CHILE-PERU

A Copa America első elődöntőjét rendezik meg a mai nap folyamán. Chile az A csoport győzteseként lépett a negyeddöntőbe ahol Uruguay együttesét győzte le 1:0-ra. a hazaiak elképesztő jó játékkal rukkoltak elő az eddigi tornát illetően ami nem is akkora meglepetés lévé,hogy ők a házigazdák. Az együttes a lehető legerősebb 11-el tud kiállni a mai mérkőzésre. Peru együttese a C csoportból jutott tovább Brazília mögött a 2. helyen. A torna egyértelmű meglepetés csapata kitűnő játékkal kápráztatta el szurkolóit s a negyeddöntőben Bolívia együttesét győzték le magabiztosan 3:1-re. a két együttes korábbi mérkőzéseiből is látszik,hogy Chile válogatottja a múltban erősebbnek bizonyult. A mai mérkőzés esélyese a hazai együttes mind keretének mind mutatott játékának köszönhetően! Jó mérkőzés előtt állunk.

Chile: Bravo;Isla;Medel;Rojas;Alboronz;Aranguiz;Diaz;Vidal;Valdivia;Vargas;Canchez

Peru: Gallese;Advincula,Zambrano;Ascues;Vargas;Lobaton;Ballon;Cueva;Farfan;Carrillo;Guerrero

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben Chile támadott s Vargas révén lőtt a kapura ám a védők tisztázni tudtak. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki.  A 7.percben Zambrano sárgult be. A 9.percben Farfan egy jobb oldali beívelést követően fejelt e a bal kapufára. A 10.percben hazai szöglet következett melyből helyzet most sem alakult ki. A 12.percben egy pontrúgást követően Vidal fejelt a kapu mellé. Azt követő 3 egymás utáni szögletből helyzet nem alakult ki. A 20.percben Zambrano kapott piros lapot egy lerántást követően. A 23.percben Vidal lőtt egy szabadrúgást a sorfalba. A 26.percben újabb hazai szabadrúgás következett a jobb oldalról ám helyzet nem alakult ki belőle. A 27.percben Cueva helyére Ramos érkezett perui oldalon. A 28.percben Sanchez lőtt a 16-oson belülről a kapu mellé. A 31.percben újabb szabadrúgás következett melyet ezúttal Farfan tekert Bravo ölébe. A 32.percben ismét hazai szögléet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 34.percben Vargas lövését blokkolták a vendég védők. A 37.percben perui szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 38.percben hazai szögelt következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 41.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 42.percben Sanchez próbálkozása még kipattant a kapufáról majd az ismétlést Vargas lőtte közelről a kapuba 1:0! A 45.percben Carrillo közeli lövését Bravo védte. A hosszabbítás egy perc melyben Vargas lőtt a kapufa mellé. Ezzel véget ért a félidő.

A második félidőt a vendégek kezdték. A félidőben Pizzarro helyére Diaz állt be valamint Alboronz helyére Mena érkezett. A 49.percben Vargas lőtt a hálóba ám les miatt érvénytelenítették. Az 54.percben egy vendég szögletet követően Farfan fejesét védte Bravo. Az 57.percben Isla beadását követően a védők tisztázni tudtak. A 60.percben Medel testéről pattant saját kapujuk hálójába a labda. A 64.percben Vargas 25 méteres lövése landolt a kapuban 2:1! A 72.percben Aranguiz hagyott ki óriási lehetőséget. A 73.percben Carrillo helyére Pizzaro érkezett, valamint Lobaton helyére Yotun érkezett. A 74.percben Pizzaro fejesét védte Bravo. A 79.percben Valdivia passzolt Sanchez irányába aki a kapu fölé lőtt. A 80.percben Vidal lőtt a keresztléc fölé közelről. A 85.percben Pizzaro fejelt a kapu mellé. A hosszabbítás 3 perc. A 91.percben Gallese védte bravúrral Vidal lövését. A 92.percben hazai szöglet következett melyből helyzet már nem alakult ki s ezzel véget is ért a mérkőzés.

Rendkívül jó iramú találkozót láthattunk ahol az első félidőben a hazai együttes a kapuja elé szögezte Peru együttesét. A nagy nyomásnak végül meg is lett az eredménye a vezető gól formájában. A második játékrészben Peru kicsit többet támadott s egy öngólnak köszönhetően ha csak egy rövid időre is de egyenlő lett az állás. A második hazai gólt követően már alább hagyott a meccs lendülete s mivel újabb gól már nem született így Chile bejutott a Copa America döntőjébe.

 

Check Also

ATLETICO MADRID – F.C. BARCELONA

A Spanyol bajnokság 8. fordulójának szuperrangadóját rendezik meg Madridban ahol az Atletico a Barcelona együttesét …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.