DNIPRO DNIPROPETROVSK F.C-SEVILLA F.C.

A 2014-2015-ös Európa Liga szezon utolsó mérkőzését rendezik meg ma este 20:45-től. A döntőt semleges helyszínen rendezik meg Warsaw-ban. A két döntőig menetelő fél a Dnipropetrovsk és a Sevilla együttese. A pályaválasztó Ukrán csapat hazája bajnokságában a 3. helyen áll a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev mögött. A szezon meglepetés csapata miután beverekedte magát a csoportkörbe az F jelű négyesből jutott tovább az Inter gárdája mögött. Ezt követően a legjobb 32 között az Olimpiakosz csapatát búcsúztatta majd az Ajax együttesén verekedte át magát. A legjobb 8 között a  Brugge együttesét verte ki s végül nagy meglepetésre a Napoli együttesét győzte le. A Sevilla együttese a Spanyol Bajnokság 5. helyén végzett. A Spanyolok útja a G Jelű négyesben indult ahonnét a Feyernord mögül jutottak tovább. A legjobb 32 között a Münchengladbach gárdáját búcsúztatták majd a Villareal-t ütötték el a továbbjutástól. A nyolc között a Zenit együttesével találkoztak és jutottak tovább, majd a legjobb 4 között a Fiorentina együttesét fektették két vállra. Az előző kiírást a Sevilla együttese nyerte miután büntetőkkel győzet le a Benfica együttesét. Így ha a ma esti összecsapást is a Spanyolok nyerik megvédhetik címüket amelyre a 2000-es években mér volt példa így a klub szinte egyedül álló módon kétszer is megvédhetné címét egy Nemzetközi Kupasorozatban. Az idei döntőnek tétje az is,hogy aki megnyeri indulhat a Bajnokok Ligája 2015-2016-os kiírásában. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Sevilla.

Dnipropetrovsk: Boyko;Fedeckyj;Douglas;Cheberyacko;Matos;Kankava;Fedorchuk;Matheus;Rotan;Kolopljanka;Kalinic

Sevilla: Rico;Vidal;Carrico;Kolodziejczak;Tremoulinas;Mbia;Krychowiak;Reyes;Banega;Vitolo;Bacca

A mérkőzést a Sevilla kezdte. A 2. percben Bacca lőtt a 16-osról a kapu fölé. A 7. percben egy szép hazai akció végén Kalinic fejelt a kapuba közelről, ezzel 1:0! A 12. percben Vitolo lőtt a 16-oson belülről kapura, de a védők blokkolták. A 13. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 17. percben vendég szabadrúgás következett, melyből helyzet végül nem alakult ki. Még ebben a percben Kankava  sárgult be. A 18. percben Matheus cselezte be magát a 16-oson belülre, de a védők végül tisztáztak előle. A 20. percben Reyes lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 24. percben vendég szöglet következett, a beívelést követően Lrychowiak fejelt kapura, de Boyko kiütötte a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 27. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően Reyes került helyzetbe, ám lövését Boyko védte. A szögletet követően Krychowiak fejelt kapura, melyet Boyko még védett, de a kipattanó labdát a támadó a kapu bal alsó sarkába lőtte, ezzel 1:1!. A 31. percben egy jobb oldali beadást követően a labda a kapu előtt ment el keresztbe, de senki nem ért oda rá. Még ebben a percben Bacca lódult meg végül és a kapust kicselezve lőtt a hálóba, 1:2! A 36. percben hazai szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 37. percben újabb hazai szabadrúgás következett, melyet követően Riconak kellett védenie Kolopljanka lövését. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 40. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Rico tisztázott. A 42. percben egy vendég kontrát követően Vidal lőtt távolról a keresztléc fölé centikkel. A 43. percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből, melyet Rotan lőtt a hálóba a sorfal fölött, 2:2! A hosszabbítás 2 perc az első félidő végén. A 47. percben Krychowiak sárgult be. A Még ebben a percben Kalinic sárgult be. Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 48. percben Bacca került helyzetbe a 16-oson belül, de les miatt végül nem alakult ki helyzet. A 49. percben Kolopljanka ívelt Matheus elé, aki azonban rosszul találta el a labdát. Az 50. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. Az 53. percben Matheus megpattanó lövését védte Rico. Az 58. percben Reyes helyére Coke érkezett. A 61. percben vendég szöglet következett, melyet követően a Dnipro hozhatta el a labdát. A 62. percben Carrico sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Kolopljanka lőtt a kapu bal oldala mellé. A 63. percben vendég szöglet következett, melyet követően Nbia fejelt a keresztléc fölé. A 67. percben újabb vendég szöglet következett, melyet követően újabb szöglet következett, melyet követően óriási kavarodás alakult ki a kapu előtt, de végül a hazaiak hozhatták el a labdát. A 68. percben Fedorchuk helyére Bezus érkezett. A 69. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 70. percben Bezus sárgult be. A 73. percben Vitolo adta középre a labdát, ahonnan Bacca lőtte azt a jobb alsó sarokba, 2:3! A 74. percben Bacca sárgult be. A 75. percben Rotan sárgult be. A 76. percben Fedeckyj lőtte a labdát a kapu előteréből a kapu jobb oldala mellé. A 78. percben Kalanic helyére Seleznyov érkezett. A 79. percben vendég szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 79. percben egy jobbról érkező labdát Bacca fejelt kapura, de a lövés Boyko válláról pattant ki, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 82. percben Bacca helyére Gameiro érkezett. A 83. percben Matos sárgult be. A 85. percben Kankava helyére Shakov érkezett a pályára. A 87. percben Banega helyére Iborra érkezett. A 90. percben Matheus-t vitték le a pályáról hordágyon, így 10 emberrel folytatja a hazai csapat. A 91. percben hazai szöglet következett, melyet követően egy újabb következett, amelyből ismét egy újabb következett, azonban egyikből sem alakult ki helyzet. A hosszabbítás 4 perc a második félidő végén. A 93. percben  Moreno lőtte a labdát magasan a kapu fölé. A 95. percben Konopljanka ívelte középre a labdát, ahol Rico húzta le a labdát a levegőből. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:3!

Egy elképesztően jó kupadöntőt láthattunk, ahol a gólok többsége az első félidőben esett. Némi meglepetésre az ukrán csapat szerezte meg a vezetést a mérkőzés elején, ám ez nem törte meg a Spanyolokat, sőt Krychowiak és Bacca lévén meg is fordították az állást, azonban az Ukránoknak erre még volt válaszok és Rotan egy nagyon szép gólt lőtt a Spanyolok kapujába. A második félidő nem kezdődött akkora rohamokkal mint az első. A második félidőben a Sevilla akarata érvényesült minél jobban telt az idő, melynek végül Bacca második gólja lett a döntő találat. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk, ahol a jobban játszó csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a kupát.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.