EURO 2020. 10. JÁTÉKNAP

A mai napon elindul a 3. s egyben utolsó csoportkör a 2020-as Labdarúgó Európa Bajnokságon. Az A csoportban 18:00-tól Olaszország csap össze Wales-el. A csoport egyértelmű esélyese az Olasz válogatott volt akik két mérkőzés alatt be is bizonyították a kritikusoknak, hogy akár a végső győzelem szempontjából is kell az Azurrival számolni. Wales meglepetésre kitűnően szerepel a csoportban s egy esetleges döntetlen esetén mindkét válogatott továbbjut a legjobb 16 közé. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Olaszország: Donnarumma;Emerson;Bastoni;Bonucci;Toloi;Veratti;Jorginho;Pessina;Chiesa;Belotti;Bernardeschi

Wales: Ward;Gunter;Rodon;Ampadu;Williams;Morell;Allen;Roberts;Bale;Ramsey;James

A mérkőzést Olaszország kezdte. Olaszország, magabiztosan kezdett, igaz sok helyzetet nem tudtak kialakítani ám a 25.percben Chiesa majdnem megszerezte. 37.perc: Belotti hagyott ki nagy helyzetet. 39.perc: Pessina ért kitűnően a labdába mely a kapuban landolt 1:0! 

A második félidőt Wales kezdte. 51.perc: Allen sárgult be. 53.perc: Bernardeschi lőtt kapufát. 55.perc: Ampadu kapott piros lapot csúnya belépőjét követően. 65.perc: Ward védett hatalmasat Belotti lövésénél. 76.perc: Bale lőtt 8 ,éterről tiszta ziccerből a kapu fölé! 79.perc: Gunter illetve Pessina sárgult be. 92.perc: Christante lövését Ward védte földöntúli bravúrral. Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első játékrészben Olaszország magához ragadta a kezdeményezést, és a mérkőzés végéig ki sem engedte a kezéből. Walesnek csupán egy nagy helyzetre futotta. A hazaiak megérdemelten nyertek s csoportelsőként jutottak tovább míg Wales csoportmásodikként szintén tovább jutott. A csoport harmadik végül Svájc lett miután Törökországot legyőzve szintén 4 pontot szerzett s így minden bizonnyal tovább fog jutni. 

Törökország – Svájc

Az A csoport másik két együttese Törökország illetve Svájc. Mindkét együttes eddig negatív meglepetést okozott s gyakorlatilag sorsuk nem a saját kezükben van. A továbbjutás Törökország számára csak győzelem esetén elképzelhető. Svájc győzelme esetén minden bizonnyal meglehet a továbbjutás ám ez még függhet a többi csoport csoport 3.jainak eredményeitől. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Törökország: Cakir;Celik;Demiral;Soyuncu;Müldür;Ayhan;Ünder;Tufan;Kahveci;Calhanoglu;Yilmaz

Svájc: Sommer;Rodriguez;Akanji;Elvedi;Widmer;Freuler;Xhaka;Zuber;Shaquiri;Embolo;Seferovic

A mérkőzést Svájc kezdte. 6.perc: Seferovic lőtt szép gólt Cakir kapujába 0:1! 16.perc: Müldür lövését Sommer védte bravúrral. 26.perc: Shaquiri növelte kettőre a Svájci előnyt 0:2! 29.perc: Cakir óriási bravúrt mutatott be. 33.perc: Müldür hagyott ki nagy helyzetet. Ezzel ért véget az első félidő érdemi része. 

A második félidőt Törökország kezdte. 49.perc: Zuber lövését blokkolták. 52.perc: Zuber lövését Cakir hárította. 60.perc: Seferovic fejelt centikkel a kapu mellé. 62.perc: Calhanoglu beadását Kahveci lőtte a felső sarokba 1:2! Az EB első török találatát láthattuk. 68.perc: Shaquiri lőtt ismét a hálóba 1:3!  A mérkőzés minden bizonnyal eldőlt. 70.perc: Calhanoglu sárgult be. 75.perc: Celik sárgult be. 76.perc: Vincic sárgult be. 77.perc: Xhaka lövését Cakir óriási bravúrral hárította. 78.perc: Xhaka sárgult be. A mérkőzés során több nagy helyzet már nem alakult ki. 

Az első játékrészben Svájc rendkívül erősen kezdett. Gyorsan szereztek két találatot mellyel gyakorlatilag el is döntötték a találkozó illetve talán az egyik továbbjutó sorsát is. A Török válogatott elképesztően negatív sorozatot tudhat megáénak ezen az EB-n. Olaszország csoportelsőként Wales csoport másodikként jutott tovább biztosan!

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.