A.C. MILAN -JUVENTUS F.C.

Az Olasz bajnokság záró hétvégéjét követően megrendezésre kerül az Olasz kupadöntő is. Idén mindkét együttes a régmúlt eredményes együttesei közül kerül ki , a pályaválasztó a Milan együttese valamint az olasz bajnok Juventus. A Bajnokságban a Milan a csalódást keltő 7. helyen végzett így nem szerepelhet jövőre a nemzetközi kupák egyikében sem. A Milan a legjobb 32 között kapcsolódott a kupasorozatba ahol a Perugia  együttesét verte meg. A következő a Crotone együttese volt de itt is sima mérkőzésen jutottak tovább a piros-feketék, majd a Sampdoria együttesét búcsúztatták. A negyeddöntőben a Carpi együttese sem tudott az akkor még Mihajlovic irányítása alatt álló együttesnek ellenállni. Az elődöntőben a nem túl veretes Alessandria csapatát  győzték le 2 mérkőzésen. A Juventus együttese két körrel később a Torino ellen mutatkozott be s nyert meglepően magabiztosan, ezt követően a Lazio együttesét gyűrték le majd az elődöntőben az Inter együttesét ütötték el a továbbjutástól. A két együttes a bajnokságban kétszer találkozott s mind a két találkozót a Juventus együttese nyerte. Az előző 17 mérkőzésből a Milan együttese 7 mérkőzésen győzött 3 döntetlen és 7 Juventus siker mellett. Az utolsó 5 mérkőzésből 1 Milan siker született 4 Juventus siker mellett. A mérkőzés esélyese a Jubentus gárdája.

Milan: Donnarumma;De Sciglio;Romagnoli;Zapata;Calabria;Kucka;Montolivo;Poli;Bonaventura;Bacca;Honda

Juventus: Neto;Rugani;Barzagli;Chiellini;Evra;Pogba;Hernanes;Lemina;Lichtsteiner;Dybala;Mandzukic

A mérkőzést a Juventus kezdte. A 3.percben egy Dybala szóló után szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 6.percben Montolivo lövését blokkolták így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 10.percben Bonaventura kapott kitűnő labdát majd lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. A 16.percben ismét hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 23.percben De Sciglio lövése kerülte el kicsivel a vendég kaput. A 24.percben Neto védte Bonaventura lövését. A 29.percben Honda szabadrúgását követően Neto húzta le a játékszert. A 32.percben egy hazai szabadrúgást követően Bacca lőtt kicsivel a kapu mellé, szép megoldás volt. A 37.percben ismét Milan szabadrúgás következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 38.percben először veszélyeztetett a Juventus, Mandzukic ívelt középre de Donnarumma lehúzta a labdát. A 39.percben Honda passzolt Poli elé aki 16 méterről lőtt a kapu fölé. A 42.percben ismét szabadrúgás következett de Honda szabadrúgásából veszély nem alakult ki. A 43.percben Honda lőtt távolról a kapu fölé. A 45.percben Calabria lövését blokkolták nagy nehézségek árán a védők. A hosszabbítás két perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Milan együttese kezdte. A 48.percben Kucka lövése ment a jobb kapufa mellé, majd De Sciglio lőtt Neto kezébe. A 49.percben Lemina passzolt a kapu előtt keresztbe de Donnarumma elcsípte a labdát. Az 50.percben Zapata sárgult be. Az 51.percben Pogba lőtt szabadrúgásból a sorfalba. Az 52.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 62.percben Pogba sárgult be, ezt követően Sandro állt be a vendégeknél Evra helyére. A 64.percben Hernanes lőtt a kapu helyett a lelátóra. A 69.percben Pogba kapott pontos passzt majd lőtt a bal alsó sarok felé, Donnarumma védett szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. A 74.percben vendég szöglet következett melyet követően Donnarumma húzott le. A 75.percben Lichtsteiner helyére Cuadrado érkezett a vendégeknél. A 80.percben Pogba próbálkozását Donnarumma hárította. A 83.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 84.percben Poli helyére Brocchi érkezett. A 88.percben Honda sárgult be. A 90.percben Dybala lőtt a kapu mellé. A 92.percben hazai szöglet következett melyet követően Romagnoli fejelt a kapu fölé. Több helyzet nem alakult ki, következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítást a Juvntus kezdte. A 97.percben Honda szabadrúgását Neto hárította. A 98.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 101.percben Niang sárgult be. A 103.percben Pogba lövését Donnarumma hárította bravúrral. A 104.percben Bacca lőtt a kapu fölé kitűnő helyzetből. A 105.percben Barzagli sárgult be. A 106.percben Kucka lőtt egy szabadrúgást követően a sorfalba. Ezzel véget ért a hosszabbítás első félideje.

A hosszabbítás második félidejét a Milan kezdte. A 107.percben sarokrúgás következett melyet követően Montolivo lőtt a kapu fölé. A 108.percben Hernanes helyére Morata állt be a vendégeknél, illetve Montolivo helyére Mauri érkezett. A 110.percben Morata lőtt kapásból a bal alsó sarokba, a gólpasszt Coadrado jegyezte. A 112.percben Balotelli váltotta Kukckát. A 116.percben Bacca lőtt a kapu fölé. A 117.percben Chiellini sárgult be. A 119.percben Mauri sárgult be, majd Morata is erre a sorsra jutott. A hosszabbítás hosszabbítása 3 perc, a 122.percben Mauri lőtt egy kipattanót követően a jobb kapufa mellé. Ezzel véget ért a találkozó melyet Juventus nyert Morata góljával.

Az első félidőben a játékot a hazaiak irányították s alakítottak ki több helyzetet melyek közül kettő akár a kapuban is landolhatott volna ha Neto nincs résen. A Juventus gyakorlatilag alig volt jelen a pályán nem volt bennük átütő erő. A második játékrészben mintha a vendég Juventus felébredt volna s több helyzetet alakított ki sőt a vezetést is megszerezhette volna, amely azonban elmaradt . A hosszabbítás első felében mindkét együttes igyekezett megszerezni a vezetést de egyiküknek sem sikerült. A második 15 perc meghozta a döntő találatot Morata révén de a Milan-nak is akadt több veszélyes helyzete. Összességében a pontosabb csapat nyert azonban a Milan sokkal többet tett a győzelemért. Kupadöntőhöz méltó mérkőzést láthattunk.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.