F.C. BAYERN MÜNCHEN-F.C. BARCELONA

A Bajnokok Ligája utolsó 3 mérkőzéséhez érkeztünk. A ma este folyamán eldől vajon ki jut elsőként a Berlinben rendezendő döntőre. Az első összecsapáson remek játékkal s Messinek köszönhetően a katalánok 3:0-ra mosták le a pályáról Guardiola Bayern Münchenjét. A Barcelónának a Bl-t leszámítva is kitűnő hete van ugyanis a hét végén győzött valamint közvetlen riválisa a Real Madrid döntetlent játszott a Valenciával így gyakorlatilag megnyerte a Spanyol pontvadászatot bár matematikailag még ez nem jelenthető ki. Az ezt megelőző 4 bajnokin győzni tudott a Barcelona egy döntetlen mellett. A sérültek listája a mai napon is üres csakúgy mint a múlt héten. Egészen más a helyzet a hazaiaknál. talán kezdjük a sérültekkel: Ribery;Robben;Badstuber;Alaba;Starke és Rode. E mellett a Müncheniek az elmúlt 3 hétben gyakorlatilag nem nyertek tétmérkőzést. A Bayer Leverkusen a már bajnok Münchenieket győzte le, ezután a Dortmund ejtette ki őket a Német kupa elődöntőjében majd jött a zakó a katalánoktól 0:3; s ha ez még nem lett volna elég a hétvégén az Augsburg is győzni tudott 1:0-ra az Allianz Arenában. Így sokminden elmondható a bőrgatyásokról de az semmiképp,hogy jó formában lennének. Természetesen rögtön találgatások láttak napvilágot, hogy Guardiola elhagyja a klubot. Természetesen ezek csak pletykák. Az azonban nagyon valósnak tűnik,hogy ha a ma este folyamán valami csodának nem leszünk szemtanúi akkor a döntő egyik résztvevője a Barcelona lesz. Jó mérkőzés előtt állunk!

Bayern München: Neuer, Bernat, Boateng, Benatia, Rafinha, Lahm, Schweinsteiger, Alonso, Alcantara, Lewandowski, Müller

Barcelona: ter Stegen, Alba, Mascherano, Pique, Alves, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 3. percben Müller lőtte hosszan előre a labdát, azonban senki nem érte már el. Egy középre érkező labdát Rakitic lőtt keresztbe a kapu előtt, majd a túl oldalról Neymar ívelte kapura a labdát, azonban Neuer kiütötte azt. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 7. percben hazai szöglet következett, a középre ívelt labdát Benatia fejelte 11 méterről a kapuba, ezzel 1:0! A 13. percben egy jobbról érkező labdát Lewandowski próbált kapura lőni, azonban a védők blokkolni tudták. A 14. percben Messi lőtte középre a labdát, ahonnan Suarez adta át azt Neymarnak, ő pedig belőtte a labdát a kapuba, ezzel 1:1! A 18. percben Müller lőtte a labdát a kapu elé, azonban a labda kiment a pályáról, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 26.percben egy veszélyes hazai helyzetet követően a túloldalon Messi került helyzetbe de lövését Neuer védte. A 29.percben egy vendég kontra végén ismét Suarez ment el a jobb oldalon majd Passzolt Neymar  elé aki higgadtan lőtt a kapu jobb alsó sarkába 1:2! A 38.percben Schweinsteiger fejesét védte Ter Stegen gyönyörű mozdulattal. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 40.percben Thiago ment át a vendégek védelmén majd passzolt Müller elé aki azonban Ter Stegen-be lőtte. A 45.percben hazai szabadrúgás következett melyet Alonso lőtt a 16-oson belülre ahonnét Benatia fejelt a kapu mellé. A hosszabbítás 2 perc az első félidőben. A 47.percben Thiago sárgult be. Ezzel véget is ért az első játékrészt.

A második játékrészt hazaiak kezdték. A félidőben Suarez helyére Pedro állt be. Az 58.percben Lewandowski lőtt 17 méterről a kapu bal sarkába 2:2! A 63.percben egy hazai szabadrúgást követően Müller lőtt a jobb kapufa mellé. A 64.percben Rakitic sárgult be. A 68.percben Lahm helyére Rode érkezett. A 72.percben Rakitic helyére Mathieu érkezett a vendégeknél. A 74.percben Müller lőtt 17 méterről a kapu bal alsó sarkába 3:2! A 75.percben Xavi váltotta Iniestát. A 76.percben Lewandowski kapott sárga lapot reklamálásért. A 78.percben Lewandowski lövése pattant egy vendég védőről a kapu mellé. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 81.percben Alonso sárgult be. A 85.percben Pedro kapott sárga lapot becsúszásért. A 87.percben Schweinsteiger helyére Martinez érkezett valamint Müller helyére Götze érkezett. A hosszabbítás 3 perc. A 92.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 92.percben Neymar passzolt ziccerből Messi elé aki azonban hosszan vette át a labdát. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 3:2!

Egy kitűnő első félidőt láthattunk. A hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést de mielőtt reménykedni kezdhettek volna Neymar gyakorlatilag eldöntötte hogy a Barcelona fog a Berlini döntőben játszani. Ezt követően a brazil ismét betalált s a már addig is behozhatatlannak tűnő előnyt még tetemesebbé tette. A hazaiak játéka ekkor igen görcsösnek tűnt. A második félidőre azonban a hazaiak felszívták magukat valamint a vendégek sem akkora harci kedvvel vonultak ki. A mérkőzést végül a bajorok meg tudták fordítani s nem s érdemtelenül. Összességében nagyon jó két összecsapást láthattunk ahol a Barcelona bebizonyította,hogy jelen pillanatba a Bayern München előtt áll a játékot tekintve. Valamint bebizonyosodott,hogy Guardiola sem mindenható és egy ilyen sérüléshullámot még az ő zsenije sem tud túlszárnyalni.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.