F.C BARCELONA-ATHLETIC BILBAO

A Spanyol Szuperkupa döntő visszavágóját rendezik meg ma este a Camp Nou stadionban. Az első összecsapáson bombameglepetésre az Athletic Bilbao együttese az eredmény tekintetében gyakorlatilag lemosta a Barcelona együttesét ugyanis 4:0-ra győzött. A játék képe természetesen nem volt ennyire egyoldalú ám az tény,hogy a katalánoknak sehogy sem jött össze a gólszerzés. Talán sokak azt gondolják,hogy a kupa sorsa gyakorlatilag eldőlt ám ha van csapat amely képes hasonló hátrányból fordítani az manapság éppen a Barcelona. Louis Enrique a mérkőzést követően le is nyilatkozta,hogy mindent megtesznek a visszavágón,hogy újabb trófeával bővítsék már eddig is népesre sikerült gyűjteményüket. Az esélyek a mérkőzést illetően egyértelműen a hazaiak mellett szólnak. A kupagyőzelmet illetően természetesen a vendég együttes áll jobban de láttunk már csodát az elmúlt években. Izgalmas összecsapás előtt állunk.

Barcelona: Bravo;Mathieu;Mascherano;Pique;Alves;Rakitic;Busquets;Iniesta;Pedro;Suarez;Messi

Athletic Bilbao: Iraizoz;Balenziga;Laporte;Etxeita;Boveda;Marcos;Gurpegi;Etxebarria;Susaeta;eraso;aduriz

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 6.percben Pedro lövését blokkolták a vendég védők majd ezt követően sarokrúgást következett melyből Pique lőtt kapura de lövése a felső lécen csattant. A 8.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből már nem alakult ki. A 10-percben vendég szögelt következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. A 18.percben Aduriz kapott pontos labdát a 16-oson belül ám lövését blokkolni tudták a hazai védők. A 22.percben ismét Aduriz elé került a labda de a hazai védők szerelni tudták. A sarokrúgást követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A 29.percben a vendég védőknek kellett tisztázni egy középre adott labdát követően, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 30. percben Boveda sárgult be a kapu előtti szabálytalanságáért. A szabadrúgást Messi lőtte kapura ám a labda ha centikkel is de elkerülte a kaput. A 33.percben Alves középre adását fejelték ki a vendég védők így újabb hazai szögelt következett melyet követően Iniesta lőtt a keresztléc fölé. A 38.percben eraso lőtt a 16-oson belülről ám lövése a kapu mellett zúgott el. A 41.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Suarez passzolt Messi elé aki szép mozdulattal juttatta a hálóba a labdát 1:0! Összesítésben 1:4! A túlzott gólörömért Pedro sárgult be ugyanebben a percben. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46.percben Mathieu adta középre a labdát de a vendégek tisztázni tudtak. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az ezt követőe percekben sorra érkeztek a beadások ám a vendég védők minden esetben tisztázni tudtak. Az 55.percben Suarez elől kellett tisztázni így hazai szöglet következett de ebből helyzet nem alakult ki. Az 56.percben Aduriz került helyzetbe de lövése a kapu előtt ment el keresztbe. Még ebben a Percben Pique követett el szabálytalanságot melyért rögtön piros lapot kapott, az eset után a szövetség határozza meg a játékosnak hány mérkőzést kell kihagynia de annyi biztos minimum 4-et. Az 57.percben elvégezett vendég büntetőt követően helyzet nem alakult ki. Az 58.percben egy jobb oldalról beívelt labdára Suarez érkezett jól ám próbálkozását Iraizoz bravúrral hárítani tudta. Az 59.percben egy újabb veszélyes beadásre ismét Suarez érkezett de ezúttal a keresztléc fölé lőtte a labdát,még ebben a percben Aduriz sárgult be. A 60.percben Etxebarria is a sárga laposok sorsára jutott. A 63.percben Suarez lőtt kapura de Iraizoz ezúttal is  labda útját állta. A 68.percben Etxeita helyére Elusondo érkezett a vendégeknél valamint Rakitic helyére Sandro a hazaiaknál. A 69.percben El Haddadi váltotta a minden bizonnyal utolsó meccsét játszó Pedrót. A 73.percben ismét Suarez próbálkozott de lövése a bal kapufa mellett ment el centikkel. A 74.percben Aduriz kapott pontos labdát majd lőtt a jobb alsó sarok irányába ám Bravo kapus a helyén volt és hárítani tudott, ám a kipattanóra Aduriz érkezett s lőtt a kapuba 1:1! Összesítésben 1:5 s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a kupa sorsa. A 81.percben Aduriz helyére Sola érkezett. A 83.percben Etxebarria helyére Tejedor érkezett a vendég oldalon. A 86.percben a pár perce beállt Sola szabálytalankodott piros lapot megérő módon így a vendégek is 10 emberre fogyatkoztak. A 88.percben hazai szöglet következhetett melyet rögtön két másik sarokrúgás követett de helyzet végül egyikből sem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc melyben említésre méltó helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:1-es mérkőzésállás melynek köszönhetően az Athletic Bilbao hódította el a Spanyol Szuperkupát.

Rgy rendkívül jó mérkőzést láthattunk a ma este folyamán is. A Barcelona úgy kezdte a mérkőzést ahogy azt Luiz Enriqe megjósolta ám a vendégek remek védőmunkájuknak köszönhetően a félidő végéig 0 gólon tartották a hazaiakat. A Barcelona gyakorlatilag végig támadta az első félidőt és nyomás alatt tartotta a Baszk védelmet ám Messi találatáig egész egyszerűen képtelenek voltak a falat átjátszani. A Bilbao s ki tudott alakítani egy egy helyzetet elsősorban Aduriz révén. A második játékrész ott folytatódott ahol az első abba maradt. A hazaiak nyomtak míg a vendégek igyekeztek kontrákkal válaszolni. A mérkőzés forduló pontját Pique kiállítása okozta aki szidalmazta a partjelzőt így igen komoly eltiltásra számíthat. A Barclona ezek után sem adta fel s elsősorban Suarez és Iniesta révén sok helyzetet alakított ki. A vendégek a létszámfölényt igyekezett kihasználni s a 74. percben Aduriz révén sikerült ezt gólra is váltaniuk. Ezt követően a hazaiak még becsületből hajtottak újabb gólra ám ez nem jött össze így maradt az összesítésben 5:1-es Bilbao siker.  Véleményem szerint elképzelhetetlen vol a két mérkőzés előtt,hogy valaki azt állítsa szent meggyőződéből,hogy az Athletic két mérkőzést követően 5:1-re mossa le a jelenlegi legjobb focit játszó egyesületet. Hihetetlen két mérkőzésen vagyunk túl ahol azt gondolom a játékos focié volt a főszerep. A Bilbao teljesen megérdemelten nyerte meg a Spanyol Szuperkupát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.