EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak – Macedónia EB újoncként szerepelhetett. Két mérkőzésükön 2 gólt is tudtak lőni igaz mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtek. Ezzel ki is estek gyakorlatilag. Hollandia ugyan két rendkívül nehéz meccsen van túl ám 6 pontot szereztek mellyel csoportelsőként már tovább is jutottak. 

Észak – Macedónia: Dimitrievski;Alisoki;Musliu;Vekovski;Ristovski;Bardhi;Ademi;Trajkovski;Elmas;trickovski;Pandev

Hollandia : Steleknburg;Dumfries;Vrij;Ligt;Blind;Aanholt;Gravenberch;malen;Depay

A mérkőzést a Észak- Macedónia kezdte. 10.perc: Trickovski talált a hálóba lesről, így maradt a 0:0! 18.perc: Ristovski sárgult be. 22.perc: Trajkovski lőtt szép mozdulattal a jobb kapufára. 24.perc: Male passzát követően Depay lőtt szép gólt 0:1! 30.perc: Dimitrievski védett nagyot Dumfires lövését követően. A félidőben több helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a Hollandia kezdte. 48.perc: Musliu sárgult be. 50.perc, előbb Ligt próbálkozott majd az ezt követő szögletből Wijnaldum lőtt a hálóba 0:2! Eldölni látszik a mérkőzés. 58.perc: Ismét Wijnaldum volt jó helyen 0:3! 61.perc: Wijnaldum centikkel lőtt a kapu mellé. 65.perc: Alioski sárgult be. 67.perc: Weghorst lőtt a keresztlécre. 72.perc: Churlinov lőtt a hálóba lesről. 84.perc: Kostadinov sárgult be. 89.perc: Gakpo lövését Dimitrievski hárította. Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első játékrészben meglepően erősen kezdett Észak-Macedóni, s tulajdon képen az egész mérkőzésen nagyon jó teljesítményt nyújtottak, folyamatos veszélyben tartva Stekelenburg kapuját. A Holland válogatott az adódó helyzeteket magabiztosan használta ki. Összességében kitűnő mérkőzést láthattunk!

Ukrajna – Ausztria C Csoport

Elképesztő izgalmak várhatóak a C Csoport másik mérkőzésén. Mind Ukrajna mind Ausztria 3 pontot gyűjtött. Mindkét gárda támadó felfogásban játszott eddig így ez ma sem várható másképp. A továbbjutás szempontjából rendkívüli mérkőzés előtt állunk ahol bármi megtörténhet. A Vesztes válogatott minden bizonnyal kiesik az EB-ről.

Ukrajna: Buschan;Mykolenko;Matviienko;Zabranyi;Karararev;Sydorchuk;Yarmolenko;Zinchenko;Shaparenko;Malinovsky;Yaremchuk

Ausztria: Bachmann;Lainer;Dragivic;Hinteregger;Alaba;Grillitsch;Laimer;Schlager;Baumgartner;Sabitzer;Arnautovic

A mérkőzést Ausztria kezdte. 5.perc Sabitzer lövését blokkolta a védelem nagy mentés volt. 21.perc: Alaba beívelését Baumgartner lőtte a hálóba 0:1! 29.perc: Shaparenko lövését Bachmann hárította bravúrral. 37.perc: Laimer próbálkozását Buschan hárította. 42.perc: Aranutovic kezelte jól  a labdát majd lőtt a kapu mellé. Ezzel ért véget a félidő. 

A második félidőt Ukrajna kezdte.57.perc: Schagler lőtt kevéssel  kapu mellé. A félidő hátra levő részében nagy mezőnyharc alakult ki minden egyes labdáért. Ukrajna ugyan igyekezett kiegyenlíteni ám az osztrák védelem jól állta a sarat. Ausztria így továbbjutott a csoportból Hollandia mellett. 

Az első játékrészben Ausztria játszott jobban így meg is tudták szerezni a vezetést. Ukrajna előtt ugyan adódtak helyzetek ám Shevcsenko fiai mintha ma nem lettek volna annyira élesek. Ausztria jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert!

Finnország – Belgium B Csoport

A B csoport esti mérkőzésein kiderül Belgium mellet vajon egy esetleg két válogatott is tovább tud e jutni a csoportból. Ezen mérkőzés esélyese a Belga együttes s győzelmük esetén 100%-osak maradnának. Finnország egy döntetlen illetve egy esetleges bravúr győzelem esetén minden bizonnyal tovább is jutna. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Finnország: Hradecky;Uronen;O1Shaugne;Arajuri;Toivio;Raitala;Lod;Sparv;Kamara;Pukki;Pohjanpalo

Belgium: Courtois;Boyata;Denyyer;Vermaelen;Chadli;Witsel;De Bruyne;Trossard;Doku;Kukaku;Hazrad

A mérkőzést Belgium kezdte. Az első félidő első játékrészében Belgium folyamatos nyomást helyezett a Finn védelemre amely azonban meglepően jól helytállt. 23.perc. Witsel lövését Hradecky hárította. 38.perc: Lukaku lövését tudta védeni Hradecky. 42.perc: Doku beadását ütötte ki Hradecky. Ezzel ért véget a félidő érdemi része.

A második félidőt Finnország kezdte. 53.perc: Hazard lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé. 57.perc: Chadli lövését Hradecky védte. 64.perc: Hazard került 100%-os helyzetbe ám lövését Hradecky valahogy kitornázta majd De Bruyne elé került a labda aki Lukaku elé játszott s a csatár a kapuba lőtt 0:1! Megtört a jég…. úgy tűnt ám les miatt érvénytelenítették a találatot. 74.perc: Hradecky nyúlt a labdába szerencsétlenül így 0:1! Belgium javára.81.perc: Lukaku ezúttal szabályos gólt szerzett 0:2!  A mérkőzés eldőlt. Több nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben Belgium sokt megtett, hogy megszerezze a vezetést, ám a finn védelem rendkívül jól működött. A második játékrész végül meghozta a belga áttörést. Összességében Belgium megérdemelten jutott tovább csoportelsőként 100%-os teljesítménnyel. 

Oroszország – Dánia

A B jelű négyes másik mérkőzésén Oroszország és Dánia méri össze tudását. Az EB eddigi legdrámaibb együttese a Dán Eriksen esetét követően. Hihetetlenül nagy elánnal igyekeznek játszani szinte megkettőzött erővel. Döntetlen esetén az Orosz válogatott szinte biztosan továbbjut, míg Dánia kiesik. Dán győzelem esetén az is előfordulhat, hogy 3 db 3 pontos együttes lesz a csoportban. Kitűnő összecsapás előtt állunk.

Oroszország: Safanov;Kudryashov;Dzhikiya;Divijev;Fernandes;Ozdoev;Zobrin;Kuzyayev;Golovin;Miranchuk;Dzuyba

Dánia: Schmeichel;Christensen;Kjaer;Vestergaard;Maehle;Delaeny;Hojbjerg;Wass;Braithwaite;Poulsen;Damsgaard

A mérkőzést Oroszország kezdte. 18.perc: Golovin került helyzetbe ám Schmeicel hárítani tudott. 28.perc: Kudryashov sárgult be. 29.perc: Hojbjerg helyzete maradt ki. 38.perc: Damsgaard lövése csapódott a hálóba 0:1! Az első félidőben több helyzet már nem alakult ki. 

A második félidőt Dánia kezdte. 57.perc: Delaeny sárgult be. 59.perc: Poulsen egy eladott labdát követően lőtt a hálóba 0:2! Eldölni látszik a mérkőzés. 70.perc: Orosz büntető melyet Dzyuba lőtt a hálóba 1:2! 75.perc: Diveyev sárgult be. 79.perc: Christensen fejelt a hálóba 1:3! 82.perc: Maehle lőtt a hálóba 1:4! Ezzel ért véget a találkozó érdemi része.

Az első játékrészben Dánia kitűnően játszott s meg is tudták szerezni a vezetést. A második játékrész igazi gólparádét hozott melyből szintén a Dán válogatott került ki jobban. Végül Belgium csoportelsőként 9 ponttal, míg Dánia 3 ponttal ám csoport másodikként jutott a legjobb 16 közé. 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.