VILLAREAL F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A nemzetközi fociszezon a végéhez közeledik a klubcsapatokra nézve. Immár csupán egy mérkőzés választ el bennünket, hogy ma este megtudjuk vajon az idén Gdanskban rendezendő Európa Liga döntőt mely együttes nyeri? A pályaválasztás jogát a Villareal kapta így hazai mezben ők léphetnek pályára, míg ellenfelük a vendégként fellépő Manchetser United lesz. Mindkét együttes igencsak sok és helyenként megerőltető mérkőzéssel jutott el idáig. Talán az angol együttes sorsolása volt erősebb ám a Villareal többek közt az Arsenalt  tudta kétvállra fektetni az elődöntőben. A vörös ördögök a Real Sociedad mellet a Roma és a Milan együttesét is le kellett győzniük. A Villareal hazája bajnokságában 5. helyen végzett míg a Manchester United a 2. helyen végzett. A mai összecsapás esélyese inkább az angol együttes ám Unay Emery mint oly sokan tudják Európa Liga specialista hisz 3 alkalommal is megnyerte már a sorozatot. Kitűnő összecsapás előtt állunk. 

Villareal: Rulli;Pedro;Torres;Albiol;Foyth;Parejo;Coupe;Trigueros;pino;Bacca;Moreno

Manchester United: De Gea;Wan-Bissaka;Lindelöf;Bailly;Shaw;McTominay;Pogba;Greenwood;Fernandes;Rashford;Cavani

A mérkőzést a  Manchester United kezdte. 11.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 16.perC: hazai szöglet helyzet nélkül. 22.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 29.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Parejo fejelt a hálóba Lindelöf hibájából. A félidő hátralévő részét a Manchester United nyomása jellemezte. 48.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Villareal kezdte.  54.perc: Shaw szögletéből nem alakult ki helyzet. 55.perc: Cavani elé került a labda aki a kapuba lőtt a gól érvényes 1:1! 57.perc: Fernandes lőtt kevéssel a kapu mellé. 60.perc: Bacca állt be Couqlein helyére. 64.perc: ezúttal egy manchesteri büntető maradt el. 72.perc: Cavani fejesét a gólvonalról fejelték ki. 75.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 77.perc: Pino helyére Alcacer állt be illetve Gomez érkezett Trigueros helyére. 80.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 82.perc: Bailly és Foyth sárgult be. 88.perc: Pedraza helyére Moreno állt be illetve Foyth helyére Gaspar állt be. 92.perc: Torres hagyott ki nagy helyzetet. Ezzel véget is ért a rendes játékidő. 

A hosszabbítás első félidejét a Manchester United kezdte. Az első hosszabbítási rész inkább a Vilareal nyomásáról szólt. A 100.percben Fred állt be Greewood helyére. 103.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 

A hosszabbítás második félidejét a Villareal kezdte. 113.perc: újabb megtorlatlan kezezés. 114.perc: Cavani sárgult be. 115.perc: a Villareal úszott meg egy büntetőt. 116.perc: Tuanzeba állt be Bailly helyére illetve James váltotta Pogbat. 123.perc: Wan-Bissaka helyére Mata állt be illetve McTominay helyére Nicolao állt be majd Caque helyére Raba érkezett. Ezzel ért véget a mérkőzés. Következhettek a büntetők.

Moreno és Mata belőtte a büntetőket. Raba illetve Telles szintén. Alcaer és Fernandes is belőtték a maguk büntetőjét. Alberto Moreno és Rashford is betalált. Parejo illetve Cavani is belőtte a maga büntetőjét. Gomez és Fred is betaláltak 5:5! Következik a hirtelenhalál: Albiol és James betalált 6:6. Coqulein és Shaw is betalált 7:7! Gaspar illetve Tuanzebe is gólt lőtt 8:8! Torres és Lindelöf is belőtte a büntetőt 9:9! Immár csupán a két kapus maradt. Rulli belőtte a büntetőjét ám De Gera kihagyta 10:9! Elképesztő izgalmak után nyert a Villareal !!!!

Az első játékrészben a a hazaiak jól használták ki egyetlen helyzetüket. A második félidőben a vendégek ugyan tudtak szépíteni ám a győztes találatot már nem tudták bevinni. A hosszabbításban a Villareal állt közelebb a gólhoz ám végül maradt a döntetlen. Így az idei döntő büntetőkkel fog eldőlni. A büntetőket rendhagyó módon mindkét együttes belőtte így folytatódott a hirtelen halál. Végül De Gea hagyta ki a maga büntetőtét így története során először a Villareal nyerte az Európa Ligát!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.