FRANCIAORSZÁG – IZLAND

Elérkeztünk az Európa Bajnokság utolsó negyeddöntő mérkőzéséhez ahol a házigazda franciák mérkőznek meg az EB egyik meglepetés csapata Izland ellen. A hazaiak az A csoportot nyerték meg miután Romániát verték az első körben majd Albániát a másodikban, végül Svájc gárdája ellen döntetlennel zárták az első szakaszt. A nyolcaddöntőben Írországot verték meg hátrányból fordítva s így jutottak a legjobb 8 válogatott közé. Az izlandi együttes az első csoportkörben Portugáliával játszott döntetlent majd Magyarországgal is x-eltek. Az utolsó csoportkörben Ausztriát verték meg, így a második helyen a mi fiaink mögött jutottak tovább ahol Anglia együttesét verték meg hátrányból felállva. A mai mérkőzése esélyese a hazai együttes, s sokak véleménye szerint a kérdés csupán az,hogy a hazaiak mennyivel nyernek. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Franciaország: Lloris;Evra;Koscielny;Umtiti;Sagna;Pogba;Matuidi;Payet;Griezmann;Sissoko;Giroud

Izland: Halldorsson;saevarsson;Arnason;Sigurdsson;Bjarnasson;Sigurdsson;Gunnarsson;Gudmundsson;Sighthorsson;Bidavarsson

A mérkőzést Franciaország kezdte. A 4.percben Lloris védte Sigurdsson próbálkozását. A 6.percben Payet lőtt a kapu közepében álló Halldorsson kezébe. A 12.percben Matuidi adta középre a labdát melyre Giroud érkezett jól s lőtt a hálóba 1:0! A 16.percben vendég szabadrúgás melyet Lloris hatástalanított. A 18.percben Bodavarsson fejesét fogta Lloris. A 19.percben hazai szöglet következett melyet követően Pogba fejelt a hálóba 2:0! A 25.percben Bodavarsson lőtt a kapu fölé. A 29.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 43.percben Payet lőtt szép mozdulattal a hálóba 3:0! Az ezt követő támadásból Griezmann talált a hálóba 4:0! A mérkőzés eldőlt.

A második félidőt Izland kezdte. A félidőben Finnbogasson érkezett Bodevarsson helyére illetve Arnason helyére Ingason. Az 50.percben Payet lőtt egy ziccert a kapu fölé. Az 56.percben izlandi szépítő gól szerzője Sigurdsson 4:1! Az 58.percben hazai szabadrúgás melyet követően Giroud fejelt a kapuba 5:1! A 63.percben vendég szöglet következett melyet követően Ingason fejelt a kapu mellé. A 64.percben ismét vendég szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 70.percben hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 72.percben Koscielny helyére Mangala érkezett. A 75.percben Gunnarsson sárgult be. A 80.percben Coman állt be Payet helyére majd Gudjonsen állt be Sigthorsson helyére. A 84.percben Skulason beadását Bjarnasson fejelte a hálóba 5:2! Az EB leggólgazdagabb mérkőzése. A 87.percben két vendég szöglet követte egymást de helyzet egyikből sem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc, a 92.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki így maradt az 5:2-es végeredmény.

Az első játékrészben a hazaiak nekirontottak ellenfelüknek s 20 perc alatt gyakorlatilag eldöntötték a meccset. A vendégek igyekeztek mielőbb válaszolni de félidő végén bekapott 2 gól gyakorlatilag megpecsételte sorsukat. A második játékrészben a vendégek több térhez jutottak így két találatot is sikerült szerezniük. A hazaik is rúgtak még egy találatot így nem maradtak gól nélkül ebben a félidőben sem. Összességében egy szórakoztató jó mérkőzést láthattunk.

Az elődöntőben:

Franciaország-Németország illetve Portugália-Wales

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.