapu fölé. 25.perc: Hendrick maradt üresen a jobb oldalon majd lőtt a kapu fölé. 28.perc: hazai szöglet melyet követően Mee fejelt a kapu fölé. 31.perc: Mee sárgult be. 35.perc. Martial passzát szűrte a védelem a 16-oson belül. 39.perc: Defour ívelését De Gea fogta, majd Pogba lövését blokkolták. 42.perc: Young ment el a bal szélem majd a kapu mellé lőtt, szép megmozdulás volt. A hosszabbítás 1 perc, Martial indult meg majd Pogbával összejátszott össze s végül ha kevéssel is de a kapu mellé lőtt. ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Burnley kezdte. 48.perc: Lukaku lövését blokkolták majd miután a belga reklamálást a hazaik indítottak kontrát, helyzet ebből sem alakult ki. 52.perc: Tarkowski vágta ki Mata beadását, a sarokrúgásból helyzet ezúttal sem alakult ki. 54.perc: Lukaku küzdött a labdáért majd forgatott át a bal oldalra Martial elé aki 15 méterről a felső léc segítségével lőtt a hálóba 0:1! 56.perc: hazai szabadrúgás melyet Defour lőtt a kapufára maradt a 0:1! 59.perc: Gudmundsson fejelt a kapu előtt keresztbe. 65.perc: Pogba lőtt ballal a védőkbe, igaz Lukaku-nak is passzolhatott volna…. 67.perc: Bardsley sárgult be. 69.perc. Pogba kapja megérdemelt sárga lapját. 70.perc: hazai támadás melynek végén Bardsley passza ment el a kapu előtt keresztbe, a labdába nem ért végül senki. 72.perc: Mata helyére Fellaini állt be a vendégeknél. 73.perc: vendég kontra ám Lukaku nem passzolt pontosan Pogba elé. 75.perc: Pogba szólózott majd kapura lőtt ám lövését blokkolták, a támadót két csapattársa is segítette akik üresen várták passzát. 76.perc: Matic sárgult be. 77.perc: Barnes lőtt kevéssel a kapu mellé. 79.perc: Lingard kapott jó labdát majd lőtt védőjébe. 80.perc: Rasfhord állt be Lingard helyére a vendégeknél. 81.perc: Matic lőtt a lelátóra távolról, majd Nkoudou állt be Arefield helyére illetve Vokes állt be Hendrick helyére. 84.perc: Martial cselezett ám végül szerelni tudták. 85.perc: Vokes elől mentett Smalling, az ezt követő szögletből Vokes fejelt a kapu mellé. 88.perc: Martial lőtt éles szögből ám Pope szépen védett, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 89.perc: Barnes helyére Weels érkezett a pályára. A hosszabbítás 5 perc, 92.perc vendég szöglet melyet követően Smalling vágta ki a labdát. 92. perc: Rashford sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Vokes fejelt a kapu fölé. 93.perc: Martial helyére Herrera állt be a vendégeknél. 94.perc: valencia sárgult be időhúzásért. 96.perc: hazai szöglet melyet követően Pope is előre jött ám helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben mindkét együttes nyitott támadó focival kezdett. A hazai együttes azonban megmaradt korábbi zárt védekező felállásánál a saját térfelén. A vendégek igyekeztek ezt feltörni ám egy-egy egyéni megmozduláson kívül nem tudtak problémát okozni. A hazaiak csakúgy mint a decemberi mérkőzésen kontrákkal igyekeztek zavart kelteni. A második játékrészben a vendégek sok kontrát vezethetek ám a hibás döntések következtében csupán Martial révén tudták megszerezni a vezetést. A vezetés után a hazaik több esélyt is kialakított a gólszerzésre ám nem jártak sikerrel. A vendégek a teret jobban kihasználták ám rengeteg ziccert hagytak elveszni. Ezzel együtt a vendégek megérdemelten nyertek Martial góljával!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.