NÉMETORSZÁG-ANGLIA

Nem is lehetne a hét vége első napját rangosabb összecsapással zárni mint egy Német Angol klasszikus. Ugyan papíron barátságos mérkőzésről beszélünk azonban a múlt miatt sem lehet ezen összecsapást ekként kezelni. Németország a regnáló világbajnok míg Anglia 1966-óta vágyik egy újabb aranyserlegre, melyet ha nem is a VB-n de az EB-n kis szerencsével akár el is hódíthat. Jelenleg a hazai együttes áll sokkal előrébb tekintve, hogy a keretből egyedül Schweinsteiger hiányzik sérülés miatt, ám látva az idei teljesítményét nem biztos,hogy látszódni foga pályán a hiánya. Az Angol együttes mind játéktudásban mind sérültek terén rosszabbul áll, Sterling;Hart;Chamberlain és Bertrand mindenképpen ki kell,hogy hagyja a mai összecsapást ráadásul Rooney játéka is kérdéses. A két együttes elmúlt 6 találkozójából a Német együttes 4 mérkőzést nyert míg az Angolok 2-őt. Az esélyek nem csak a múlt miatt hanem a jelen matt is a hazaiak mellett állnak, ám az angolokat nem szabad leírni főként a németek ellen.

Németország: Neuer;Hector;Hummels;Rudiger;Can;Khedira;Kroos;Müller;Özil;Reus;Gomez

Anglia: Butland;Clyne;Smalling;Chaill;Rose;Henderson;Dier;Welbeck;Lallana;Alli;Kane

A mérkőzést a hazaik kezdték. A 4.percben Khedira lőtt a kapu fölé azonban lövésébe beleértek így sarokrúgás következett melyből nem alakult ki helyzet. A 7.percben vendég szöglet következett melyet követően Cahill fejelt a kapu mellé centikkel. A 13.percben egy jobb oldali beadást követően Gomezt kellett a vendég védőknek megelőzni, sarokrúgás következett melyet követően Butland-nak kellett előbb védeni majd a kipattanót Reus lőtte 14 méterről a kapu mellé. A 17.percben Alli lőtt távolról a léc fölé. A 26.percben Kane jobb oldali beadását Hummels vágta ki a 16-oson belülről. A 28.percben Gomez kapott kitűnő indítást s lőtt a jobb alsó sarokba ám a partjelző (tévesen) lest intett így a találat érvénytelenítve lett. A 29.percben Henderson próbálkozása ment el Neuer kapuja mellett. A 30.percben Butland vetődött ki jól s szedte fel Gomez elől a játékszert a 16-oson belül. A 31.percben Kane lőtt estéből a léc fölé. A 34.percben Kroos lőtt távolról a keresztléc fölé. A 35.percben haza szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 38.percben egy szép vendég akciót követően Lallana lőtt a kapu fölé. A 39.percben Can sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Henderson ívelt középre de a hazaiak kifejelték azt. A 43.percben Kroos gyönyörű lövését követően a vélhetően megsérülő  Butland maradt le így a labda a rövid oldalon ment be a kapuba 1:0! A találatot követően Butland   helyére Forster érkezett. A hosszabbítás 3 perc, a 48.percben Rose mentett hatalmasat egy hazai akció végén. Ezzel véget is ért a játékrész.

A második félidőt a vendégek kezdték. A félidőben Tah állt be a hazaiaknál Hummels helyére. A 49.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendégek hozhatták el a labdát. Az 50.percben újabb hazai szabadrúgás következett melyet követően Forster ütötte ki a labdát, az ezt követő sarokrúgásból nem alakult ki helyzet. Az 52.percben Alli távoli löketét Neuer védte nagy bravúrral. Az 55.percben Can hibáit követően Henderson lövését Hector-nak kellett blokkolnia. A sarokrúgást követően Neuer fogta meg a labdát. Az 57.percben Khedira ívelte a labdát Gomez fejére aki a kapuba fejelte azt 2:0! Az 59.percben Özil lövését védte Forster. A 61.percben Kane egy kipattanó labdát lőtt szépen a kapu jobb oldalába 2:1! A 63.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 64.percben Reus helyére Schürrle állt be a hazaiknál. A 65.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 67.percben vendég szabadrúgás következett kitűnő pozícióból mely a sorfalban halt el. A 69.percben egy formás vendég akció végén Alli lövését védte Neuer. A 71.percben Welbeck és helyére Wardy állt be valamint Lallana helyére Barkley érkezett a vendégeknél. A 74.percben Clyne adott középre ahol Vardy érkezett s egyből lőtt a kapuba sarokkal nyakán védőjével, zseniális megoldás Vardy második labdaérintése már a kapuba kötött ki 2:2! A 79.percben Gomez helyére a hazaiaknál Götze állt be. A 80.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 81.percben Dier sárgult be. A 82.percben ismét vendég sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 83.percben Henderson távoli lökete ment centikkel Neuer kapuja mellé. A 84.percben Alli került az üres kapu elé de a kapu helyett a léc fölé lőtte a labdát érthetetlen okból. A 85.percben vendég szabadrúgás következett melyet Henderson ívelt a 16-oson belülre de végül Neuer kezébe került a labda. A 88.percben Schürrle beadását vágták ki  a vendég védők. A hosszabbítás 3 perc. A 91. percben vendég szöglet következett, Henderson beívelését követően Dier fejelte a labdát a jobb alsó sarokba, 2:3!

Az első félidőben a hazaik kezdtek jobban és ahogy haladtak a percek előre egyre jobban és veszélyesebben játszottak mely előbb egy les majd egy érvényes találat révén ki is csúcsosodott. A vendég együttes igyekezett gyors támadásokat vezetni melyek kisebb-nagyobb veszélyt jelentett a hazai védők bizonytalansága miatt de gólig nem jutottak. A második félidőben egy még az elsőnél is izgalmasabb játékot láthattunk. A hazaiak gyorsan megszerezték második találatukat mellyel úgy tűnt a mérkőzés eldőlt. Sőt ezt követően még több nagy helyzetet is kialakítottak ám képtelenek voltak betalálni, ezt követően jött Kane gólja ami a meccs fordulópontját jelentette. A cserék is bejöttek az angoloknál nem úgy a hazaiaknál, Vardy beállását követően már 2.2 volt az állás de a vendégek nem álltak le s a végén a 3. találatot is begyötörték. Kitűnő mérkőzést láthattunk ahol a nagyobb akaraterő diadalmaskodott.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.