ÉSZAK-ÍRORSZÁG – NÉMETORSZÁG

Az Európa Bajnokság folytatódik, ezúttal a C és a D csoport 3. fordulós mérkőzéseit rendezik meg a mai napon. Kezdjük a C csoporttal ahol 18:00 Észak -Írország csap össze Németországgal. A Német válogatott 4 ponttal vezeti csoportját miután az első körben Ukrajna válogatottját verte 2:0-ra majd a Lengyel válogatottal játszott némi meglepetésre 0.0-ás döntetlent. Így gólkülönbségének köszönhetően vezeti a csoportot a Lengyelek előtt. Az Észak-Írek első összecsapásukon Lengyelországtól kaptak ki 1:0-ra majd Ukrajna válogatottját győzték le 2:0-ra óriási meglepetésre így 3 pontjuk van. Amennyiben a Németek nyernek továbbjutók döntetlen esetén is egy esetleges Észak-Ír siker miatt azonban kieshetnek a másik összecsapástól függően. Az Észak-Írek ha győznek továbbjutnak ha döntetlen a mérkőzés akkor is legjobb harmadikok közt, ha kikapnak minden bizonnyal kiesnek. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Észak-Írország: McGovren;Huges;McAuley;Chatcart,Evans;Ward;Norwood;Davis;Evans;Ward;Washington

Németország: Neuer;Hector;Hummels;Boateng;Kimmich;Khedira;Kroos;Götze;Müller;Özil,Gomez

A mérkőzést az Észak-ír válogatott kezdte. A 8.percben McGovren óriási bravúrral hárított óriásit egy ziccert követően. A 11.percben Özil lőtt kapura de lövését blokkolták, az ezt követő szögletből Götze lövését fogta ismét McGovren fogta. A 23.percben Müller lőtt a kapu bal oldala mellé. A 27.percben ismét Müller lőtt ezúttal a jobb kapufára. A 30.percben Müller passzolt gomez elé aki higgadtan lőtt a kapuba 0:1! A 35.percben ismét Müller tüzelt ezúttal a keresztlécre. A 36.percben német szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 41.percben Észak-Ír szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a Német válogatott kezdte. Az 52.percben Götze lövését McGovren védte bravúrral, majd a kipattanó Özil lőtte a Kapu mellé.Az 55.percben Schürrle állt be Götze helyére. Az 59.percben Khedira lövését védte nagy bravúrral McGovren. A 60.percben Washingtin helyére Lafferty érkezett. A 61.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle csak úgy mint az ezt követő sarokrúgásból. A 66.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 69.percben Khedira helyére Schweinsteiger érkezett,illetve Ward helyére Magennis állt be. A 76.percben Boateng helyére Höwedes érkezett. A 82.percben Gomez próbálkozásánál McGovren védett ismét hatalmasat. A 83.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 84.percben Evan helyére McGinn állt be. A 86.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 89.percben Gomez lövését ezúttal is McGovren védte. A 90.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben Özil lőtt a kapu mellé. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben egy csapat volt a pályán és ez a papírformának megfelelően a Német volt. Müller révén sorra dolgozták ki nagyobbnál helyzeteiket majd hagyták azokat ki. Gomez révén végül egy gólt sikerült begyötörniük. A második félidőben a Németek ott folytatták ahol abbahagyták s sorra alakították ki majd hagyták ki ziccereiket. Összességében a jobb csapat győzött így Németország csoport elsőként jutott tovább míg Észak-Íroszág csoport harmadik lett ugyan de gólkülönbsége miatt tovább tudott jutni.. Magyarország ezen eredmények következtében továbbjutott a legjobb 16 közé!

 

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.