IZLAND – MAGYARORSZÁG

Elérkeztünk a 2016-os Európa bajnokság 2. csoportkörének utolsó két csoportmérkőzéséhez az az az F csoport küzdelmeihez melyben hazánk fiai is szerepelnek. A csoportot egy kört követően a magyar válogatott vezeti 3 ponttal miután Ausztriát meglepetésre szenzációs játékkal 2:0-ra vertünk meg. A csoport másik mérkőzésén az első körbe szintén meglepetésre Portugália 1:1-es döntetlent játszott mai ellenfelünkkel. A csoport utolsó helyén az osztrákok állnak. a mai mérkőzést Marseille-ben játsszák ahol megközelítőleg 30 ezer magyar szurkoló lesz a nézőtéren s több millió Európa szerte. Hihetetlen nagy az EUfória amely országunkban jelen pillanatban is zajlik. Az Izlandi együttesnek rendkívül jó eredménynek számít,hogy a csoportból kiemelkedőnek gondolt portugálokkal le tudtak x-elni. A mai mérkőzésnek egyértelmű esélyese nincs azonban az eredmények alapján a magyarok tűnnek talán hajszálnyival esélyesebbnek. Jó mérkőzés előtt állunk.

Izland: Halldorsson;Skulasson;Arnason;Sigurdsson;Saevarsson;Gudmunsson;Sigurdsson;Gunnarsson;Bjarnason;Bodvarsson;Sighthorrson

Magyarország: Király;Lang;Guzmics;Juhász;Kádár;Nagy;Gera;Kleinheisler;Stieber;Priskin;Dzsudzsák

A mérkőzést az izlandi válogatott kezdte. A 9.percben izlandi szöglet következett melyet követően Bodvarsson lőtt  kapu fölé. A 17.percben Dzsudzsák lövését blokkolták. A 18.percben ismét Dzsudzsák lőtt kapura melyet szintén blokkoltak így szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 20.percben Gudmunsson szögletéből nem alakult ki veszély. A 31.percben Gudmunsson verte meg egy az egyben Kádárt majd ziccerben fordult a kapura s lőtt ám Király bravúrral hárított. A 34.percben magyar szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 38.percben izlandi szöglet következett melyet követően Király ejtette ki a labdát a kezéből melyet követően Kádár ütközött a bíró 11-est ítélt. Meglehetősen vitatható volt az eset,a büntetőt Sigurdsson lőtte a kapu jobb sarkába 1:0! A 42.percben Gudmunsson sárgult be. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte. Az 58.percben magyar szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 65.percben Hallfredsson állt be Gunnarsson helyére. A 66.percben Nikolic váltotta Stieber-t valamint Döbde állt be Priskin helyére. A 69.percben Finnbogasson állt be Bodavarsson helyére. A 72.percben magyar szöglet következett melyet követően Böde lőtt Halldorsson kezébe. A 75.percben Finngogasson sárgult be. A 77.percben Saevarsson sárgult be. A 79.percben magyar szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 81.percben Kádár sárgult be  a semmiért. A 83.percben Kleinheisler sárgult be reklamálásért. A 84.percben Sightorsson helyére Gudjonsen érkezett valamint Szalai lépett Juhász helyére. A 85.percben az izlandi védelem tisztázott. A 88.percben Nikolics játszotta jól középre s ezt követően Saevarsson lőtte saját kapujába a labdát 1:1! Ha a védő nem ér a labdába Böde lővi azt a kapuba. A hosszabbítás 4 perc, a 91.percben Nagy is besárgult. Úgy tűnik az orosz bíró nem kedveli túlzottan a magyar labdarúgókat. A 93.percben izlandi szabadrúgás következett a 16-os elől melyet Sigurdsson lőtt a sorfalba s a kipattanót Gudjonsen lőtte szintén a blokkba. Ezzel véget is ért a mérkőzés!

Az első játékrészben az izlandiak kezdte kicsit frissebben s ki is tudtak alakítani veszélyes helyzeteket melyekre a magyarok részéről egy-egy távoli lövés volt a válasz. A félidő nem hozott rengeteg izgalmat ám ezen csendet az orosz bíró szigora szakította meg s megítélt egy meglehetősen véleményes 11-est, az eset előtt Király nagyot hibázott. A második félidőben a magyar válogatott végig nyomott. Izland csak az időt igyekezett húzni illetve a játékot tördelni melyben az orosz bíró kitűnő partner volt. A mérkőzés vége felé szinte felbillent a pálya s ennek magyar szempontból meg is lett az eredménye. a magyar válogatott kitűnően játszott szépen focizott s véleményem szerint a győzelmet is megérdemelte volna. A 4 ponttal a csoport élén még mindig a magyar válogatott áll míg Izland két pontjával a második.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.