MANCHESTER UNITED F.C- CLUB BRUGGE

Elérkeztünk a Bajnokok Ligája Play Off szakaszához ahol a főtáblára vágyó együttesek két féle képen vívhatják ki helyüket a 32 csapatos mezőnyben. A Bajnoki ágon szerepelnek azon együttesek akik a hazájuk bajnokságát megnyerték és a selejtező körökön tovább jutottak a Play Off szakaszig és itt egymás közt dönthetik el mely 4 együttes kerül a csoportkörbe mely 4 az Európa Ligába. Valamint a másik ág sz úgynevezett nem bajnoki ág ahol a nagyobb bajnokságok azon együttesei foglalnak helyet akik kivívták a BL selejtezős helyezéseket.  Ma este az Angol bajnokság 4. helyezettje a Manchester United lép pályára a nem bajnoki ágon a belga bajnokságból qvalfikált Brugge együttesével mérkőzik meg. Mindkét együttes számára létfontosságú lenne a Bajnokok Ligája főtáblája. A hazai együttesnek a történelme miatt valamint az előző idény bevétel kiesésének pótlására a vendég gárda pedig története során először léphetne porondra a legmagasabb fociszinten. Természetesen az esélyek a több 100 millió font értékű Manchester United mellett szólnak ám láttunk már csodát a Bajnokok Ligájában. Izgalmas két összecsapás előtt állunk.

Manchester United: Romero;Shaw;Blind;Smalling;Darmian;Carrick;Schneiderlin;Mata;Januzaj;Depay;Rooney

Club Brugge: Bruzzese;Cools;Mechele;Durate;De Bock;Simons;Vormer;Vauquez;Dierckx;Diaby;Bolingoli

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben egy villámgyors hazai támadás végén Depay lőtt a kapu előtt keresztbe. A 3.percben egy vendég akció végén Romero bombázta ki a labdát a mezőnybe, még e percben Depay lövését blokkolták a vendég védők. Az 5.percben Januzaj középre adása csúszott le s így a vendégek hozhatták a labdát. A 6.percben Rooney adta középre a labdát de Bruzzese fogta a játékszert. A 8.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Carrick ért szerencsétlenül a labdába s az a saját kapujában landolt 0:1! A 13.percben Depay cselezte be magát a 16-oson belülre majd lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába 1:1! A 18.percben hazai sarokrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 24.percben a Brugge indult meg a jobb oldalon de Samlling révén a hazaiak megállították  a vendégeket. Az ezt követő sarokrúgásnál Romero-nak kellett fognai a labdát. A 25.percben Bolongoli sárgult be egy visszarántást követően. A 26.percben Depay próbálkozását blokkolták így hazai szögelt következett melyet követően Rooney lőtt félollós mozdulattal kapura de a védők a gólvonalról mentetni tudtak. Az ezt követő szögletnél szintén az angol volt a főszereplő ezúttal az ő fejéről hagyta el a labda a játékteret. A 28.percben Januzaj tűnt el gyanús körülmények között a 16-oson belül. A 37.percben egy hazai kontra végén Depay játszotta rosszul középre a labdát így azt társa nem érhette el. A 38.percben Depay lőtt távolról de Bruzzese magabiztosan hárítani tudott. A 40.percben Simons sérülése miatt Claudemir állt be. A 43.percben Depay maradt üresen a 16-oson belül majd gondolt egyet s jobb lábbal a kapu jobb oldalába tekerte a labdát 2:1! A hosszabbítás 2 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:1-es félidei állás.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Carrick helyére Schweinsteiger érkezett. A 46.percben Mata távoli kísérletét védte magabiztosan a vendégek kapusa. A 47.percben Depay beadásáról Rooney maradt le a jobb oldalon. Az 50.percben Darmian sárgult be. Az 51.percben egy jobb oldali beadás végén a hazai védőknek kellett tisztázniuk. Az 52.percben Rooney tört előre ám a 16-os vonalánál könnyedén szerelni tudták. Az 53.percben Depay távoli lövését fogta Bruzzese. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 56.percben Diaby helyére Oulare érkezett. Az 58.percben Rooney lövése ment el a kapu mellett. A 63.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 64.percben egy gyönyörű hazai támadás végén Rooney készítette le a labdát Depay elé aki ziccerből a kapu fölé bombázott. A 65.percben Januzaj tört előre de a védők könnyedén megállították. A 67.percben újabb hazai szögelt következett melyet követően Shweinsteiger elől rúgták ki  a labdát a vendég védők. A 72.percben Januzaj helyére Hernandez érkezett. A 73.percben Mechele sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást Depay lőtte centikkel a kapu mellé. A 74.percben egy jobb oldali beadás után a vendég védőknek kellett felszabadítaniuk. A 76.percben Schweinsteiger lőtt 18 méterről a kapu mellé. A 77.percben hazai szögelt következett melyet követően újabb hazai corner következett, a sarokrúgás előtt vendég csere Vazquez helyére Vanaken érkezett. A 80.percben Mechele kapta meg reklamálásért második sárga lapját így mehetett le a pályáról. A 81.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 82.percben Smalling is besárgult. A 84.percben Fellaini érkezett Rooney helyére. A hosszabbítás 3 perc. A 91.percben Vormer sárgult be. A 92.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Smalling fejelt a vendég kapus kezébe ziccerből. A 93.percben egy bal oldali beadást követően Fellaini érkezett a 16-oson belül s fejelt közelről a kapuba 3:1! Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Egy rendkívül érdekes mérkőzést láthattunk a BL Play Off első körében. Az első félidőben nem kis meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést egy óvatlan Carrick mozdulat következtében. Ezt követően a hazaiak nyomás alá helyezték a vendég kaput és ennek eredménye képpen 5 perccel a kapott gólt követően Depay révén a hazaiak ki is tudtak egyenlíteni. A hazaiak folytatták az offenzívát, melynek egy újabb Depay gól lett az eredménye. A második játékrészben ugyanaz folytatódott, mint az első félidőben, a United támadott, azonban nagyon sok helyzetet hagyott ki. A vendég együttes ugyan egy egy kontrát tudtak vezetni, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A 80. percet követően a vendég együttes emberhátrányba került és ennek következtében a hosszabbításban a hazaiaknak sikerült megszerezniük a harmadik gólt Fellaini révén. Véleményem szerint teljesen reális eredmény született a látottak alapján, amely egyúttal a tovább jutást is eldöntötte.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.