EVERTON F.C.-LEICESTER CITY

A Premier League 17. Fordulóját rendezték meg a hét végén, amelyben több érdekes is akad. Az egyik legnagyobb rangadónak az Everton és a Leicester összecsapása ígérkezik. A hazaiak a tabellán a 10. helyen álltak a forduló előtt. Összmérlegük 16 meccset követően 5 győzelem 8 döntetlen és 3 verség, az elmúlt 4 fordulóban 3 döntetlen mellett 1 vereség szerepel így megállapítható,hogy a hazaiak katasztrófális formában vannak. A helyzet egészen más a már több hete listavezető Leicester esetében. A liga legjobb formában levő együttese elmúlt 16 mérkőzésből 10-et győzelemmel zárt 5 döntetlen és mindössze 1 vereség mellett,elmúlt 4 mérkőzésükből 3-at nyert meg s mindössze 1 döntetlen szerepel e mellett. A két együttes korábbi mérkőzéseit többségében a hazaiak nyerték főként a Godison Parkban, ám az idei évet figyelembe véve egészen más a helyzet sőt már-már egyértelműen kijelenthető,hogy a vendégek az esélyesebbek. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Everton: Howard;Baines;Mori;Stones;Coleman;Cleverley;Barry;Kone;Barkley;Deulofeu;Lukaku

Leicester: Schmeichel;Simpson;Wasilewski;Morgan;Fuchs;Albrighton,Kante,King;Mahrez;Vardy;Okazaki

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 3.percben Deulofeou beadását a vendég védők vágták ki. A 7.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki, a kipattanót követően azonban Dulofeou lövését kellett a vendégeknek blokkolni, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 10.percben vendég szögélet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 20.percben Coleman cselsorozatát követően lövését a védők blokkolták. A 25.percben Lukaku passzát követően Barkley hibázott nagy ziccerben. A 27.percben Mori rántotta le ellenfelét a 16-oson belül így vendég büntető következett melyet Mahrez lőtt magabiztosan Howard kapujába 1:0! A 32.percben Schmeichel védett nagyot Barkley lövését követően, majd a kipattanó a vendég védők vágták ki de  a labda nem került messzire olyannyira,hogy Lukaku lövését követően már 1:1 volt az állás. A 37.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 43.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc melyben nagy helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. Az 50.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 54.percben újabb hazai szöglet következett de gólveszély ebből sem alakult ki, de rögtön még egy szögletet ívelhettek be a hazaiak ám veszélytelenül. Az 59.percben Vardy ment el a jobb oldalon majd lőtt a kapu mellé. A 61.percben Mori sárgult be. A 64.percben Howard volt saját 16-osán belül szabálytalan így újabb vendég büntető következett melyet Mahrez lőtt megint a kapuba 1:2! A 69.percben Vardy passzolt Okazaki elé aki higgadtan lőtt a kapuba 1:3! A 71.percben a vendég oldalon Dier érkezett Albrighton helyére. A 74.percben Deulofeou helyére Lennon érkezett valamint Kone helyére Mirallas állt be a hazaiaknál. A 75.percben Schmeichel húzta le Baines szögletét. A 80.percben Mirallas ívelhetett be újabb hazai szögletet ám helyzet végül nem alakult ki belőle. A  82.percben Wasilewski sárgult be. A 83.percben Lukaku szabadrúgása kerülte el a vendégek kapuját, ezt követően Mahrez helyére De Laet érkezett a vendégeknél. A 85.percben ismét Schmeichel húzta le Baines szögletét. A 87.percben Vardy helyérre Ulloa állt be a vendég oldalon. A 89.percben Barkley passzát követően Mirallas lövése talált utat a vendégek kapujába 2:3! A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 93.percben Barkley lövését védte Schmeichel. A 94.percben Ulloa előretörését követően Howard védett hatalmas bravúrral. Ezzel véget is ért a találkozó.

Egy kitűnő iramú összecsapáson vagyunk túl, az első játékrészben a hazaiak elképesztő fölényben játszottak ám mégsem sikerült ezt előnnyé kovácsolniuk ugyanis a védők hibája miatt a vendégek kerültek előnybe, igaz a hazaiak ezt gyorsan kiegyenlítették azáltal a Lukaku által aki zsinórban 7. mérkőzésén is gólt tudott szerezni. A második félidőben a hazaiak folytatták pressziójukat ám megint csak egy védelmi hibának köszönhetőnek a vendégek jutottak büntetőhöz majd ezt követően előnyhöz. Majd ezt követően a vendégek rögtön még egy találattal meg tudták előnyüket növelni. Ezt követően a hazaiak még nagyobb tempóra kapcsoltak melynek a mérkőzés végén meglett az eredménye egy találat formájában. Ám ezt követően az állás a helyzetek ellenére nem változott. Összességében a hazaiak egy pontot minimum megérdemeltek volna ám a focit gólra és nem érdemre játsszák.

Check Also

PSG – JUVENTUS F.C.

A 2022-0223-as Bajnokok Ligája idény a mai estén kezdetét veszi. Az este egyik csúcs rangadójára …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.