HORVÁTORSZÁG – MEXICO

A Vb 12. napján 22:00-ás kezdéssel rendezik meg A Horvátország Mexico összecsapás. A Horvátok az első csoportkörben 3:1-es vereséget szenvedtek a házigazda Braziloktól. A második csoportkörben sima 4:0-ás győzelmet arattak Kamerun válogatottja ellen. Ezzel a 3 ponttal a Horvátok életben tartották továbbjutási esélyüket. Mexico az első körben szoros mérkőzésen 1:0-ra verte Kamerun együttesét majd a második fordulóban a brazilokkal játszottak 0:0-ás döntetlent. Mexico egy kellemes színfoltja a Vb forgatagának és a játékuk miatt. Nagyon izgalmas mérkőzés előtt állunk ahol mindkét fél a továbbjutásért száll ma este harcba.

Horvátország: Pletikosa;Srna;Corluka;Vrsaljko;Lovren;Rakitic;Modric,Perisic;Pranjic;Olic;Mandzukic

Mexico: Ochoa;Rodriguez;Layun;Marquez;Aguilar;Moreno;Herrera;Guardado;Vazquez;Giovani;Peralta

A mérkőzést Mexico kezdte. A 2. percben Ochoa adta el egy kirúgást követően a labdát. Az 5. percben horvát szöglet,melyet Pranjic ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 7. percben ismét Pranjic adta középre a labdát amit középről a keresztléc fölé vágtak. A 9.percben Rakitic sárgult be egy rossz ütemű belépőt követően.  A 13. percben egy horvát kontra végén Perisic adott középre de ott csak Marquezt találta aki szögletre tisztázott.A sarokrúgást követően Mandzukic fejelt kapura de Ochoa ki tudta ütni a labdát. A 16.percben Herrera eresztett el egy hatalmas bombát amely a keresztlécen csattant.A 18.percben Aguilar adott középre Peralta irányába de a labda pontatlannak bizonyult. A 19.percben Herrera ugratta ki Peraltát aki a legfontosabb pillanatban elcsúszott a 16-oson belül. A 21.percben Srna adott középre egy labdát melyet Ochoa ütötte ki a mezőnybe. A 26.percben Aguilar találta el a  16-oson belül a labdát így a horvátok jöhettek kirúgással. A 28. percben Perisicnek készítette le a labdát Madzukic ám a horvát támadó a kapu fölé lőtte a labdát. A 35.percben Guardado adott középre egy szabadrúgást de helyzet ebből sem alakult ki. A 36.percben mexicoi szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 38.percben mexicoi szöglet melyet Herrera adott középre de újabb szöglet következett belőle,helyzet ebből sem alakult ki. A 39. percben Marquez sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgást Perisic lőtt 31 méterről a kapu fölé centikkel. A 41. percben Layun lőtt egy tökéletes előkészítést a horvát védelembe. A szögletet követően Pletikosaval szemben szabálytalankodtak így kirúgással jöhettek az európaiak. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47.percben Rakitic végzett el egy szabadrúgást melyet a mexicoi védelem szögletre fejelt. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a Horvátok kezdték.A 47. percben Peralta kapott egy hosszú indítást mely végül Pletikosa kezében kötött ki. Horváth szabadrúgás a 48.percben,a középre ívelésből helyzet nem alakult ki. A 49.percben Horvát sarokrúgás következett de a középre ívelést követően helyzet nem alakult ki. Az 57.percben egy szép mexicoi akció végén Giovani elől mentett a horvát védelem szögletre. A sarokrúgást Peralta fejelte a kapu fölé. Az 58. percben Vrsaljko helyére Kovacic érkezett a horvátoknál. A 61. percben mexicoi szöglet következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 62.percben Giovani helyére Hernadez érkezett a mexicoiaknál. A 64.percben egy jobb oldali átadást követően Aguilar lőtt kapura de a lövést Srna (mintha)kézzel érintette volna de a bíró szögletet ítélt. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 66.percben Vazquez sárgult be,még ebben a percben Aguilar adott veszélyesen középre ám a horvát védelem tisztázni tudott. A 69.percben Olic adott középre de a mexicoi védelem tisztázni tudott. A 70.percben Antervic érkezett Olic helyére. A 71. percben mexicoi szöglet következett,Herrera adta középre a labdát melyet Marquez fejelt a bal alsó sarokba 0:1! Teljesen megérdemelten vezet Mexico. A 73. percben Aguilar mentett egy jobb oldalról történő beadást követően. a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 73.percben Jelavic állt be Prjanic helyére. A 74.percben Hernandez vezette a labdát majd Guadrado elé került a játékszer és ő a 16-oson belülről a kapuba lőtte a labdát 0:2! A 78.percben Rebic kígyózott el a mexicoi védők között és lőtt a kapura ám a gólvonalról menteni tudott a mexicoi védelem,még ebben a percben Peralta helyére Pena érkezett. A 82. percben egy mexicoi szögletet követően Hernandez talált fejjel a kapuba ezzel 0:3 Mexico javára! A 84.percben mexicoi szabadrúgás következett a 16-os jobb oldaláról,de előtte csere Fabian érkezett Guardado helyére. Szöglet a 85.percben melyet Marquez fejelt ki a mezőnybe.A 86. percben újabb horvát szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 87. percben Perisic egy szép Horvát akciót követően talált a jobb alsó sarokba 1:3! A 87.percben Rebic állíttatta ki magát egy rátartást követően. A hosszabbítás 4 perc,a 91.percben Perisic lőtt kapura egy jobb oldali beadást ám Ochoa nagyot tudott védeni. több helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:3-as végeredmény.

Egy álmoskás első félidő után egy szenzációs második félidőt láthattunk. Mexico szenzációs focit produkálva szinte lemosta a Horváth válogatottat a pályáról. Ugyan a bíró egy jogosnak tűnő 11-est nem ítélt meg Mexico javára de a Dél_Amerikaiak ezt is elbírták és elképesztő támadásaikkal szétzilálták a horvát védelmet. Mexico megérdemelten nyert és ezzel jutott tovább az A csoport 2. helyén. A nyolcaddöntőben ellenfelük a B csoport győztese a szintén kitűnően játszó Hollandia lesz.

 

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.