HERTHA B.S.C. – F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga a 21. fordulóval folytatódik a hétvégén. A szombati játéknap egyik legérdekesebb találkozóját Berlinben játsszák ahol a Dárdai Pál által vezetett Herta fogadja a bajnok Bayern München-t. A hazaiak az idei szezon előtt sem költöttek eget verő összegeket sztárokra sőt inkább ellenkezőleg. Dárdai együttese eddigi 20 fellépéséből 10 győzelmet aratott 3 döntetlen és 7 vereség mellett így a tabella 6. helyét foglalják el. Legutolsó 5 bajnokijukon 2 győzelem mellett 3 vereséget szenvedtek el. Hazai környezetben 9 mérkőzést játszottak melyek közül 8-at nyertek meg 1 vereség mellett, legutóbbi 5 hazai bajnokijukon 4 győzelmet arattak 1 vereség mellett. A vendég Bayern München szinte már természetes, hogy vezeti a tabellát 20 mérkőzést követően 7 ponttal a Lepzig előtt, eddigi mérkőzéseikből 15-öt nyertek meg 4 döntetlen és mindössze 1 vereség mellett. Legutóbbi 5 bajnokiján a bajorok 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. 10 idegenbeli mérkőzésükből 8-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett, legutóbbi 5 idegenbeli meccsükön 5 győzelmet arattak ami a bajnokságot illeti. A Bajorok a hét közben hazai pályán fogadták az Arsenal együttesét s meglepően nagy különbséggel 5:1-re verték az angol együttest s így gyakorlatilag kiharcolva a továbbjutást. A két együttes őszi mérkőzését a Bayern nyerte 3:0-ra. A délutáni összecsapás esélyese a bajor együttes.

Hertha: Jarstein;Plattenhardt;Brooks;Langkamp;Pekarik;Stark;Kalou;Skjelbred;Darida;Haraguchi;Ibisevic

Bayern München: Neuer;Lahm;Hummels;Alaba;Benat;Kimmich;Vidal;Robben;Thiago;Costa;Müller

A mérkőzést a Hetha kezdte. 4.perc: vendég szöglet melyet követően Costa elé került a labda de lövését a védők blokkolták. 5.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 14.perc: Hummels passzolt Costa irányába így helyzet nem alakult ki. 18.perc: hazai szöglet melyből gólveszély nem alakult ki. 21.perc: Plattenhart ívelt a kapu elé ahol Ibisevic érkezett jól s lőtt a kapu jobb felső sarkába 1:0! 24.perc: Hummels fejelt Jarstein kezébe. 27.perc: Kalou lövését blokkolták. 29.perc: Müller hagyott ki nagy helyzetet. 35.perc: Jarstein hárította Robben kapura tartó lövését. 38.perc: hazai szöglet melyet követően Ibisevic talált a kapuba ám lesről így a találat érvénytelen. 43.perc: Costa beadását vágta ki a hazai védelem. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Bayern München kezdte. 50.perc: Ibisevic lőtt kapásból kapura de a labda a kapu mellett ment el. 53.perc: Robben iramodott meg majd lőtt kapura de a játékszer elkerülte a hazai kaput. 56.perc: Kalou próbálkozása ment a kapu fölé. 61.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 62.perc: Vidal helyére Lewandowski állt be a vendégeknél, illetve Kimmich helyére Xabi Alonso érkezett. 63.perc: Robben szögletét a hazai védők fejelték ki a kapu elől. 64.perc: Hummels lerántásért sárgult be. 66.perc: Lewandowski sárgult be kissé érthetetlen párharcba ment bele. 68.perc: Robben-t buktatták a 16-oson belül ám a játékvezető nem ítélt büntetőt, tévesen. 69.perc: Xabi Alonso reklamálásért sárgult be. 71.perc: kitűnő szögből szabadrúgás a vendégeknek akik közül Lewandowski lőtt a sorfalba. 73.perc: Lahm legurítását követően Xabi Alonso lövését blokkolta  a hazai védelem. 77.perc: Bernat helyére Coman érkezett a vendégeknél. 81.perc: vendég szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 83.perc: Jarstein húzta le Robben jobb oldali beadását. 84.perc. szintén Robben adott középre Jarstein kezébe. 86.perc: Ibisevic helyére Esswein állt be a hazaiaknál. 88.perc: kitűnő pozícióból a vendégek következetek szabadrúgással melyet Alaba lőtt kapura de Jarstein védett bravúrral. A hosszabbítás 5 perc, 91.perc: Jarstein húzta le a labdát Hummels elől. 92.perc: Kalou helyére Mittelsteidt állt be a hazaiaknál. 94.perc: Haraguci helyére Lusterberger állt be a hazaiaknál, ezt követően Robben lőtt 8 méterről a kapu mellé, nagy helyzet volt. 96.perc: Pekarik sárgult be, az ezt követően szabadrúgásból értethetetlen körülmények között Lewandwski lőtt a kapuba 1:1!

Az első játékrészben a hazai együttes a vártnál is jobban kezdett s nem csak több de veszélyesebb helyzetet is kialakított mint a Bayern. A vendégek egy-egy kisebb helyzetig jutottak. A hazai vezető gólt követően fordult a kocka s a vendégek egyre több veszélyes helyzetet dolgoztak ki ám újabb igaz érvénytelen találatot a hazaik szereztek. A második félidőben szinte ugyan az ismétlődött meg mint az első félidő elején ahol is a hazaiak voltak veszélyesebbek a vendégek pedig csak kisebb helyzeteket dolgoztak ki. A félidő felétől azonban a Bayern vette át az irányítást s sorra alakították ki nagyobbnál nagyobb helyzeteiket. A mérkőzés végén a két együttes közötti különbség kirajzolódott s egy szerencsés szabadrúgás góllal kiegyenlítettek. A hazaiak rászolgáltak az 1 pontra!

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.