FRANCIAORSZÁG-NÉMETORSZÁG

A Vb negyeddöntőihez érkeztünk ahol először Franciaország mérkőzik meg Németországgal. Franciaország a csoportkör során Svájcot Hondurast megverte és Ecuador együttesével döntetlent játszott így nyerték meg az E csoportot 7 ponttal. Németország a G csoportot nyerte meg miután az Egyesült Államokat és Portugáliát legyőzte és Ghana együttesével döntetlent játszottak. A nyolcaddöntők során a Németek Algéria együttesét győzték le a hosszabbításban szerzett góljaikkal. Franciaország a nyolcaddöntőben Nigériát verte 2:0-ra a rendes játékidő végén szerzett gólokkal. Rendkívül élvezetes mérkőzésre van kilátás a kér európai sztár válogatott között.

Franciaország: Lloris;Varane;Evra;Debuchy;Sakho;Pogba;Cabaye;Matuidi,Valbuena;Griezmann;Benzema

Németország: Neuer;Hummels;Lahm;Höwedes;Boateng;Müller;Kroos;Khedira;Schweinsteiger;Özil;Klose

Az első félidőt a Németek kezdték. A 3. percben Müller adta középre a labdát, ahol a védők kirúgták azt a mezőnybe. Az 5. percben Müller adott középre jobbról, de Lahm már nem érte el a labdát. A 6. percben egy középre érkező labdát Khedira vett át rosszul, így az akció elakadt. A 8. percben egy balról érkező labdát Khedira lőtt 8 méterről a kapu mellé. A 11. percben Valbuena rúgott középre a 16-oson belülre laposan, de Boateng tisztázni tudott. A 13. percben német szabadrúgás, a beívelt labdát követően Hummels fejelte a labdát a kapuba, ezzel 0:1! A 16. percben Pogba ívelt középre jobbról, de a labda lepattant egy védőről. A 20. percben német szabadrúgás, melyből helyzet nem alakult ki. A 25. percben egy középre érkező labdát Klose szerzett meg, de a 16-oson belül leszerelték a védők. A 26. percben újabb német támadás indult a jobb oldalon, de a 16-oson belül blokkolták a támadást a francia védők. A 30. percben német szabadrúgás, melyből szögletre rúgták a labdát a védők, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 33. percben egy középre érkező labdát Özil lőtt volna el, de blokkolták végül. A 36. percben egy jobbról középre érkező labdát Valbuena lőtt kapura, de szögletre védtek a védők, a beívelést követően Benzema lövése pattant le egy védőről és ment ki az alapvonalon túlra, a sarokrúgásból azonban már nem alakult ki helyzet. A 37. percben egy középre érkező labdát követően Klosét blokkolták a védők. A 41. percben német szabadrúgás, de a bívelést követően a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 42. percben Evra adott középre egy labdát, de a védők tisztázni tudtak. A 44. percben Pogba lőtt keresztbe a pályán a 16-os bal sarkához, ahol Benzema cselezte át magát két védő között, majd lőtt kapura, de lövését Neuer fogta. 1 perc a hosszabbítás az első félidő végén. Ezzel véget ért a játékrész első félideje, melynek eredménye 0:1!

A második félidőt a Franciák kezdték. A 46. percben Valbuena adott középre jobb oldalról, de Hummels könnyedén kirúgja a mezőnybe. Az 50. percben egy balról érkező labdát követően Matuidi szerezte meg azt, és cselezte el az alapvonalig, ahol végül kiment a labda. Az 51. percben Kroos ívelte középre a sarokrúgást, de Lloris kiütötte a labdát a mezőnybe. Az 54. percben egy jobbról középre érkező labdát Griezmann elől mentettek a védők. Még ebben a percben Kroos lövését követően Lahm lőtt középre, de labdája elakadt a védőkben. Az 55. percben Khedira sárgult be egy szabálytalanságot követően. Az 56. percben Valbuéna rohant ki egy balról érkező labdával az alapvonalon. A 60. percben Matuidi húzódott fel a baloldalon, de a védők kirúgták a labdát a pályáról, a sarokrúgást követően Varane fejelt a keresztléc alá, ahonnan Neuer kiütötte azt. A 64. percben francia szöglet következettm de gólveszély nem alakult ki belőle. A 69. percben Schürrle érkezett Klose helyére. A 70. percben Müller rúgott a kapu elé keresztbe egy jó labdát, de azt Schürrle már nem érte el, végül Lloris ért bele a lövésbe. A 71. percben Koscielny érkezett Sakho helyére. A 73. percben Debuchy adott középre a 16-oson belülre, de a védők felszabadítottak. Még ebben a percben Remy érkezett Kabay helyére. A 74. percben SChürrle lőtt jobbról, a 16-os vonaláról kapura, de Lloris védeni tudott. Még ebben a percben Valbuena szerzett labdát a 16-os bal sarkánál, és lőtt a kapu mellé. A 75. percben Müller adott középre a 16-oson belülre jobbról, de Lloris kirúgta a labdát a mezőnybe. A 76. percben Valbuena lőtt a 16-oson belülről kapura, de a labdát Boateng szedte ki előle. A 80. percben Schweinsteiger sárgult be. A 81. percben francia szabadrúgás, a beívelést követően Hummels védett szögletre, a sarokrúgást követően nem alakult ki helyzet. A 82. percben Müller beadott labdáját követően Schürrle lőtt kapura laposan, de Lloris védeni tudott. A 83. percben Özil helyére Götze érkezett. A 85. percben Giroud érkezett Valbuena helyére. A88. percben Müller húzódott fel a jobb oldalon és adott középre, ahol Schürrle lőtt kapura, de Lloris védte azt. 4 perc a hosszabbítás. A 93. percben Kroos helyére Kramer érkezett. A 94. percben Benzema jött fel a 16-oson belülre, ahonnan kapura lőtt, de Neuer kiütötte a labdát. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:1!

A délután folyamán egy közepes iramú mérkőzést láthattunk, ahol az első félidőben a 13. percben Németország meg is szerezte a vezető és egyben a győztes gólt, ezzel nyomás alá helyezve a Franciákat. A francia válogatott lassan kezdett, de a második félidőre összekapták magukat, és játékuk is javult, azonban a Németek már a félpályán szűrték őket, és az ellenfél térfelén tartották a labdát. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, ahol a Németek nyertek megérdemelten és jutottak ezzel az elődöntőbe.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.