EVERTON F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 8. Fordulójának Vasárnap kora délutáni rangadóját a Goodison Parkban rendezik ahol az Everton együttese fogadja ősi városi riválisát a Liverpoolt. A liga legtöbb piros lapot hozó párosításánál manapság alig találni nagyobb harcot hozó derbit. A hazaiak a tabella 5. helyéről várhatják  a mai összecsapást miután egy közepes szezonkezdetet követően 3 győzelmet 3 döntetlent és 1 vereséget  értek el eddig. Roberto Martinez együttese mint ahogy oly sok más európai együttes nem nélkülözi a sérülteket, emiatt ma Hibbert;Pienaar;Baines;Cleverley biztosan nem léphet pályára valamint eltiltás miatt Mirallas sem áll rendelkezésre. A vendég együttes szintén  hasonlóan kezdte a küzdelmeket ugyanis 3 győzelem mellett 2 döntetlen és 2 vereség szerepel Rodgers együttese neve mellett. A nyári átigazolásokat követően azonban ez az eredmény nem túl imponáló főként tudván mennyibe kerültek az új szerzemények. A sérülések listája a vendég oldalon sem épp a legrövidebb,  Flanagan;Henderson;Benteke;Lovren és Firmonho  is a maródiak listáját „erősíti”. A két együttes összecsapásai az utóbbi időszakban egy kivételtől eltekintve Liverpool sikert vagy döntetlent hoztak. Azonban látva az Everton  játékát a mai mérkőzés esélyesévé lépteti, de egy derbin természetesen bármi megtörténhet. izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Everton: Howard;Galloway;Mori;Jagielka;Browning;McCarthy;Barry;Naismith;Deluofeu;Barkley;Lukaku

Liverpool: Mignolet;Can;Skrtel;Sakho;Moreno;Lucas;Milner;Clyne;Coutinho;Sturridge;Ings

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 4.percben Howard jött ki veszélyesen a 16-oson belül ám Milner lába előtt a labdát rúgta ki. A 8.percben vendég szabadrúgás következett melyet a hazai védők fejeltek ki a 16-oson kívülre, a vendégek rögtön rácsaptak a játékszerre s egy jobb oldali be adást követően Sturridge lövésébe ért bele Jagielka. Az ezt követő szögletet egy újabb követte de helyzet egyikből sem alakult ki. A 11.percben Ings lőtt a kapu fölé közelről egy lecsorgó labdát követően. A 13.percben Clyne lőtt 16 méterről kapura ám a játékszer a léc fölött ment el. A 15.percben a hazai védők egy balról középre tett labdát vágtak ki. A 24.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazaiak hozhatták a játékszert. A 26.percben Howard védett nagyot lábbal Sturridge lövését követően. A 27.percben hazai szabadrúgás következett melyet Barkley végzett el, a beívelt labda üresen találta Naismith-t akinek fejesét Mignolet védte nagy bravúrral. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 30.percben egy távoli lövést követően ismét Mignolet védett nagyot, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 35.percben Can és Barkley is sárga lapot kapott kakaskodásért. A 37.percben Howard mentett lábbal, ezt követően vendég szöglet következett melyet követően Can ollózott a kapu mellé. A 42.percben egy sarokrúgást követően Ings maradt a kapu előtt üresen s nem is hibázott így a földre lefejelt labdáját követően megszerezték a hazaiak a vezetést. A 45.percben újabb vendég szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A hosszabbítás a félidő végén 3 perc, a 46.percben egy középre tett labdát követően Can és Skrtel is rosszul ért  a labdába ami Lukaku elé került aki 6 méterről a kapuba vágta a labdát 1:1! Óriási szerencséje volt a támadónak. Több helyzet már nem alakult ki a félidőben.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 47.percben hazai szöglet következett melyet rögtön még egy követhetett ebből azonban helyzet már nem alakult ki. A 48.percben Mignolet mentett nagyot az 5-ösön belül, Lukaku labdájába ért bele ami így nem a kapu előtt álló Deluofeu helyett Skrtelhez került. Az 55.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a labda Mignolet ölében landolt. A 60.percben Deluofeu helyére Lenon érkezett a hazaiaknál. A 62.percben Lenon futott el a jobb oldalon majd adott középre de labdáját a vendég védők vágták ki. A 63.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 65.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki, még e percben McCarthy sárgult be. A 66.percben Barkley lőtt centikkel a kapu mellé. A 69.percben Lucas is sárga lapot kapott lökésért. A 70.percben egy hazai szabadrúgást követően Barkley ívelését Skrtel fejelte ki a mezőnybe, ezt követően Lukakuhoz került  labda melyet a támadó kapura lőt de Mignolet hárítani tudott. A 72.percben Coutinho lövését védte Howard kapus. A 75.percben Ings helyére Lallana állt be a vendégeknél. A 77.percben Lucas szabálytalanságát követően hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 78.percben Kone állt be Naismith helyére valamint Lucas helyére Allen állt be. A 87.percben vendég szöglet következett melyet követően Howard kezében landolt a labda. A 88.percben Lukuaku lövését blokkolták. A 89.percben ismét Lukaku veszélyeztetett de próbálkozását ezúttal is blokkolni tudták. A 91.percben egy kakaskodást követően Sakho ás Lukaku sárgult be. A hosszabbítás 3 perc, a 93.percben Lenon lövése akadt el Lukaku lábában. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 1.1!

Az első félidő a vártnál talán kisebb iramot hozott,ettől függetlenül mindkét csapat próbálkozott lövésekkel, mindkét kapusnak bravúrt is kellett bemutatni. A félidő végén két egyéni hibának köszönhetően mindkét együttes be tudott találni, s az így kialakult eredmény a mérkőzés illetve a játék képét hűen tükrözi. A második félidőben még az elsőnél is kevesebb volt a játék. A helyzetek száma sem az eget verte így gól nem született. Azt gondolom a döntetlen reális eredmény, valamint az elmúlt évek leggyengébb liverpooli derbijét láthattuk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.