CHELSEA F.C.-SUNDERLAND A.F.C.

A Premier League 17. Fordulóját rendezték a hét végén. A Chelsea együttese hazai pályán fogadta a Sunderland együttesét. Mindkét együttes a tabella hátsó traktusában található, a hazaiak a 16. helyen míg a vendégek a 19. pozícióban. Ami a hazai együttes eddigi gyenge szereplését illeti, a hét közben a bűnbaknak kikiáltott Jose Mourinho-t menesztették a kispadról s a helyét Guus Hiddink veszi át a szezon végéig, ami a hétvégi fordulót illeti Mourinho másodedzője irányítja az együttest. A hazaiak mutatói sok negatív rekordot döntöttek már meg eddig, legutóbb az aktuális bajnok legtöbb vereségét. Az összmérleg 4 győzelem 4 döntetlen és 9 verség, az elmúlt 4 mérkőzésből 1 győzelem 1 döntetlen és 2 vereség. A vendégek összmérlege 3 győzelem 3 döntetlen és 11 vereség, az elmúlt 4 mérkőzésből 2-őt nyertek meg 2 vereség mellett. A mai összecsapást választ adhat arra a kérdésre,hogy a hazai együttes játékosai mennyiben járultak hozzá Mourinho bukásához. Érdekes összecsapás előtt állunk melynek esélyese a hazai együttes.

Chelsea: Courtois;Azpilicueta;Terry;Zouma;Ivanovic;Fabregas;Matic;Pedro;Oscar;Willian;Costa

Sunderland: Pantilimon;Aanholt;Kaboul;O’Shea;Coates;Toivonen;M’Vila;Rodwell;Watmore;Defoe

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az 5.percben hazai szöglet következett melyet követően Ivanovic csúsztatott tökéletesen a kapu jobb felső sarkába 1:0! A 9.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 10.percben ismét a vendg védelemnek akadt munkája ezúttal is Ivanovic okozott zavart ám ezúttal a védelem mentetni tudott. A 13.percben egy bal oldalról beadott labdát követően Pedro reagált leggyorsabban a lepattanóra s lőtt a kapu közepébe 2:0! A 15.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki, a kipattanó labdát Ivanovic passzolta Oscar elé aki a kapu mellé lőtt. A 18.percben Ivanovic beadását vágták ki a vendég védők. A 23.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 23.percben Coates helyére Jhonson érkezett a vendég oldalon. A 26.percben Oscar szlalomozott a 16-oson belülre ám lövését Pantilimon hárítani tudta. A 29.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 33.percben Watmor lőtt egy szép cselt követően a kapu fölé. A 36.percben Costa került helyzetbe ám közelről sem sikerült Pantilimon kapujába találni. A 38.percben Pedro beadását követően Costa hibázott el újabb helyzetet. A 41.percben ismét Pantilimon-nak akadt munkája ezúttal Pedro beadását hatástalanította. A 44.percben Aanholt lövése kerülte el Courtois kapuját. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A szünetben Borini érkezett a halovány Toivonen helyére a vendég oldalon. A 48.percben Pantilimon akadályozta meg Willian-t a 16-oson belül szabálytalanul, így hazai büntető következett melyet követően Oscar lőtte a labdát a kapu közepébe. Az eset következtében Pantilimon sárgult be. A 53.percben Kaboul fejelt közelről a hazai kapura de Courtois hárítani tudott ám a labda kipattant és Borini elé került aki a kapuba csúsztatta a labdát 3:1! Az 6.percben ismét Borini próbálkozott ám ezúttal a kapu mellé lőtt. A 62.percben Rodwell sárgult be. A 66.percben Defoe bolondította meg a hazai védelmet ám végül a  kapu mellé lőtt 17 méterről. A 71.percben Fabregas helyére Mikel állt be. A 76.percben Costa helyére Remy állt be a hazaiaknál. A 79.percben Watmore helyére Graham állt be a vendégeknél. A 80.percben Willian tört be a vendég 16-oson belülre majd lőtt kapura de a vendég kapus ezúttal is hárítani tudott. A 82.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 82.percben Oscar helyére Ramires állt be. A 84.percben Pedro lövése kerülte el a vendég kaput. A 88.percben Defoe lövését védte Courtois szép mozdulattal, még e percben Matic sárgult be,majd kisvártatva O’Shea is erre a sorsra jutott. A 90.percben Willian lőtt gyönyörű mozdulattal kapura ám Pantilimon ezúttal is a helyén volt. A hosszabbítás 3 perc,melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 3:1-es végeredmény.

Az első játékrészben szemtanúi lehettünk, hogy a hazai együttes játékosai nem felejtettek el focizni sőt nagyon is tudnak. Így sok kék szurkoló számára világossá vált,hogy a játékosaik edzőt akartak buktatni, ennek szólt Fabregas Costa kifütyülése. Ami a játékot illeti egyértelmű volt  a hazaiak fölénye s az eredmény ezt hűen is tükrözte. A második játékrész ott folytatódott ahol  a meccs elkezdődött s az eredmény egy büntetőt követően 3:0-ra változott. Ezt követően azonban a vendégek is feléledtek s Borini révén szépítette, sőt átvették a mérkőzés irányítását de több gólt már nem tudtak rúgni. A meccs végére ismét a hazaiak kerültek fölénybe ám több gól már nem született. Összességében a hazaiak megérdemelten nyertek s kerültek távolabb a kieső zónától.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.