EURO 2020. 2. JÁTÉKNAP

A 2020-as Európa Bajnokság 2. napjához érkeztünk. A mai napon az A csoportból Wales és Svájc mérkőzik meg egymással majd a B csoportból előbb Dánia és Finnország csap össze majd az este folyamán Belgium mérkőzik meg Oroszországgal. Meglehetősen érdekes nap előtt állunk.

Wales – Svájc

A mérkőzés előzetes esélyének Svájc számított. Az egyéni kvalitások tekintetében mindenképpen magasabban kvalifikáltak játékosaik s a top bajnokságokba is több játékost ad válogatottjuk. Wales ugyanakkor a szigetországi foci egy korábbi stílusát idézi játékában, melyet meglehetősen magabiztosan játszanak. Keményen védekeznek s gyorsan jutnak át egy fellazult középpályán. Így rendkívül veszélyesek kontrából illetve pontrúgásokat követően.

Wales: Ward;Mepham;Davies;Rodon;Roberts;Morell;Allen;Ramsey;Bale;Moore;James

Svájc:  Sommer;Elvedi;Schar;Akanji;Rodriguez;Freuler;Xhaka;Mbabu;Shaquiri;Embolo;Seferovic

A mérkőzést Svájc kezdte jobban, ám az első nagy helyzetet Wales hagyta ki. Ezt két kihagyott svájci helyzet követte. A 30. percben Schar besárgult. A félidő végén még egy svájci helyzet maradt ki. 

A második félidőben Moore sárga lapja indította a játékot. Embolo hagyott ki nagy helyzetet. 49.perc: Embolo immár a kapuba talált 0:1! 52.perc: Embolo újabb helyzetet hagyott ki. 63.perc: Mbabu sárgult be. 75.perc: szinte a semmiből Moore egyenlített ki 1:1! 86.perc: Gavranovic lesgólt szerzett. A mérkőzés végén Embolo hagyott még ki helyzetet. Több találat végül nem született.

A mérkőzés összességét nézve talán Svájc többet tett a győzelemért, ám kihagyott helyzeteire Wales jó helyzetkihasználással tudott válaszolni! Jó mérkőzést láthattunk.

Dánia – Finnország

A B csoportból Belgium kiemelkedik ám Dánia és Oroszország Finnországgal karöltve nagy harcban lehet a továbbjutó helyekért. Dánia ma este hazai pályán amennyiben esélyesnek megfelelően szerepel úgy 3 pontot vihet magával. Finnország leginkább kontráiban bízhat.

Dánia: Schmeichel;Mahele;Christensen;Kjaer;Wass;Eriksen;Hojbjerg;Delaeny;Braithwaite;Wind;Poulsen

Finnország: Hradecky;Toivo;Arajuuri;Shaughne;Uronen;Kamara;Sparv;Lod;Raitala;Pukki;Pohjanpalo

A mérkőzést Lod sárga lapja indította. A 7. percben Wind lövését Hradecky védte. 15.perc: Hojbjerg lövését Hradecky védte. 19.perC: Eriksen lőtt kevéssel a kapu mellé. 26.perc: Braithwaite hagyott ki helyzetet. 42.perc: Eriksen esett össze a pályán magától. Kjaer mentett meg életét mert a támadó nyelvét lenyelve esett össze. A mérkőzést félbeszakították ám végül miután Eriksen állapota stabilizálódott folytatódott.

A második félidőben az 51.percben Sparv sárgult be. 60.perc: a semmiből Uronen passzát Phojanpalo fejelt a hálóba 0:1! 65.perc: hazai büntetőt reklamáltak de végül elmaradt. 75.perc: ezúttal hazai büntető melyet Hojbjerg kihagyott. Több helyzet már nem alakult ki, így meglepetésre Finnország bezsebelte a 3 pontot.

A mérkőzés képe alapján Dániának kellet volna megszerezni a 3 pontot ám az élet nagyban átírta a forgatókönyvet. Eriksen majdnem tragikus esete ismét rávilágított a profi sport veszélyeire. Szerencsére állapotát stabilizálták sőt ő maga kérte folytassák a mérkőzést!

Belgium – Oroszország 

A B csoport legerősebb együttese a Belga válogatott papíron. Az Eb egyik hanem a legnagyobb esélyeseként tartják számon őket. Keretük tömve a világ legjobb játékosaival, igaz De Bruyne úgy tűnik sérülése miatt kénytelen lesz kihagyni az EB-t. Az Orosz válogatott a továbbjutásra pályázhat érdemben persze ehhez leginkább Dániával kell minden bizonnyal megküzdenie. A mai meccs esélyese egyértelműen Belgium.

Belgium: Courtois;Vertonghen;Boyata;Alderweireldt;Castagne;Dendoncker;Tielemans;Hazard;Carrasco;Lukaku;Mertens

Oroszország: Shunin;Fernandes;Semenov;Dzhikiya;Zhirkov;Barinov;Ozdoev;Zobnin;Golovin;Kuzyayev;Dzuyba

A mérkőzést a belga válogatott kezdte aktívan s a 10. percben Lukaku révén meg is szerezték a vezetést. Lukaku gólját Eriksennek ajánlotta. Majd Fernandes hagyott ki helyzetet s ezt követően Hazard lőtt Shunin védett nagyot. 34.perc: Menuier lőtt a hálóba 2:0! A mérkőzés eldőlni látszik. A félidő végén Menuier nagy helyzetet hagyott ki. 

A második félidőben leginkább a mezőnyharc dominált. A mérkőzés végére az orosz védelem kinyílt s ennek következtében Lukaku újabb gólt tudott lőni 3:0! 

Összességében papírforma eredmény született, a különbség jól jelzi a két nemzet közti valós tudáskülönbséget.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.