F.C. BAYERN MÜNCHEN-B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 10. Fordulójának rangadójára sőt talán a német foci őszi szezonjának csúcsmeccsére kerül sor ma amikor is az Alliaznz Arenában a Bayern München fogadja a Borussia Dortmund csapatát. E presztízs párharc megnyerése mindkét fél számára létfontosságú álljanak bárhogy is az aktuális tabellán. Erre az évre ez hatványozottan igaz ugyanis a Müncheniek vezetik a tabellát míg a Dortmund meglepetésre a tabella 15.helyén szerénykedik. Az elmúlt bajnokikat tekintve a hazaik 4 győzelem mellett 2 döntetlent sikerült kiharcolniuk míg a vendégeknek 1 döntetlen mellett 5 vereséget “sikerült” összehozni. A szakadék nemcsak a tabellán nagy a két rivális között hanem a mutatott játékban is. A Dortmund védelme rég nem látott mélységekben leledzik melynek ma nagy jelentősége lehet ugyanis ha nem szedik össze magukat Hummelsék akkor nagyon kitömheti őket mai ellenfelük. Az elmúlt éveket tekintve igen kiegyenlített a párharc a Bayern egy hajszálnyival áll csak jobban. A ma esti összecsapás egyértelmű esélyese  hazai gárda és amennyiben ettől eltérő eredmény születne az a meglepetés kategóriába tartozna.

Bayern München: Neuer;Benatia;Boateng;Alaba;Lahm;Alonso;Bernat;Robben;Müller;Lewandowski;Götze

Borussia Dortmund: Weidenfeller;Hummels;Durm;Sokratis;Piscek;Mihtarjan;Bender;Kagawa;Kehl,Reus;Aubameyang

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 6.percben Robben lövését védte Weidenfeller óriási bravúrral a kapufára,az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 9.percben Mihtarjan vezette keresztbe a hazaik 16-osa előtt a labdát majd a jobb kapufát lőtte telibe. A 10.percben Reus lőtt a keresztléc fölé 16 méterről. A 13.percben Boateng ugratta ki Müllert aki estében a kapu bal oldala mellé. A 16. percben Robben tálalt Götze elé aki félollós mozdulattal lőtt Weidenfeller ölébe. A 23.percben Robben lőtt 19 méterről de Weidenfeller hatalmasat védett,az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A 28.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 31.percben Aubameyang adta Reus fejére a labdát aki a kapu jobb alsó sarkába fejelte a labdát 1:0! A 34.percben rögtön egymásután 3 kapura lövést produkáltak a hazaiak de a védelem és Weidenfeller elhárította a veszélyt. A 36.percben Alonso sárgult be egy becsúszást követen. A 38.percben Weidenfeller fogta meg Müller ziccerét. A 39.percben Robben cselezte magát tisztára de lövésébe beleléptek így maradt a 0:0! A 45.percben hazai szöglet következett melyet Robben ívelt középre ám helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc,a 46.percben egy hazai szabadrúgást követően Weidenfeller öklözte ki a labdát s ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Subotic állt be a vendég oldalon Hummels helyére. A 46.percben Alonso megpattanó lövését fogta meg Weidenfeller. A 47.percben Lahm készített Robben elé de Weidenfeller ismét könnyedén védeni tudott. Az 51.percben ismét Weidenfeller védett hatalmasat Müller próbálkozását követően. Az 52.percben ismét a Dortmund kapusa jött ki jól kapujából s ütötte ki a mezőnybe a labdát. Az 53.percben Müller lőtt kapura de lövésébe beleértek így hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 55.percben megint hazai szöglet melyet Benatia fejelt a kapu fölé. Az 59.percben Aubameyang lőtt távolról Neuer kezébe egy szabadrúgást. Az 59.percben Reus tálalt Kagawa elé aki gyönyörűen fordult s lőtt kapura de a labda ha centikkel is de  a kapu mellé ment. A 64.percben hazai szöglet következett melyet követően Benatia fejelte kapu mellé centikkel. A 67.percben Alaba lőtt egy távoli szabadrúgást a kapu fölé. A 70.percben Ribey váltotta Götzét a hazaiaknál. A 71.percben Kagawa szögletét húzta le Neuer. A 72.percben Kagawa helyét Grosskeutz foglalta el,még ebben a percben egy lecsorgó labdára Lewandowski csapott le s lőtte ki a kapu bal alsó sarkát 1:1! A 74.percben Müller lőtt távolról de Weienfeller magabiztosan fogta a labdát. A 81.percben Müller helyére Pizzaro érkezett a hazai oldalon valamint Ramos váltotta Aubameyangot a vendégeknél. A 84.percben Ribery passzát követően Pizzaro maradt üresen a 16-oson belül ám a kapu helyett Weidenfellerbe lőtte a labdát. A 85.percben Subotic veszítette el a labdát majd rántotta vissza Riberyt a 16-oson belül így a hazaiak büntetőt rúghattak. A 11-est Robben lőtte be a kapu jobb alsó sarkába ezzel 2:1! A 87.percben Durm lőtt távolról a kapu mellé. A 88.percben Rode érkezett Lewandowski helyére. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben egy vendég szabadrúgást követően vendég szöglet következett melyet azonban Neuer lehúzott a levegőből. Ezza el véget is ért a mérkőzés.

Egy rendkívül magas színvonalú mérkőzést láthattunk úgy az első mint a második félidőben. Az első játékrészben a Dortmundiaknak feküdt a Bayern labdabirtokló játéka ugyanis a vendégek a kontrákra álltak be se ebből meg is tudták tartani a vezetést. A Müncheniek az egész mérkőzésen többet birtokolták a labdát s ennek következtében több helyzetet is alakítottak ki ám ezeket egészen a második félidő közepéig nem sikerült gólra váltani. A mérkőzés úgy gondolom két cserének köszönhetően dőlt el. A vendégeknél nagyot hibázott mindkét esetben Subotic aki a félidőben állt be Hummels helyére ezzel párhuzamosan mindkét gólban benne volt a hazaiaktól a csereként beállt Ribery. Összességében egy kiváló mérkőzést láthattunk ahol az erősebb és jobban játszó együttes megérdemelten zsebelte be a 3 pontot.

Check Also

ATALANTA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Bajnokok Ligája csoportköre folytatódik. Az F csoportban a nap rangadójaként a botladozó Manchester United …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.