EURO 2020 18. JÁTÉKNAP

A 2020-as Európa Bajnokság legnagyobb múltú összecsapására kerül sor már a nyolcad döntők során. A többszörös világbajnok Németország találkozik az egyszeres világbajnok Anglia együttesével. A Német válogatott az F csoportból  továbbjutva egy újabb nagy ellenféllel találta magát szembe. Anglia simán nyerte csoportját, óvatos játékkal ám meggyőzőbben mint azt mai ellenfele tette. A keretek erőssége elképesztő. Akár a cseresorok akár a kezdők BL győztesek sorát soroltatja fel. Az esélyek angol továbbjutást ígérnek ám Németországot leírni sosem szabad. Kitűnő összecsapás előtt állunk!

Anglia: Pickford;Stones;Maguire;Walker;Trippier;Phillips;Rice;Shaw;Sterling;Kane;Saka

Németország: Neuer;Ginter;Hummels;Rüdiger;Gosens;Kroos;Goretzka;Kimmich;Havertz;Müller;Werner

A mérkőzést Németország kezdte. 8.perc: Rice sárgult be. 16.perc: Sterling lövése ment el a kapu mellett. 25.perc: Ginter sárgult be. 34.perc: Werner ziccerét Pickford hárította. 45.perc: Phillips sárgult be. 

A második félidőt Anglia kezdte. 49.perc: Havertz lövését Pickford védte bravúrral. 72.perc: Gosens sárgult be. 75.perc: Shaw labdáját Sterling lőtte a hálóba 1:0! 82.perc: Havertz csapott le egy kallódó labdára majd Müller elé játszott aki 100%-os ziccert hagyott ki. 86.perc: Grealish labdáját Kane fejelte a hálóba 2:0! Eldőlt a mérkőzés. 

Az első játékrészben Németország kezdett jobban. Majd az angol válogatott kezdte átvenni a játék irányítását. A második játékrész hozta el a mérkőzés eldöntéséhez szükséges találatokat. Anglia vezetését követően Sterling eladott labdája majdnem német egyenlítéshez vezetett. Végül Kane gólja mindent eldöntött. Összességében a jobb együttes jutott tovább. 

Svédország – Ukrajna

Talán a legkevésbé magasan kvalifikált két együttes fejezi be a nyolcad döntőket. Svédország meglepetésre csoportelsőként végzett, míg Ukrajna némi szerencsének köszönhetően jutott tovább. Egyik együttes sem tekinthető az EB esélyesének ám a soros fintoraként egyikük mégis addig soha el nem ért magaslatokig juthat. Emiatt várható egy meglehetősen érdekes összecsapás amely várhatóan inkább a taktikáról szól mint a támadásokról. Az esélyek egyenlően oszlanak el.

Svédország: Olsen;Augustinosso;Danielson;Lindelöf;Lustig;Larsson;Olsson;Ekdal;Forsberg;Isak;Kulusevski

Ukrajna: Bushchman;Karaerv;Zabarnyi;Kryvtsov;Matviienko;Zinchenko;Stepanenko;Sydorchuk;Yarmolenko;Yaremchuk;Shaparenko

A mérkőzést Ukrajna kezdte. 11.perc: Yarmolenko lövését Olsen hárította. 19.perc: Isak lőtt a kapu mellé. 27.perc: Yarmolenko labdáját Zhinchenko lőtte a hálóba 1:0 Ukrajnának. 30.perc: Larsson lövését Bushcan hárította. 43.perc: Forsberg lövése a kapuban landolt 1:1!

A második félidőt Svédország kezdte. 55.perc: Sydorchuk lövése pattant ki a kapufáról. 59.perc: Forsberg hibázott el egy ziccert. 69.perc: Forsberg lőtt a felső lécre. 70.perc: Kulusevski sárgult be. 79.perc: Yarmolenko sárgult be. 85.perc: Forsberg sárgult be. 

A hosszabbítás első félidejét Ukrajna kezdte. 98.perc: Danielson előbb sárga lapot érően szabálytalankodott ám a VAR hatására felülbírálta a játékvezető ítéletét s végül piros lapot kapott. 

A hosszabbítás második félidejét Svédország kezdte. A játékrész egészében úgy tűnt nem fog már gól esni ám a 121.percben Zhinchenko tálalt Dovbyk elé aki a kapuba fejelt 2:1! Ukrajna javára. 

Az első játékrészben Ukrajna játszott jobban ám Svédország gyorsan ki tudott egyenlíteni. A második játékrészben mindkét együttes több helyzetet alakított ki ám egyik együttes sem tudott a hálóba találni. A hosszabbításban Svédország ugyan megfogyatkozott ám úgy tűnt eljutunk a 11-esekig. Ám az utolsó utáni pillanatban Ukrajna végül gólt lőtt. Elképesztően izgalmas mérkőzést láthattunk. 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.