DEPORTIVO LA CORUNA -REAL MADRID F.C.

A Spanyol bajnokság utolsó fordulóját rendezik meg a hétvégén. A hazai Deportívo együttese eddigi 37 mérkőzéséből 8-at nyert meg 18 döntetlen és 11 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükből 1-et nyertek meg  1 döntetlen és 3 vereség mellett. Hazai környezetben 18 mérkőzésből mindössze 4-et nyertek meg 8 döntetlen és 6 verség mellett. Az utolsó 5 hazai meccsükből 1 győzelem mellett 4 vereség szerepel. A vendég együttes mindössze 1 ponttal lemaradva üldözi a Barcelona együttesét ám ahhoz,hogy a blancok bajnokok legyenek nem elég egy esetleges győzelem hanem a Barca együttesének is botlania kellene. A királyiak az elmúlt fordulók alatt 11 pontot faragtak le a gránátvörös kékkel szemben. Eddigi mérkőzésükből 27-et nyertek meg 6 döntetlen és 4 vereség mellett. Az utolsó 5 meccsüket megnyerték a ligában. Idegenben 18 mérkőzést követően 11 győzelmet arattak 5 döntetlen és 2 vereség mellett. Utóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükből 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A két együttes legutóbbi 13 mérkőzéséből a Deportivo 2-őt nyert meg 1 döntetlen mellett és 10 madridi siker született. Az utolsó 5 összecsapást a Real Madrid nyerte. A Deportivo pályaválasztásával az utóbbi 5 mérkőzésből 1 hazai győzelem 1 döntetlen és 3 madridi siker született. A mérkőzés esélyese a vendég együttes.

Deportivo Lacoruna: Pletikosa;Navarro;Sidnei;Arribas;Pablo;Cartabia;Parada;Bergantinos;Fajr;Alberto;Martinez

Real Madrid: Navas;Carvajal;Pepe;Ramos;Marcelo;Kros;Casemiro;Modric;Bale;Benzema;Ronaldo

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 3. percben Bale adta középre a labdát a kapu előterébe, azonban egy védő kivágta a labdát a mezőnybe. A 4. percben ismét Bale ívelte a labdát a kapu elé, de egy védő kifejelte azt. A 6. percben vendég szöglet következett, Kroos ívelte a labdát a kapu elé, ahol a védők fel tudtak szabadítani. A 7. percben Benzema tálalt Ronaldo elé, aki magabiztosan lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába, 0:1! A 11. percben Marcelo jutott el a 16-osig, azonban a védők blokkolni tudták az akciót.  A 13. percben Marcelo rúgta a labdát a kapu elé, de a lövést blokkolni tudták, a labda elhagyta a játékteret. A 15. percben vendég szöglet következett, Kroos beívelt labdája ment ki a pályáról. A 24. percben Ronaldo helyezkedett jól a 11-es pont környékén majd fejelt kapura, de a védők tisztáztak, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 25. percben ismét vendég szöglet következett, Kroos beívelését követően Ronaldo fejelte a labdát 11 méterről a kapu bal alsó sarkába, 0:2! A 29. percben Ronaldo került a 16-oson belülre, vette át a labdát és lőtt 12 méterről a jobb kapufára. A 30. percben Benzema lőtt 16 méterről kapura, de Pletikosa könnyedén védeni tudta, az ezt követő szögletből nem alakult ki gólveszély. A 33. percben Carvajal lőtte a jobb szélről a kapu elé a labdát, de a védelem tisztázott, ezt követően vendég szöglet következett, Kroos beívelését követően Ronaldo lőtte a labdát a kapu al oldala mellé. A 36. percben Cartabia vette át a labdát a 16-oson, majd lőtte a kapu mellé. A 40. percben Bale vitte a labdát a büntetőterületen belülre, ahol azonban a védők blokkolni tudták. A 45. percben vendég szabadrúgás következett, Ronaldo lövése a sorfalban kötött ki. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 0:2!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46. percben Ronaldo helyére Rodriguez érkezett a pályára. A 48. percben hazai szöglet következett, melyből nem alakult ki gólveszély. Az 50. percben Kroos sárgult be. Az 53. percben Alberto lőtte előre laposan a labdát, de azt a védők megszerezték. Az 54. percben Martinez vette át a labdát, majd lőtte erősen a kapu jobb oldala felé, de a kapus könnyedén védte azt. Az Bale szlalomozott a 16-oson belülre, de egy védő megállította. Az 57. percben Mosquera sárgult be. Az 58. percben Benzema ívelte a labdát a kapu elé de Pletikosa jól helyezkedett és lehúzta a labdát a magasból. A 61. percben Kroos helyére Isco érkezett. A 63. percben Carvajal adta középre a labdát, de a védők megszerezték a labdát. A 65. percben Fajr ívelte a labdát szabadrúgásból a kapu előterébe, de egy védő kivágta a labdát. A 66. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 71. percben Arribas helyére Vilalba érkezett. A 72. percben hazai szöglet következett, Martinez beívelését követően Vilalba ugrott fel és fejelte a labdát a kapu jobb oldala felé, de a kapus bravúrosan védte. A 76. percben Bale helyére Jese érkezett. Még ebben a percben Parada helyére Borges, valamint Fajr helyett Riera lépett pályára. A 78. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 79. percben Carvajal adta középre a labdát, ahol Isco fejelte azt a kapu bel oldala mellé. A 82. percben Marcelo passzolt a kapu elé, azonban Pletikosa jól jótt ki és kirúgta a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 84. percben Cartabia lágyan ívelte be a labdát a kapu előterébe, ahol azonban a védők lecsaptak a labdára. A 85. percben hazai szöglet következett, Pletikosa-nak kellett védenie Marcelo lövését követően. A 86. percben Ramos sárgult be. A 87. percben Rodriguez lőtt 16 méterről a kapu bal oldala mellé. A 89. percben Martinez cselezte be magát a 16-oson belülre, a védők azonban könnyedén felszabadítottak. A 89. percben Modric sárgult be. A 90. percben Marcelo sárgult be. A hosszabbítás 2 perc. Más már nem történt, ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:2!

Egy izgalmas és pörgős mérkőzést láthattunk az első félidőben, amelyben a vendég Real Madrid játéka határozottan meggyőzőbb volt, mint a hazaiaké. Erős kezdés után a vendégek a 7. percben Ronaldonak köszönhetően elkönyvelhették az első góljukat. Ezt követően a 25. percben ismét Ronaldo talált a hálóba, ezzel eldöntve a mérkőzést. A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék. A hazaiak több helyzetet tudtak kialakítani, ezzel arányosan a sárga lapok száma is emelkedett, érdekes módon a hazaiak oldalán. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, ahol az erősebb együttes a Real Madrid győzött, megérdemelten.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.