WALES – ÉSZAK-ÍRORSZÁG

Folytatódnak az Európa Bajnokság nyolcaddöntős küzdelmei. Ezúttal két kisebb létszámú nemzet fiai küzdenek meg egymással nevesül Wales és Észak-Írország fiai. A párharc pikánsnak érkezik ugyanis mindkét ország a Brit-Szigeteken található így parázs hangulatú mérkőzésre van kilátás. Wales a B jelű négyes nyerte meg nem kis meglepetésre s szerezte a magyarokkal holtversenyben az EB legtöbb gólját 6-ot. Az első fordulóban Szlovákiát győzték le majd a második körben az ősi rivális angol válogatottól kaptak ki azonban a harmadik körben a csalódást keltő oroszokat döngölték a földbe, így 6 ponttal zárták csoportjukat. Az Észak-Írek első csoportmérkőzésükön a Lengyel válogatottól szenvedtek egygólos vereséget majd nagy meglepetésre Ukrajna válogatottját verték meg két góllal, az utolsó körben Németország verte meg egy góllal őket így a 4. legjobb csoport harmadikként jutottak tovább. Az esélyek a walesi válogatott mellett szólnak.

Wales: Hennessey;Chester;Williams,Davies,Gunter;Allen;Ledley;Ramsey;Taylor;Bale;Vokes

Észak-Írország: McGovern;Huges;McAuley;Chatchart;Evans;Dalla;Norwood;Evans;Davies;Ward;Lafferty

A mérkőzést a Wales kezdte. A 10.percben Dallas lövését védte szép mozdulattal Hennessey, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 12.percben Ramsey sarokkal csúsztatott McGovern kezébe. A 19.percben Ramsey talált a kapuba de a találatot les miatt érvénytelenítették jogosan. A 22.percben Hennessey védte Ward lövését. A 23.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 26.percben Bale lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 40.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 44.percben Dallas sárgult be. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt az észak-írek kezdték. Az 53.percben Ramsey ívelta kapu elé ahol Vokes érkeztt s fejelt kapura de a labda a jobb kapufa mellé ment. Az 5.percben Vokes helyére Robson-Kanu állt be. Az 58.percben Bale lőtt egy szabadrúgást követően a kapura de lövését hárítani tudta McGover. Az 58.percben Taylor sárgult be. A 60.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 61.percben szintén vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki.  A 63.percben Ledley helyére Williams érkezett. A 67.percben Davies sárgult be. A 69.percben Ward helyére Washington állt be. A 75.percben Bale középre adását McAuley juttatta saját kapujába 1:0! A 79.percben Norwood helyére McGinn állt be. A 84.percben Magennis érkezett McAuley helyére. A 90.percben Hennessey fogta a labdát magabiztosan a vendég szögletet követően. A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben walesi szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 94.percben Ramsey sárgult be. A 94.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően szöglet következett helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első játékrészben némi meglepetésre az Észak-Írek kezdtek jobban s alakítottak ki kisebb helyzeteket. Wales nagyon statikusan játszott s ebből nem is tudott helyzeteket kialakítani. Az Eb eddigi legrosszabb félidejét láthattuk. A második félidőben az együttese kicsivel többet mutattak a fociból de nem voltunk elkényeztetve. A döntő gól is egy öngól volt mely a régi brit focit idézte mint az egész mérkőzés. Az EB eddigi legrosszabb mérkőzését láthattuk. Wales megérdemelten jutott tovább.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.