KAMERUN – BRAZÍLIA

A Vb 12. napjának egyik zárómérkőzésén Kamerun és Brazília összecsapását láthatjuk 22:00-ás kezdéssel. A mérkőzés tétje a csoport első helyének megszerzése és ezzel elkerülni a B.csoport győztesével való összecsapást az az Hollandiát. A Brazilok az első körben 3:1-es győzelmet arattak a Horvát válogatottal szemben. a második csoportkörben némi meglepetésre Mexico ellen játszottak gól nélküli döntetlent,ezen a mérkőzésen a mexicoiak játéka szinte sokként érte a brazilokat akik az egész mérkőzésen csak küszködtek. A kameruniak az első csoportkörben szoros mérkőzésen 1:0-ás vereséget szenvedtek Mexico válogatottjától. A második csoportkörben Horvátországgal szemben 4:0-ra maradtak alul s ezzel ki is estek a csoportkörök 3. fordulójától független. Az esélyek a brazil válogatott mellett szólnak akik ezen a Vb-n eddig adósak maradtak az igazán jó játékkal.

Brazília: Julio Cesar;Marcelo;Silva;Alves;Luiz,Paulinho;Gustavo;Oscar;Fred;Hulk;Neymar

Kamerun: Itandje;N’Koulou;Nyom;Bedimo;N’Bia;N’Guemo;Enoh,Mati;Aboubakar;Choupo-Moting;Moukandjo

A mérkőzést a Brazilok kezdték. A 2. percben Brazil szabadrúgás, melyet Neymar végzett el, de helyzet nem alakult ki belőle. A 3. percben Neymar végzett el egy szögletet, de helyzet ebből sem alakult ki. Még ebben a percben Neymar adott középre, de Alves rossz ütemben ért a labdához, így gól nem született a támadásból. A 6. percben Hulk adott labdát a 16-oson belülre, de azt a védők szögletre rúgták, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 10. percben Moukandjo lőtt a 16-osról kapura, de a Brazilok szögletre tisztáztak, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 11. percben Enoh sárgult be egy szabálytalanság miatt. A 13. percben Choupo-MOting cselezte el magát a 16-os bal oldalhoz, és centerezett, de labdáját már nem érte el Moukandjo. A 14. percben Kamruni szabadrúgás, Moukandjo lőtte a labdát a kapus kezébe. A 17. percben Neymar szerzett labdát a 16-oson belül, és lőtte a kapuba, ezzel 0:1! A 20. percben Hulk passzolt Neymarhoz a 16-os vonalára, és onnan lőtte a labdát a kapusba. A 21. percben Paulinho centerezte a labdát a kapu elé, de Fred nem tudta gólra váltani, mert a kapus jól jött ki a kapujából. A 22. percben Aboubakar húzódott fel a 16-os bal oldaláig és cselezte be magát a büntető területre, de végül elvesztette a labdát két védő következtében. A 24. percben Hulk lőtte a labdát a kapu mellé a 16-oson belülről. A 25. percben Enoh lőtte a labdát a kapu mell a 16-oson belülről. A 26. percben Matip végezte el a szabadrúgást, de a labda a kapufáról szögletre ment, és a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A Még e percben Nyom adott középre a bal oldalról, ahol Matip érkezett és lőtt egyből a kapura, ezzel 1:1! A 32. percben Kameruni szöglet, melyet egy újabb követett, ezt Moukandjo ívelte középre, ahonnan Choupo-Moting fejelte ki a játékszert a bal kapufa mellett. A 34. percben Neymar jutott el a 16-osig, és lőtt erősen a kapuba két védő között, ezzel 1:2! A 37. percben Hulk lőtt 26 méterről a bal kapufa mellé centikkel, Itandjenak kellett védenie. A 38. percben Nyom lőtt a jobb szélről keresztbe a kapu előtt, de labdájára senki sem érkezett. A 43. percben Luiz vitte a labdát a 16-osig, de pontatlanul passzolt, így a kameruniaké lett a lbada. A 44. percben kameruni szabadrúgás 26 méterről, melyet Moukandjo lőtt középre, de a védelem tisztázott. 1 perc a hosszabbítás az első félidőben. A 46. percben Oscar adott középre egy labdát, ahol Hulk érkezett, de a kameruni védők útját állták. Más már nem történt a félidőben, az eddigi állás 1:2!

A második játékrészt Kamerun kezdte. A félidőben Fernandinho érkezett Paulinho helyére. A 46. percben Hulk indított egy támadást a jobb szélen, de nem tudott passzolni, mert egy védő megakasztotta. A 47. percben Fernandinho jutott el a 16-oson belülre, de egy kameruni védő szerelni tudta. A 48. percben Brazil szabadrúgás, melyet Neymar lőtt centikkel a keresztléc fölé. A 49. percben Luiz szerzett labdát a 16-oson belül a bal oldalon, és lőtt a kapu elé, ahol Fred érkezett és fejelt a kapuba, ezzel 1:3! Az 57. percben Hulk vitte fel a labdát a 16-oson belülre, de nem passzolt így a labdát elvették tőle. Az 58. percben Moukandjo helyére Sali érkezett. A 61.percben Neymar kapott egy labdát a 16-os bal oldalánál, de mivel nem tudta átcselezni magát a védőn, így az alapvonalon túlra ment a labda. A 63. percben Brazil kapusnak kellett kijönnie egy eladott labdát követően. Hulk helyére Ramires érkezett a 64. percben. A 65. percben NGuemo lőtt a kapu előtt keresztbe távolról, de labdájára senki sem érkezett. A 67. percben Cesar lőtte fel a labdát Neymarnak, aki lesen helyezkedett, így megállították a támadást. A 72. percben Neymar helyére Willian érkezett, illetve Webo, Aboubakar helyére. A 76. percben Sali sárgult be. A 78. percben Marcelo lőtt középre a bal oldalról, de a labda nem jutott el Fredhez, mert elakadt egy védőben. A 79. percben Willian rúgta kapura a labdát, de az a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 80. percben Mbia sárgult be. A 81. percben Makoun érkezett Choupo-Moting helyére. Még ebben a percben Brazil szabadrúgás, mely a sorfalon megpattanva ment ki az alapvonalon túlra. A 83. percben Brazil szabadrúgás, melyből helyzet nem alakult ki. A 84. percben Fernandinho jutott be a 16-oson belülre, és rúgta a kapuba a labdát, 1:4! A 86. percben Kameruni szabadrúgás, melyet NGuemo rúgott magasan a kapu fölé.  A 88. percben Kameruni szabadrúgás, melyből nem alakult ki helyzet. 4 perc a hosszabbítás. A 92. percben Willian rúgott kapura a 16-oson belülről, de labdáját Itandje fogta. A 93. percben Kameruni szabadrúgás, de helyzet nem alakult ki belőle. Véget ért a második félidő is, a végeredmény 1:4! a Braziloknak.

Az mérkőzés első félidejében a Brazilok szenzációs játékkal rukkoltak elő, de a Kameruniak is az általuk produkált maximumot hozták ki magukból. A Brazil válogatott a VB-n talán először igazán jól játszott, főként a támadó szekciót tekintve. Ugyan akkor mindkét válogatott védelme hagyott kívánnivalót maga után. A második félidőben a csapatok kicsit visszább vettek a tempóból, ezáltal sokkal kevesebb helyzet is alakult ki. A Brazilok Fred les gólja révén 3:1-re vezettek, majd Fernandinho gólját követően beállították az 1:4-es végeredményt. Egy rendkívül színvonalas,jó mérkőzést láthattunk, melyet a házigazdák megérdemelten nyertek meg.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.