EVERTON F.C-MANCHESTER CITY F.C

A Premier League 37.fordulójának rangadójára kerül sor ma kora este az Goodison Parkban. Az Everton a tabella 5.helyét foglalja el míg a vendég City a 3.helyen tartózkodik. A vendégeknek van még elmaradt mérkőzésük és amennyiben a mai meccset nyerik valamint az elmaradt mérkőzést is sikerrel abszolválják akkor átvehetik a vezetést a tabella élén. A hazaiaknak halvány esélye van még a BL kvalifikációs helyek elérésére de ez csak az Arsenaltól függ,amennyiben a londoniak nyerok a hétvégi meccsüket abban az esetben már matematikailag sem érhetik utol őket a stolverkosok. Az elmúlt fordulókat tekintve az Everton 4 győzelmet és 2 vereséget szenvedett el,a City 3 győzelem és 2 döntetlen mellett 1 vereséget szenvedett el. Az őszi összecsapást a manchesteriek nyerték 3:1-re. Az összecsapás esélyese a vendég alakulat de az utóbbi éveket tekintve nem sok babér termett számukra a Mersey partján.

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Javi Garcia lövését blokkolta a hazai védelem a 3.percben. Nasri középreadását fejelte szögletre Jagielka. A középretekert labdát Garcia  fejelte Howard kezébe. Zabalerta kapott kiváló labdát Aguerótól ám a védő az égbe lőtte azt. A 11.percben Barkley lőtt iszonyatosan nagy gólt 25 méterről Hart feje fölött 1:0! Zseniálisan ismerte fel a helyzetet a támadó és tekerte el a bal sarokba a jobb oldalról a játékszert, Hartnak esélye sem volt a hárításra. A 16.percben Toure lőtte a kapu fölé a labdát a 16-oson belülről. A 21.percben Barkley kígyózott át középen a City védelmen,végül Kompanynak sikerült megállítani szabályosan. A 22.percben Toure tálalt Aguero elé aki 12 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot 1:1! A 28.percben Aguero sérülése miatt Fernandinho állt be a vendég oldalon. Hazai szöglet a 29.percben,Baines tekerte középre a labdát de  a vendég védelem kifejelte azt. A 31.percben Toure adott középre de senki sem érkezett a vendég játékosok közül így az a hazaiakhoz került. A 40.percben Garcia sárgult be a vendég oldalon. Naismith lőtt távolról a kapu mellé a 43.percben,még ebben a percben Toure ment el a jobb szélen majd tálalt középre ezt még Howard védte ám az ezt követő Nasri beadást Dzeko fejelte a kapuba 11 méterről 1:2! A hosszabbítás 3 perc,a 48.percben Stones adta középre a labdát ahonnét Lukaku lőtt a lelátóra. Ezzel véget ért az első játékrész az állás 1:2!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46.percben Milner lőtte a labdát a hazai védők lábába. A 47.percben Barkley vezette végig szinte az egész pályán a labdát majd lőtt kapura de Hart óriási védéssel mentette meg kapuját az újabb góltól. A szögletből helyzet már nem alakult ki. A 48.percben Nasri cselezett a bal oldalon majd tálalt középre ahol Dzeko állt és lőtt a kapu közepébe 1:3! Az 50.percben Toure adptt középre a jobb szélről ám labdájára nem érkezett senki így a labdát a hazaiak meg tudták szerezni. Az 54.percben Barkley lövését követően hazai szöglet következett,helyzet ebből sem alakult ki. A 65.percben Baines tekerte középre a labdát ahol Lukaku érkezett és fejelt a kapufa segítségével a hálóba 2:3! A 66.percben Kolarov érkezett Toure helyére,Demichelis sárgult be ebben a percben majd Deulofeo érkezett Jaglielka helyére. A 71.percben Zabaleta húzott el a jobb szélen majd lőtt 12 méterről kapura de Howard védte próbálkozását. A szögletből gólveszély nem alakult ki. A 74.percben Nasri helyére David Silva érkezett. Osman helyett Mcgeady érkezett a pályára  a hazai oldalon illetve Dzeko kapott sárgalapot időhúzásért a 83.percben. Mcgeady beadását csúsztatták ki a vendég védők. A 87.percben Deulofeu törte át a City védelmét de végül csak az oldalhálóba tudta lőni a labdát. A hosszabbítás 6 perc,a 92.percben Silva lövése vágódott szögletre,melyet Kolarov végzett el de helyzet nem alakult ki belőle. Ezzel véget ért a mérkőzés a végeredmény 2:3!

Egy rendkívül változatos mérkőzést hozott e kora esti rangadó. Egyes periódusokban mintha aludtak volna a játékosok akiket néha gombnyomásra 5-10 percenként aktiváltak volna. Ez az egész mérkőzésen végig megfigyelhető volt. A korai gól jót tett az Evertonnak de még jobbat a vendégeknek akik ezt követően is higgadtak tudtak maradni majd meg is fordították a meccset. A második félidő hasonlóan kezdődött az elsőhöz csak épp vendég góllal. Ekkor már 1:3 volt melyet követően Lukaku még csökkentette a hátrányt de a döntetlent már nem sikerült kiharcolni a hazaiaknak. A City ezzel karnyújtásnyira került a bajnoki címtől melyet csak a Liverpool húzhat keresztül.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.