HORVÁTORSZÁG – PORTUGÁLIA

Az eddigi Európa Bajnokság egyik legnagyobb rangadója előtt állunk ahol a D csoport győztese Horvátország válogatottja mérkőzik meg az F jelű négyes meglepetés harmadikjával Portugáliával. A horvát együttes az első csoportkörben Törökországot verte meg, a következő fordulóban kisebb meglepetésre 2 gólos előnyt leadva döntetlent játszott a cseh válogatottal ám ennél is nagyobb meglepetésre legyőzte a végső esélyesként is kikiáltott spanyol válogatottat ráadásul hátrányból fordítva. Így 7 pontot gyűjtve nyerték meg csoportjukat. A portugál együttes először Izland-al játszott meglepetésre döntetlent majd Ausztriával is döntetlent játszott, hogy aztán az EB eddigi talán legjobb meccsén 3:3-as döntetlent játsszon a magyar válogatottal. Így a csoport harmadik helyén végeztek s a 3. legjobb csoport harmadikként jutottak tovább. Izgalmas mérkőzés előtt állunk melynek esélyesei a horvátok.

Horvátország: Subasic;Strinic;Vida;Corluka;Srna;Modric;Badelj;Perisic;Rakitic;Brozovic;Mandzukic

Portugália: Patricio;Cedric;Pepe,Fonte;Guerreiro;Gomes;Carvalho;Silva;Mario;Nani;Ronaldo

A mérkőzést a horvát válogatott kezdte. A 15.percben portugál szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 25.percben egy portugál szabadrúgást követően Pepe fejelt centikkel a kapu fölé. A 30.percbe Perisic lőtt az oldalhálóba éles szögből. A 34.percben horvát szögelt következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 37.percbe horvát szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 45.percben horvát szabadrúgás következett melyet követően horvát szöglet következett a labdát Pepe fejelte ki. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a portugál válogatott kezdte. Az 50.percben Gomes helyére Sanhez állt be. Az 52.percben egy beívelést követően a portugál védelem mentett szögletre de a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 57.percben Sanchez lőtt a kapu mellé távolról. A 61.percben horvát szabadrúgás következett melyet követően Vida fejelte el a labdát a kapu mellé centikkel. A 64.percben Nani elől fejelték ki a labdát. A 70.percben portugál szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 75.percben horvát szabadrúgás következett szabadrúgással a 16-os oldalvonalától de helyzet ebből sem alakult ki. A 79.percben horvát szabadrúgás következett de ebből sem alakult ki helyzet. A 87.percben Quaresma érkezett Mario helyére. A 88.percben Kalinic állt be Mandzukic helyére. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben Pepe vágta ki a jobbról középre lőtt labdát. A 93.percben horvát szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki s a rendes játékidő ezzel ért véget.

A hosszabbítás első félidejét a portugál válogatott kezdte. A 92.percben horvát szabadrúgás következett jó szögből melyet követően Srna lőtt a sorfalba. A 94.percben Perisic fejelt a kapu fölé. A 97.percben Kalinic lőtt távolról a kapu mellé. A 101.percben egy szabadrúgást követően a horvát védelem szabadított fel Nani elől. A 102.percben ismét portugál szabadrúgás következett melyet szögletre cseréltek de helyzetet ebből sem tudtak kialakítani. A 105.percben Perisic lőtt a kapu fölé éles szögből. Ezzel véget ért a hosszabbítás első félideje.

A hosszabbítás második félidejét a horvát válogatott kezdte. A 108.percben Silva helyére Danilo érkezett. A 110.percben Rakitic helyére Pjaca érkezett. A 112.percben horvát szöglet következett melyet követően Vida fejelt a kapu fölé, nagy helyzet volt. A 115.percben Perisic próbálkozását blokkolták. A 116.perc végre egy akció futott a bal oldalon de védelem menteni tudott. A 117.percben egy portugál kontra végén Ronaldo maradt üresen majd lőtt kapura melyet Subasic még védett de a labdát 1 méterről Quaresma fejelte a kapuba. A 119.percben Pjaca szlalomozott a 16-oson belül majd szögletet harcolt ki melyet követően helyzet nem alakult ki. A 120.percben Chorluka helyére Krimarich állt be. A 121.percben horvát szabadrúgás következett melyet követően Vida lőtt a kapu mellé. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben mindkét együttes a biztonságra törekedett így gyakorlatilag egy helyzet alakult ki. A második játékrészben mindkét együttes egy fokozattal magasabb szintre kapcsolt de lényegében semmi sem változott. A hosszabbításban az utolsó 10 percben a foci került előtérbe melyből ezúttal is a horvátok jöttek ki rosszul. A továbbjutást ha lehet mondani egyik csapat sem érdemelte meg de ilyen a foci. Portugália a legjobb 8 közé jutott.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.