F.C. BARCELONA – PSG

A Bajnokok Ligája nyolcad döntőinek visszavágói szerdán is folytatódnak. A mai este során kiderül vajon a két héttel ezelőtti fiaskót követően képes e csodára a Barcelona a PSG ellen. Az első mérkőzésen mindenkit meglepő 4:0-s francia siker született s ekkor úgy tűnt gyakorlatilag úgy tűnt a katalánok számára itt a vég. Ám ezt követően két bajnokin is olyan játékkal rukkoltak elő amely esetleg némi reményt adhat a gránátvörös kékek számára. Jelenleg a spanyol bajnokságot vezetik a Real Madrid előtt igaz egy mérkőzéssel többet is játszottak. Eddigi 26 mérkőzésükből 18-at nyertek meg 6 döntetlen és 2 vereség mellett, utolsó 5 bajnokijukon 5 győzelmet arattak. Hazai pályán 13 mérkőzésből 9-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett, utolsó 5 hazai bajnokijukon 5 győzelmet arattak. Sérültek: Gomes;Mathieu és Vidal. A PSG együttese kezd magára találni az őszi szenvedést követően s jelenleg már 2.-ok a francia bajnokságban a Monaco mögött. Eddigi 28 mérkőzésükből 19-et nyertek meg 5 döntetlen és 4 vereség mellett, utolsó 5 bajnokijukon 4 győzelem mellett 1 döntetlent értek el. Idegenben 14 mérkőzésből 10 győzelmet arattak 4 vereség mellett, utóbbi 5 idegenbeli meccsüket megnyerték. Sérültek: Marquinhos;Motta és Rabiot. A mérkőzés esélyese a Barcelona.

Barcelona: ter Stegen, Umtiti, Pique, Mascherano, Iniesta, Busquets, Rakitic, Messi, Neymar, Suarez, Rafinha

PSG: Trapp, Meunier, Marquinhos, Silva, Kurzawa, Rabiot, Matuidi, Lucas, Verratti, Draxler, Cavani

Az első félidőt a Barcelona kezdte. 3. perc: Suarez helyezkedett jól a kapu előterében, majd az odaérkező labdát fejelte Trapp mellett a kapuba, 1:0! 5. perc: Matuidi sárgult be. 9. perc: Hazai szöglet következett, melyből egy újabb szöglet alakult ki, a beívelést követően a védők vágták ki a labdát. 11. perc: Draxler lőtte a labdát a kapu elé, de a védők szögletre rúgták azt. 12. perc: Vendég szöglet, melyből egy újabb szöglet, de egyikből sem alakult ki helyzet. 14. perc: Draxler sárgult be. 18. perc: Neymar vitte a labdát a kapuig, majd lőtt 24 méterről a kapu jobb oldala mellé. 23. perc: Pique sárgult be. 26. perc: Hazai szabadrúgás, Messi lőtte a labdát a sorfalba. 27. perc: Hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. 28. perc: Iniesta elé került a labda, majd lőtt 24 méterről a kapu fölé. 35. perc: Suarez vette át a labdát, majd lőtt laposan a kapu felé, azonban Trapp könnyedén védett. 36. perc: Busquets sárgult be. 40. perc: Kurzawa botlott meg a labdába, így az megpattant és bement a saját kapujába, ezzel 2:0! 42. perc: Cavani sárgult be. A hosszabbítás 3 perc. 47. perc: Mascherano adta középre a labdát, ahol azonban nem talált csapattársat, így a labda a védőkben akadt el. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az első félidő, melynek állása 2:0!

A második félidőt a PSG kezdte. 46. perc: Draxler vitte a labdát a 16-osig, majd egy védő útját állta, a kipattanót Draxel lőtte a kapu fölé. 49. perc: Rabiot botlott el s Neymar dőlt el a 16-oson belül amelyre a játékvezető érthetetlen okból, büntetőt ítélt a Barcelona javára. 50. perc: Messi lőtte a tizenegyest a kapu bal oldalába, 3:0! 52. perc: Cavani helyezkedett jól a 16-oson belül, majd a felé érkező labdát a jobb kapufába lőtte. 55. perc: Di Maria állt be Lucas helyére. 60. perc: Vendég szöglet következett, Di Maria beívelését követően a védők felszabadítottak. 61. perc: Rakitic sárgult be. 62. perc: Egy középre érkező labdát Kurzawa fejelt tovább Cavani elé, aki tökéletesen lőtte azt a hálóba, 3:1! 64. perc: Cavani kapott jó labdát, majd lövését ter Stegen védte hatalmas bravúrral. 64. perc: Neymar sárgult be. 65. perc: Iniesta helyére Arda Turan állt be. 67. perc: Suarez sárgult be. 75. perc: Draxlert váltotta Aurier. 76. perc: Roberto érkezett Rafinha helyére. 79. perc: Hazai szöglet következett, Neymar beívelését követően a védők könnyedén fel tudtak szabadítani. 84. perc: Rakitic helyére Gomes érkezett. 85. perc: Di Maria tört be a 16-oson belülre, majd lőtt kapura, de az elkerülte a kaput. 86. perc: Hazai szöglet, melyől helyzet nem alakult ki. 88. perc: Hazai szabadrúgás, Neymar lőtte a labdát 23 méterről a kapu bal felső sarkába, 4:1! 90. perc: Marquinhos szabálytalankodott, büntetőt rúghat a Barcelona. Még ebben a percben Marquinhos sárgult be. A hosszabbítás 5 perc. 91. perc: Neymar értékesítette a büntetőt, laposan lőtte a labdát a kapuba, 5:1! A felvételek lapján Suarez feldobta magát! 93. perc: Meunier helyére Krychowiak érkezett. 94. perc: Verratti sárgult be. 95. perc: Neymar tekerte a labdát Roberto elé, aki tökéletesen lőtte azt a kapuba, 6:1! Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 6:1!

Voltaképp a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb csodájának lehettünk ma este szemtanúi ugyanis 170 hasonló estből mindig az előnyben levő csapat jutott tovább, egészen a ma estééig. Sajnos azonban e mérkőzés több sebből is vérzett. Felfoghatatlan hogy egy ilyen erős kerettel felálló PSG hogyan változhatott 2 hét alatt ekkorát s egy  csúcsformáját ma este nélkülöző  Barcelona-tól hogyan ijedhetett meg ennyire. Unay Emery és csapata fejben mindenképpen elvesztette a mérkőzést ám nem csak ez döntött sajnos! A bírói tevékenység vérlázító s hogy egy ilyen fontos mérkőzésen, hogy adhatnak meg egy csapatnak két ennyire megkérdőjelezhető büntetőt szinte felfoghatatlan! Összességében azt gondolom egy előre alaposan megkomponált előadást láthattunk helyenként borzalmas színészi teljesítményekkel.

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.