FRANCIAORSZÁG-ÍRORSZÁG

Folytatódnak az Európa Bajnokság nyolcaddöntői. A mai napon is három remélhetőleg az EB eddigi színvonalához hasonlóan jó mérkőzés vár ránk. A sort az A csoport győztese Franciaország és az E csoport harmadikja Írország összecsapása folytatja. A franciák a nyitó mérkőzésen verték meg 2:1-re Romániát majd a következő körben két késői találattal Albániát győzték le. A harmadik körben Svájc válogatottjával játszottak döntetlent, így 7 ponttal lettek csoportelsők. Az Ír válogatott Svédországgal játszott döntetlent majd Belgiumtól szenvedtek sima vereséget végül némi meglepetésre az olasz válogatottat győzték le egy góllal. Így 4 ponttal a második legjobb csoport harmadikként jutottak tovább. A mérkőzés torony magas esélyese a hazai francia gárda de ettől függetlenül nem várható,hogy a házigazdák sokgólos összecsapáson jutnak tovább.7

Franciaország: Lloris;Sagna;Rami;Koscielny;Evra;Pogba;Kante;Matuidi;Payet;Giroud;Griezmann

Írország: Randolph;Ward;Duffy;Keogh;Coleman;Brady;McCarthy;Hendrick;McClean;Murphy;Long

A mérkőzést az ír válogatott kezdte. Az első percben egy hazai védelmi hibát követően ír büntető következett melyet Brady lőtt a hálóba 0:1! Kitűnően kezdődik a mérkőzés. Az 5.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 8.percben Payet szabadrúgását Randolph védte szép mozdulattal. A 13.percben újabb szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki. A 19.percben Griezmann fejesét védte Randolph. A 22.percben Murphy lőtt kapura de Lloris hárítani tudott. A 24.percben Pogba lőtt távolról a kapura de lövését Randolph hárítani tudta. A 25.percben Coleman sárgult be, majd Kante is erre a sorsra jutott. Kante így ha továbbjutnak nem játszhat. A 39.percben Brady szögletét Lloris húzta le.A 41.percben Hendrick sárgult be így Hendrick is ki kell hagyja a következő mérkőzést. A 42.percben Duffy fejelt kapura egy szabadrúgást követően de a labda a kapu mellé szállt. A 44.percben Rami is besárgult így ha továbbjutnak ő sem léphet pályára. A félidő végén a hosszabbítás 4 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a francia válogatott kezdte. A félidőben Kante helyére Coman állt be. A 49.percben Koscielny fejelt közelről a bal kapufa mellé. Az 52.percben McClean passzát Lloris csípte el az ötösön belül. Az 53.percben Payet lőtt a kapu mellé. Az 56.percben Matudidi lőtt kapura de sunyi lövését Randolph hárítani tudta. Az ezt követő szögletből Sagna ívelt a kapu elé ahol Griezmann érkezett s fejelt a kapu jobb oldalába 1:1! A 61.percben Payet távoli lövése a kapu fölé ment. Az 58.percben Giroud szerezte meg a labdát majd passzolt Griezmann elé aki ziccerből nem hibázott 2:1! A 65.percben Murphy helyére Walters érkezett. A 66.percben Duffy szabálytalankodott utolsó emberként hátulról csúszott be páros lábbal ráadásul gólhelyzetben levő játékosra így piros lappal hagyta el a pályát. A 68.percben McClean helyére O’Shea állt be. A 73.percben Giroud helyét Gignac vette át. A 77.percben hazi szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 78.percben Gignac lőtt a felső léc fölé. A 79.percben két hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki egyikből sem. A 80.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 85.percben hazai szöglet kimaradt de gólveszélyebből sem alakult ki.A hosszabbítás 3 perc. A 93.percben Griezmann ziccerét Randolph hárította bravúrral, ezt követően Coman helyére Sissoko állt be s a mérkőzés ezzel véget is ért.

Az első játékrészben a vendégek villámgyorsan szerezték meg a vezetést, ezt követően kontrákra álltak be melyekből egy-egy helyzetet ki is tudtak alakítani. A hazaik végig nyomták a élidőt de helyzeteik közül egy sem akart bemenni. A második félidőben a hazai válogatott nyomott s a két együttes tudásbeli különbsége megmutatkozott. A hazaiak akár több góllal is nyerhettek volna.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.