CHELSEA F.C. – TOTTENHAM HOTSPUR

A Premier League 31. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló legnagyobb rangadójára vasárnap kerül sor amikor is a Chelsea együttese a Tottenham együttesét látja vendégül. a hazaiak egy rendkívül nehéz szezon közben járnak ahol már a Bajnokok Ligájából kiestek s a bajnokságban is csak halvány esélyük maradt a legjobb 4 közé kerülni. A mai napon ugyanakkor legközelebbi riválisukhoz kerülhetnek közelebb ugyanis a Tottenham együttesét látják otthonukban vendégül. A kékek eddigi 30 meccsükből 17 győzelmet arattak, 5 döntetlen és 8 vereség mellett, utolsó 5 bajnokijukon 2 győzelem mellett 3-szor kaptak ki. Hazai pályán 15 meccsből 10-et nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett, legutóbbi 5 hazai meccsükön 3 győzelem mellett 1 döntetlent étek el lés egyszer kaptak ki. A Tottenham jelenleg a 4. helyen áll 5 ponttal megelőzve a Chelsea együttesét, eddigi 30 meccsükből 18-on győztek 7 döntetlen és 5 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükön 4 győzelem mellett 1 döntetlent értek el. Idegenben holtversenyben másik 3 együttessel 15 meccsből 8mmeccset nyertek 3 döntetlen és 4 vereség mellett, utolsó 5 meccsükön 3 győzelem mellett 2 döntetlent értek el. Pochettino együttese csakúgy mint mai ellenfele búcsúzott a Bajnokok Ligájától.  A két együttes az elmúlt két évben vérre menő csatákat vívott, előtt a Chelsea verte meg a Tottenham-et hazai pályán s ezzel vált bajnokká a Leicester majd a tavalyi évben a kékek a Tottenham ellen biztosították be bajnoki címüket. A két együttes hírből sincs jó viszonyban. Így a mai napon nagyon parázs mérkőzés vár ránk. A mérkőzés esélyese a hazai együttes.

Chelsea: Caballero;Rüdiger;Christensen;Azpilicueta;Moses;Fabregas;Kante;Alonso;Hazard;Willian;Morata

Tottenham: Llloris;Trippier;Sanchez;Vertonghen;Davies;Dembele;Dier;Lamela;Alli;Eriksen;Son

A mérkőzést a Chelsea kezdte. 8.perc: előbb Trppier lőtt kapura majd levágódó labdáját követően vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 11.perc: Alli adott középre egy jó labdát m Eriksen a kapu mellé fejelt ziccerből. 25.perc: vendég szöglet melyet követően a védők tisztázni tudtak. 29.perc: Moses lövését Lloris védte nagy bravúrral. 30.perc: Moses szerzett labdát Alli hibájából majd adott középre ahol Morata érkezett s fejelt a kapuba 1:0! 40.perc: Caballero védett nagyszerű mozdulattal Eriksen lövését követően. 42.perc: egy kipattanó labdát Alonso lőtt kapura ám Lloris a helyén volt hárított. A hosszabbítás 2 perc, 46.perc: Moses veszített labdát majd Eriksen elé került a labda aki 27 méterről lőtt erőből a kapuba 1:1! A labda középre tartott ám Caballero inkább a földre rogyva nézte mi történik,minthogy beavatkozzon. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Tottenham kezdte. 54.perc: Dier lőtt egy távoli szabadrúgást kapura ám a védőkről szögletre pattant, az ezt követő két sarokrúgásból nem alakult ki helyzet. 59.perc: hazai szöglet melyet követően Christensen lőtt a kapu mellé. 61.perc: Kane bal felsőbe tartó lövését Caballero védte nagy bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 62.perc: vendég kirúgás melyet követően lloris lőtt Alli elé aki senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba 1:2! 64.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 66.perc: Alli egy kapu előtti kavarodást követően lőtt a hálóba 1:3! 69.perc: hazai szöglet ám ebből helyzet ezúttal sem alakult ki. 70.perc: Davies sárgult be. 71.perc: Alonso lövése csúszott le s ment a kapu mellé. 72.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül. 75.perc: Kane helyére Son érkezett. 81.perc: Dier helyére Wanyama érkezett illetve Moses helyére Giroud. 83.perc: Alonso helyére Emerson állt be. 88.perc: Sisokko helyére Lamela érkezett illetve Morata helyére Odoi. A hosszabbítás 4 perc, 94.perc: hazai szöglet melyből nem alakult ki helyzet.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek kitűnően s több nagy helyzetet is elpuskáztak, végig úgy játszottak mintha hazai környezetben lennének. A vezetést a hazaiak szerezték meg némi meglepetésre ám Eriksen révén s Caballero hibájából még a félidőben egyenlíteni tudott a Tottenham. A második félidőben a vendégek ugyan ott folytatták ahol abbahagyták. Egyre többet támadtak s ennek gyorsan meg is lett Alli révén az eredménye aki gyakorlatilag 5 perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát. A hazaiak próbálkoztak becsülettel ám több találatra már ne futotta erejükből. Összességében a Tottenham megérdemelten szerezte meg a 3 pontot!

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.